PÉCSI HÍRHATÁR - Megszenvedték a győzelmet a horvátok

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.11.19.
 Hétfő
Ma Erzsébet napja van.
Holnap Jolán napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 07. 01. 23:25     


Megszenvedték a győzelmet a horvátok
Labdarúgó Világbajnokság: Horvátország-Dánia 1(3)-1(2)

Egészen biztosan lesz európai csapat az oroszokon kívül is a labdarúgó világbajnokság negyeddöntőjében.


A negyedik nyolcaddöntőt két európai válogatott, Horvátország és Dánia vívja majd. Az előzetes esélylatolgatások szerint itt tulajdonképpen a horvátoknak simán tovább kellene menniük, viszont láttunk mi már ezelőtt egy spanyol-orosz meccset, szóval csak óvatosan az esélyek megtippelésével! Már csak azért is, mert a horvát és a dán csapat tud olyan meccset játszani egymással, amelynek alapján két, szinte azonos erejű csapatnak mondanánk őket.


Mindenesetre térjünk rá gyorsan a kezdőkre, hiszen nemsokára kezdetét veszi a csapat. A horvátoknál visszatértek a hagyományos kezdőcsapatra, Zlatko Dalic számításaim szerint kilenc helyen változtatott a csapatán az izlandiak elleni találkozó óta, ezzel tértek vissza tulajdonképpen a sztenderd alapcsapatukhoz.


A dán együttesben két változás történt a franciák elleni élvezhetetlen utolsó csoportmeccs óta! Sisto helyére visszakerült a csapatba az eltiltását letöltő Yussuf Poulsen illetve Knudsen került be Stryger Larsen helyére, ezektől a változásoktól remélnek továbbjutást a dánok! Aztán hogy ez meglesz vagy sem, az előttünk álló két órában kiderül! Ami biztos, hogy a dánok nem játszhatnak még egyszer úgy, ahogy legutóbb tették, mert az egy nyolcaddöntőbe már kevés lesz! Főleg egy ilyen szenzációs horvát csapat ellen, amely az argentinokat is elverte!


A horvát kezdőcsapat: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic, Perisic Modric – Mandzukic Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
A dán kezdőcsapat: Schmeichel – Dalsgaard, Mathias Jörgensen, Kjaer, Knudsen – Eriksen, Delaney, Christensen – Braithwaite, Cornelius, Poulsen Szövetségi kapitány: Age Hareide
Játékvezető: Néstor Pitana (Argentína)


1. perc: Fekete-kék kockás mez, fekete nadrág, ez a horvátok szerelése! Fehér mez, piros nadrág a dánoké, akik az argentin Néstor Pitana sípszavára elkezdik a mérkőzést!
2. perc: Villámgyorsan megszerzi a vezetést Dánia! Egy jobboldali szöglet középen valahogy Mathias Jörgensen elé kerül, aki 4 méterről ellövi, a baloldali kapufáról kerül a labda a bal sarokba! 1:0
4. perc: Itt a válasz! Egy kényszerítő végén Vrsaljko betör a tizenhatosra, majd középre gurít, ahol a védelem nem tud felszabadítani, Mandzukic elé pattan a labda , aki 5 méterről a kapuba lő! 1:1! Ez gyorsan ment!
10. perc: Megdőlt egy újabb rekord ezen a vébén! 3 perc 37 másodperc még soha nem telt el úgy egy világbajnoki meccsen, hogy adott percben megszerzi a vezetést egy csapat, majd 3:37-tel később az ellenfél válaszol!
19. perc: Mandzukic elesik a tizenhatoson belül, miközben egy baloldali beadásra emelkedne a jobboldalon, de Pitana nem ad tizenegyest! A videó-bíró is vizsgálta az ügyet és bár Mandzukic mutatta, hogy a mezét rángatták, ez nem hatja meg a játékvezetőt, aki figyelmezteti a csatárt, hogy ne színészkedjen! Nincs tehát büntető! Megy tovább a mérkőzés!
30. perc: Rakitic 17 méteres lövését oldalra kiüti Schmeichel, Aztán Perisic kétszer is próbálkozott, a második kísérletet estében lőtte a kapu fölé nyolcról!
39. perc: perc: Modric baloldali szabadrúgását Lovren fejeli alig a jobb alsó mellé középen! Horvát fölény, nem sokon múlott a vezetés!
42. perc: ERIKSEN KAPUFÁJA!!! A tizenhatos előteréből látja meg, hogy Subasic egy kicsit kinn áll a kapujából, majd mesterien csavarja a labdát jobbról a felső lécre!
45. perc: Madzukic lent maradt a földön egy ütközés után, ápolni kellett, ezért az egy perces hosszabbításból két perc lett, de aztán Néstor Pitana lefújta az első félidőt!


Sokkal jobb ez a mérkőzés, mint az előző! A horvátoké a labdabirtoklási fölény és leszámítva egy 10 perces időszakot, amikor kissé lenyugodott a meccs, több veszélyes helyzetet alakítottak ki. A dánoknál a gólt leszámítva igazán komoly gólhelyzet csak a félidő végén alakult ki, azonban Eriksen csak a kapufát találta el! Innen még bárki továbbjuthat és kieshet akár a rendes játékidőben, akár a hosszabbítás vagy a büntetőpárbaj után! A lényeg, hogy a dánoknak most 15 percük van kitalálni valamit a nyomasztó horvát fölény ellen!


46. perc: Egyet cserél a szünetben a dán válogatott! Christensen maradt a kispadon, Lasse Schöne váltja a pályán! A horvátok kezdik a második félidőt!
55. perc: A dánok, Jörgensen mai gólját megelőzően 1998. július 3-án, a franciaországi világbajnokság negyeddöntőjében találtak be az egyenes kieséses szakaszban. A brazilok ellen játszottak, 3:2-re kaptak ki! A skandinávok második gólját egy bizonyos Brian Laudrup rúgta! Majdnem napra pontosan 20 éve!
58. perc: KÖZBEN BRAITHWAITE!!! Megkapja a labdát 8 méteren, kapura lőhet, ehelyett egy értelmezhetetlen mozdulattal, ami lövés szeretne lenni, kiküldi a labdát a stadionból… Ó, egek!
66. perc: Cserélnek a dánok! Cornelius megy le, Nikolai Jörgensen, a holland Feyenoord 194 cm magas csatára érkezik, hátha ő jobban észre tudja vétetni magát!
71. perc: A horvátok is elkezdik a cseréket! Brozovic jön le, aki az elmúlt 25 percben szintén eltűnt a pályáról, Mateo Kovacic áll be a helyére!
79. perc: REBIC!!! a jobboldalon kap labdát, majd kapura lő, Schmeichel kezében landol a labda!
81. perc: Újabb horvát csere! Strinic jön le, ha jól láttam, görcsöt kapott! Pivaric érkezik a helyére!
84. perc: Pivaric baloldali beadását Rebic csúsztatja a kapu tetejére! Veszélyesnek nézett ki, mert nagyon a jobb felső irányába tartott a labda!
93. perc: Na, még egy lövés a végére és akkor hosszabbítunk! Egy baloldali dán szögletet középre öklöz Subasic, 22 méteren érkezik Braithwaite és centikkel ellövi a bal kapufa mellett!
94. perc: Akkor ez így ennyi! Vége a meccsnek! Döntés még nincs, hosszabbítás következik egy unalomba fulladó második félidő után!


Hosszabbítás:
91. perc: A dánok indítják útjára a labdát a hosszabbítás első félidejében!
97. perc: Horvát csere! Perisic kap pihenőt mára, Kramaric váltja a pályán
98. perc: A dánok is egyet cserélnek! Michael Krohn-Dehli érkezil, a Deportico La Coruna középpályása váltja Delaney-t!
105. perc: Egyet hosszabbított Néstor Pitana, majd lefújta a hosszabbítás első félidejét! A térfélcsere alatt majd Sisto fog érkezni a dánoknál! Braithwaite-et kapja le Age Hareide!
106. perc: A horvátok kezdik a hosszabbítás második félidejét!
108. perc: SISTO MAJDNEM ELDÖNTI!!! Kap egy labdát a baloldalon, hintába ülteti a védőjét, majd a tizenhatos bal sarkától éppen csak a jobb léc mellé lő! Közben Badelj áll be a horvátoknál Mandzukic helyére! Megvolt az újabb horvát csere!
113. perc: Knudsen óriási jobboldali beadását középen megcsúsztatják, így kerül Nicolai Jörgensen elé, aki balról a rövid sarok mellé lő!
114. perc: TIZENEGYES!!!! Modric zseniálisan kiugratja Rebicet, aki eltolja a kapus mellett, majd érkezik Mathias Jörgensen, aki elkaszálja Rebicet! Labda sehol! Jogos a büntető!
116. perc: Modric áll oda! SCHMEICHEL!!!! MEGFOGJA!!! Apuci szeme láttára! Fantasztikus! Kasper Schmeichel is fantasztikus kapus volt, díszpáholyból nézhette, ahogy a fia a jobb sarok elől felszedi Modric rossz büntetőjét!
121. perc: Vége! Jön a büntetőpárbaj


Büntetőpárbaj:
A dánok kezdik Eriksen révén a párbajt, aki a kapufára rúgja! Subasic a kapufára rúgja! Badeljé az első horvát büntető! Schmeichel is megfogja! Kjaer is megpróbálkozik a feladattal, ő már bevágja a jobb felsőbe! Kramaric érkezik és begurítja a bal alsóba! Krohn Dehli következik, ugyanoda gurítja, mint a horvát kolléga! És akkor jön Modric ezt pont középre berúgja, ahonnan a kapus elmozdult! Lasse Schöne büntetőjét megfogja Subasic! Pivaric juttathatja előnyhöz a horvátokat, DE NEM JUTTATJA!!!! Jön az utolsó pár! Nicolai Jörgensen büntetőjét SUBASIC FOGJA MEG!!! HIHETETLEN!!! Rakitic rúghatja tovább Horvátországot, EZT MÁR BERÚGJA RAKITIC! Horvátország negyeddöntős!


Kínkeservesen, vért izzadva jutott tehát negyeddöntőbe a horvát válogatott egy olyan mérkőzésen, amelyen egy gyors gólváltást követően fokozatosan unalomba fulladt a mérkőzés, majd elvánszorogtak a csapatok a büntetőpárbajig! S bár sokáig tisztességesen tartotta magát a dán válogatott, de az a csapat, amely három büntetőt is kihagy egy világbajnoki nyolcaddöntőben, a mellékelt ábra szerint nem érdemel továbbjutást! Tehát még egyszer a nap végén szögezzük le, hogy Oroszország ellenfele a 2018-as labdarúgó világbajnokság negyeddöntőjében Horvátország lesz majd!                                                                                                 (Haász Rudolf)


További hírek

  A feketepiacon három milliót fizetnének érte
2018. 11. 17. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Mecseki tigris, volt, vagy mégsem?
2018. 11. 17. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Helyi projekteket támogatnak, helyben gyűjtött adományokból
2018. 11. 16. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Ahmet Güneştekin festményei a Vasarely Múzeumban, Pécsett
2018. 11. 14. 16:05 pecsi-hirhatar.hu
  Tényleges életfogytiglan a kegyetlen gyilkosnak
2018. 11. 13. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  Sokszínű fugaformák
2018. 11. 11. 21:44 pecsi-hirhatar.hu
  A világ élvonalában a magyar vetőmag ágazat
2018. 11. 10. 22:46 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzügyi labor a közgázon
2018. 11. 09. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  A Tündérkert ezüstje Pécsett
2018. 11. 08. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  SELFIE a digitális oktatás, tanulás támogatására
2018. 11. 07. 02:38 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport