PÉCSI HÍRHATÁR - Megtette első útját a Mohács I.

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.02.22.
 Szombat
Ma Gerzson napja van.
Holnap Alfréd napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 04. 12. 00:14     


Megtette első útját a Mohács I.
Mohács a kerékpáros és a vízi-turizmus összekapcsolására ötven fő szállítására alkalmas húsz méter hosszú katamaránt vásárolt.

Ünnepélyes keretek között indul első útjára az ötven fő szállítására alkalmas húsz méter  hosszú katamarán sétahajó.

Az idegenforgalom fellendítésében is mérföldkőnek számító  „Mohács I.” nevet viselő sétahajóval lehetővé válik a hazai és a horvátországi Duna-szakasz, valamint Dráva-szakasz bejárása, megtekintése. Mohács  horvát testvérvárosával, Pélmonostorral közösen nyújtott be  pályázatot a kerékpáros és a vízi-turizmus (Bike&Boat) összekapcsolására, amelyen sikerrel szerepeltek.

 

A Duna parti város megrendelésére magyar-horvát, határon átnyúló projekt elemeként bruttó 207 millió forintból, 39 millió forint önrész mellett készült el az ötven fő szállítására alkalmas húsz méteres katamarán sétahajó. A Mohács I. katamarán sétahajót egy év alatt építette meg a Wiking Yacht Club Budapesten a  hajógyári szigeten lévő telephelyén. Beszerzésével a város elsődleges célja az volt, hogy egy busznyi embernek lehetősége nyíljon a Duna által határolt területeket a vízről megismerni, egy kiránduló társaságnak  lehetősége legyen akár egy-két órát, vagy ennél hosszabb ideig is hajózni a Dunán.

A hajó tervezett  útvonala a gemenci Keselyűs-kikötőtől a Béda-Karapancsa tájegységig, horvát területen Eszékig, illetve Vukovárig terjednek majd, az Almás-kikötőnél érintve a Kopácsi-rétet. A hajó szolgáltatásai az utazóközönség részére belföldön április 15-től érhetők el, kivéve a május 9-12. közötti időszakot és május 23-at. A határon túli utazásra várhatóan  június 1-től nyílik lehetőség. A hajóban 10-15 kerékpár is kényelmesen elhelyezhető, ami lehetőséget terem kombinált - szárazon és vízen zajló – programok lebonyolítására is. A sétahajó nem menetrend szerint közlekedik majd, előre egyeztetett időpontokban csoportok, iskolások, egyedi megrendelések alapján vehetik majd bérbe. A tarifákat az üzemeltető a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. már kidolgozta.

Mint Szekó József Mohács polgármestere a kirándulóhajó Mohácsról Eszékre vezető első útján elmondta, a katamarán nem csak a turisták kiszolgálását szolgálja majd, hanem a mohácsiakat is, ugyanis alkalmas céges rendezvények, kisebb konferenciák, művészeti rendezvények, tanulmányi kirándulások, vállalati tréningek, vagy akár baráti és családi események megrendezésére a megszokottól eltérő helyszíneként.

Kitért arra is, az akadálymentesített hajó akár 40 kilométer/órás sebesség elérésére is képes, a fedélzeten a  hűtő-fűtő klímával és mosdóval ellátott panorámás teremben büfésarkot és egy kis pódiumot is kialakítottak. A prezentációk megtartására korszerű okos televízió és hangosítás is rendelkezésre áll.

Hangsúlyozta, Baranyában számos olyan látnivaló és attrakció van amiért érdemes a térségbe ellátogatni. A felgyorsult világban a turistáknak  is gyorsan kell élményt nyújtani, egyik helyszínről a másikra vinni őket. Erre a térségben minden feltétel adott, azonban ehhez  csomagban kellene kínálni a pécsi, a villányi, a siklósi, a harkányi, a szigetvári és a mohácsi turisztikai, kulturális lehetőséget, látnivalókat,  ezen a módon lehetne elérni, hogy több napot is eltöltsenek a turisták Baranyában.


További hírek

  Adatok, merevlemezek tűntek el
2020. 02. 21. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Pontosabb felvételek csökkentett sugárdózissal
2020. 02. 20. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Húsz évre is rács mögé kerülhetnek a műtrágyás áfa-csalók
2020. 02. 19. 15:19 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban a Duna szigetei
2020. 02. 18. 22:21 pecsi-hirhatar.hu
  Jubiláló előadások a Pécsi Harmadik Színházban
2020. 02. 17. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Különleges szolgáltatás a kismamáknak
2020. 02. 16. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
2020. 02. 15. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020. 02. 14. 22:25 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytiglan a pécsi idős asszony gyilkosának
2020. 02. 13. 16:45 pecsi-hirhatar.hu
  Felébred Az alvajáró
2020. 02. 12. 21:42 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport