PÉCSI HÍRHATÁR - Megkezdődött a felkészülés a brexitre

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.06.05.
 Péntek
Ma Fatime napja van.
Holnap Norbert napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 19. 02:55     


Megkezdődött a felkészülés a brexitre
Az Európai Bizottság fokozza az uniós vállalkozásoknak szóló tájékoztatási tevékenységét a megállapodás nélküli brexitre való vámügyi felkészülés érdekében.

A megállapodás nélküli brexitre való vámügyi felkészülés érdekében az Európai  Bizottság fokozza az uniós vállalkozásoknak szóló tájékoztatási tevékenységét.


Tekintettel annak kockázatára, hogy az Egyesült Királyság az idén március 30-án megállapodás nélkül léphet ki az EU-ból (a „megállapodás nélküli kilépés”), az Európai Bizottság  még nagyobb hangsúlyt helyez az uniós vállalkozásoknak szóló, a megállapodás nélküli brexittel kapcsolatos tájékoztatásra kiemelten  a vámügyek és a közvetett adók, így a héa területén.


A tájékoztatási kampány az Európai Bizottság  ezen a módon is  arra törekszik, hogy  minél jobban felkészüljön arra az esetre, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból. Ez összhangban van az Európai Tanács  elmúlt év  decemberében hozott döntésével, amelyben valamennyi forgatókönyvre kiterjedő felkészülést sürgetett.


A most útjára induló kampány is azt hivatott elősegíteni, hogy az olyan vállalkozások, amelyek március 30. után továbbra is kereskedni kívánnak az Egyesült Királysággal,  átfogó tájékoztatást kapjanak arról miként tudják a  lehető legzavartalanabbul  az  átmenetet megoldani, mit kell ennek érdekében megtenniük. Az Egyesült Királyság harmadik országgá válására való felkészülés elsődleges fontosságú ahhoz, hogy elkerüljék az uniós vállalkozások működését érintő jelentős fennakadásokat.


Pierre Moscovici, a gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős biztos a következőkre hívta fel a figyelmet, tekintve, hogy március 29-e közeledtével egyre nő annak a kockázata, hogy nem születik megállapodás, az Európai Bizottság és a nemzeti vámhatóságok keményen dolgoznak azon, hogy készen álljanak az unió az Egyesült Királyság közötti áruforgalom ellenőrzésének bevezetésére.

 

Hangsúlyozta, ez kulcsfontosságú a fogyasztók és az unió  belső piacának védelme érdekében. Sok függ attól, hogy az Egyesült Királysággal kereskedő vállalkozások képesek-e minél előbb felkészülni a megállapodás nélküli brexit napját követően alkalmazandó vámszabályokra. Nincs vesztegetni való idő, az Európai Bizottság a most útjára induló tájékoztatási kampánnyal nyújt segítséget a felkészüléshez.


A mai kampányindítás célja a tudatosság erősítése az uniós vállalkozói közösség, különösen a kkv-k körében. E vállalkozásoknak ahhoz, hogy felkészüljenek a megállapodás nélküli brexitre és továbbra is kereskedjenek az Egyesült Királysággal meg kell vizsgálniuk, hogy rendelkeznek-e a szükséges technikai és emberi kapacitással a vámeljárások és -szabályok, mint például a „preferenciális származási szabályok” kezelése. E mellett mérlegelniük kell különböző vámengedélyek és regisztrációk beszerzését annak érdekében, hogy megkönnyítsék kereskedelmi tevékenységüket, amennyiben az Egyesült Királyság ellátási láncuk részét képezi, valamint fel kell venniük a kapcsolatot a nemzeti vámhatóságaikkal annak megállapítása céljából, hogy milyen további lépéseket lehet tenniük a felkészülés érdekében.


Mindehhez az Európai  Bizottság számos anyagot bocsátott a vállalkozások rendelkezésére, többek között egy egyszerű, 5 lépésből álló ellenőrző listát, ami áttekintést nyújt a megteendő lépésekről. A kampány anyaga az EU valamennyi hivatalos nyelvén rendelkezésre áll.


További hírek

  Újabb lépés a méltányos minimálbérért
2020. 06. 03. 17:59 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzeti Virológiai Laboratórium pécsi székhellyel
2020. 06. 02. 20:45 pecsi-hirhatar.hu
  Az eredeti tervek szerint zajlik a felújítás
2020. 05. 31. 21:30 pecsi-hirhatar.hu
  Öt éves az Ős-Dráva Látogatóközpont
2020. 05. 29. 20:12 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögött a visszaeső szójás áfa-csalók
2020. 05. 28. 11:08 pecsi-hirhatar.hu
  Vállalkozói szemlélet, folyamatos alkalmazkodás
2020. 05. 27. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Száz beteg gyógyulását segítheti
2020. 05. 25. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  A kábítószert nemcsak a hátizsákjában vitte....
2020. 05. 24. 20:39 pecsi-hirhatar.hu
  Vasarely ihlette ruhákat terveznek
2020. 05. 22. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Egymillió a nyomravezetőnek
2020. 05. 21. 21:16 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport