PÉCSI HÍRHATÁR - Nyílt nap online

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.02.28.
 Vasárnap
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 01. 26. 19:41     


Nyílt nap online
Az országban elsők között rendezett VR-felületen nyílt napot leendő hallgatói számára a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara decemberben, a következőre január végén kerül sor.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara az országban elsők között rendezett VR-felületen nyílt napot leendő hallgatói számára. Január végén ismét várják az érdeklődőket szintén online.

Az elmúlt év végén a kar  online felületére látogatók egy erre az alkalomra fejlesztett virtuális tér alkalmazásban találhatták magukat, és mint egy videó játék szereplői, bejárhatták a központi épület auláját, a számítógépes labirintusban mint térfalak között információkat adó videó- és chatablakok, projektbemutatók mentén mozoghattak, az aktuális pontokon pedig beindíthatták a megfelelő elemeket. Ugyan lőni nem lehetett, ügyességre azonban szükség volt az információk eléréséhez, illetve a feltett kérdésekre való válaszok megszerzéséhez.

A virtuális térben az egyes szakokhoz kapcsolódó pultok mögött emberek ültek, oktatók, hallgatók fogadták az érdeklődők kérdéseit. Az oktatással, a hallgatói léttel, a pécsi egyetemi élettel kapcsolatos tudnivalók mellett a nyílt nap résztvevői megismerhették azokat a vállalkozásokat is, amelyek a duális képzésben partnerei a karnak.
 
A kar életében először szervezett online nyílt napra az ország minden részéből érkeztek érdeklődők.  Az informatikus- és építészhallgatóink által fejlesztett VR-térrel a karon folyó kutatásokat szerettük volna megismertetni, egyben érdekessé, élményszerűvé tenni a bemutatkozásunkat - emeli ki Kondor Tamás, a kar általános és stratégiai dékán-helyettese.

Kitért arra is, az érdeklődők elsősorban a duális képzéssel és az ösztöndíjakkal kapcsolatosan tettek fel kérdéseket. Mint elmondta, számos visszajelzés érkezett a VR-tér használatával kapcsolatban,  ezeket a fejlesztők megfontolják és beépítik az alkalmazásba.

A nyílt napon a kar oktatói, az egyes szakokon tanuló hallgatók, a hallgatói önkormányzat, a tanulmányi osztály és az Erasmus iroda munkatársai felé is lehetett kérdéseket intézni. A látogatók egy-egy előadás és az azokat követő beszélgetések segítségével információt kaphattak az egyes szakokon folyó képzésekről, kutatásokról, a beiskolázásról, a hallgatói ösztöndíjakról, a szociális és egyéb támogatásokról, valamint az Erasmus programról is.

A regisztrált látogatók a honlapon található kérdések megválaszolása után egy sorsoláson vehettek részt, ahol egy szuper tabletet is nyerhettek. A szerencse ezúttal Gulyás Ármin dombóvári diáknak kedvezett.

A január 30-ai nyílt napjukat szintén online rendezik meg, a felhasználói élmény növelése és az információátadás hatékonyságának fokozására újabb akciókat építenek be a virtuális térbe.


További hírek

  Az új igazgató Andricz Bertold
2021. 02. 26. 19:55 pecsi-hirhatar.hu
  Hajléktalanokat bántalmaztak
2021. 02. 25. 20:21 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületdiagnosztikai eljárásokat tesztelnek
2021. 02. 23. 21:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzetünk hímes tojásai 2021
2021. 02. 21. 18:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megkezdődött a faszobrok restaurálása
2021. 02. 20. 13:56 pecsi-hirhatar.hu
  Új tantárgy az egyetemen, Környezettudatos Készházépítés
2021. 02. 19. 19:09 pecsi-hirhatar.hu
  Két "enfarkába harapó kelgyó”
2021. 02. 18. 01:14 pecsi-hirhatar.hu
  Orrspray segíthet a vírus legyőzésében?
2021. 02. 17. 19:03 pecsi-hirhatar.hu
  Hat évtizede szenvedélyük a báb
2021. 02. 15. 21:45 pecsi-hirhatar.hu
  Fürdőszobai penészesedés
2021. 02. 15. 19:36 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport