PÉCSI HÍRHATÁR - Örökös tagok lettek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.06.27.
 Csütörtök
Ma László napja van.
Holnap Levente, Irén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 02. 22:44     


Örökös tagok lettek
A hetven évvel ezelőtt alakult Közlekedéstudományi Egyesület jubileumi országos elnökségi ülésén két pécsi szakembert is örökös tagjává választotta.

Megalakulásának hetvenedik évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben a Közlekedéstudományi Egyesület, jubileumi elnökségi ülésen díjakat és elismeréseket adtak át.

Az 1949-ben alapított Közlekedéstudományi Egyesület önkéntességen alapuló tudományos  egyesület, ami országos társadalmi szervezetként működik. Tagjai sorában egyaránt megtalálhatók  magánemberek, szervezetek, mindazok, akiket érdekel a közlekedés, a közlekedésépítés és az ezekhez kapcsolódó tudományok. Fórumain bárki részt vehet, szakmai véleményét elmondhatja, szakmai vitát folytathat. Jelenleg közel 100 hazai jogi és pártoló - gazdálkodó szervezet, vállalkozó - és mintegy 4000 egyéni tagja van.

A hetven évvel ezelőtt alakult szervezet a Budapesti Műszaki Egyetem Dísztermében tartotta ünnepi elnökségi ülését, amelyen  a résztvevők felidézték az  eltelt évtizedek jelentősebb eseményeit, valamint  díjakat és elismeréseket is átadtak.

Az egyesület két pécsi tagját, Albert Ferencet és Kemenes Lászlót, akik fél évszázaddal ezelőtt léptek be a szervezetbe, kimagasló tudományos és társadalmi munkájuk elismeréseként  örökös taggá választották meg. Az erről szóló oklevelet a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke, Fónagy János adta át.

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Közlekedéstudományi Egyesület  örökös tagjának választott meg – mondja Kemenes László. – Az eltelt fél évszázad alatt a munkám mellett szakmai előadásokat tartottam, cikkeket, tanulmányokat írtam. Egy évtizeden át a Városi Közlekedés című szakfolyóiratot tudósítottam a Pécsen és Baranyában zajló közlekedéshez kapcsolódó eseményekről, s mintegy 20 évig a Baranya Megyei Közlekedésbiztonsági Tanács szakbizottságának titkára is voltam.

Kemenes László harminckét évig a KPM Pécsi Közúti Igazgatóságon dolgozott, mint forgalom-technikus az országos közutak forgalom szabályozásával foglalkozott. Később a városházára került, mint közlekedési referens, ebből a  beosztásból ment nyugdíjba.

Albert Ferenc, sajnos betegsége miatt nem vehetett részt az ünnepi eseményen. Ő több évtizedekig a Pannon Volán jogelőd cégeinél dolgozott, s ahonnan mint személyszállítási igazgató vonult nyugdíjba 2005-ben.


- Jóleső érzés, hogy az egyesület az évtizedeken át végzett tevékenységemet az örökös tagsággal ismerte el – mondja hangjában nem kis büszkeséggel. – Annak idején, amikor Pécsett a közlekedési decentrumok  - a helyi járatú autóbusz pályaudvarok – létrejöttek, azok helyének kijelölésében, tervezésében az egyesület szakbizottságai jelentős szerepet játszottak. E mellett számos lakossági fórumot is szerveztünk a helyi közlekedésben bekövetkező változásokkal kapcsolatosan, ezekben magam is aktív szerepet vállaltam.


További hírek

  Megújulnak a busójárás színterei
2019. 06. 27. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Fényszenzációk, mint sehol a világban
2019. 06. 26. 21:41 pecsi-hirhatar.hu
  Huszártalálkozó a Tenkes Csárdában
2019. 06. 25. 21:43 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult a Dóm tér Pécsett
2019. 06. 24. 22:12 pecsi-hirhatar.hu
  Nemzetközi Jóga Nap a Gandhiban
2019. 06. 23. 02:12 pecsi-hirhatar.hu
  Gótikus hologramok
2019. 06. 22. 20:06 pecsi-hirhatar.hu
  Mészáros Lőrinc már rég fente rá a fogát - eladják a Gellért Szállót
2019. 06. 22. 14:41 hirhatar.hu
  E-bringára fel
2019. 06. 21. 21:47 pecsi-hirhatar.hu
  Egy éjszaka, ezer élmény a pécsi múzeumokban
2019. 06. 21. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Összefogtak hazánk vadvilágának népszerűsítéséért
2019. 06. 20. 21:14 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport