PÉCSI HÍRHATÁR - Örökös tagok lettek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.08.13.
 Csütörtök
Ma Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 02. 22:44     


Örökös tagok lettek
A hetven évvel ezelőtt alakult Közlekedéstudományi Egyesület jubileumi országos elnökségi ülésén két pécsi szakembert is örökös tagjává választotta.

Megalakulásának hetvenedik évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben a Közlekedéstudományi Egyesület, jubileumi elnökségi ülésen díjakat és elismeréseket adtak át.

Az 1949-ben alapított Közlekedéstudományi Egyesület önkéntességen alapuló tudományos  egyesület, ami országos társadalmi szervezetként működik. Tagjai sorában egyaránt megtalálhatók  magánemberek, szervezetek, mindazok, akiket érdekel a közlekedés, a közlekedésépítés és az ezekhez kapcsolódó tudományok. Fórumain bárki részt vehet, szakmai véleményét elmondhatja, szakmai vitát folytathat. Jelenleg közel 100 hazai jogi és pártoló - gazdálkodó szervezet, vállalkozó - és mintegy 4000 egyéni tagja van.

A hetven évvel ezelőtt alakult szervezet a Budapesti Műszaki Egyetem Dísztermében tartotta ünnepi elnökségi ülését, amelyen  a résztvevők felidézték az  eltelt évtizedek jelentősebb eseményeit, valamint  díjakat és elismeréseket is átadtak.

Az egyesület két pécsi tagját, Albert Ferencet és Kemenes Lászlót, akik fél évszázaddal ezelőtt léptek be a szervezetbe, kimagasló tudományos és társadalmi munkájuk elismeréseként  örökös taggá választották meg. Az erről szóló oklevelet a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke, Fónagy János adta át.

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Közlekedéstudományi Egyesület  örökös tagjának választott meg – mondja Kemenes László. – Az eltelt fél évszázad alatt a munkám mellett szakmai előadásokat tartottam, cikkeket, tanulmányokat írtam. Egy évtizeden át a Városi Közlekedés című szakfolyóiratot tudósítottam a Pécsen és Baranyában zajló közlekedéshez kapcsolódó eseményekről, s mintegy 20 évig a Baranya Megyei Közlekedésbiztonsági Tanács szakbizottságának titkára is voltam.

Kemenes László harminckét évig a KPM Pécsi Közúti Igazgatóságon dolgozott, mint forgalom-technikus az országos közutak forgalom szabályozásával foglalkozott. Később a városházára került, mint közlekedési referens, ebből a  beosztásból ment nyugdíjba.

Albert Ferenc, sajnos betegsége miatt nem vehetett részt az ünnepi eseményen. Ő több évtizedekig a Pannon Volán jogelőd cégeinél dolgozott, s ahonnan mint személyszállítási igazgató vonult nyugdíjba 2005-ben.


- Jóleső érzés, hogy az egyesület az évtizedeken át végzett tevékenységemet az örökös tagsággal ismerte el – mondja hangjában nem kis büszkeséggel. – Annak idején, amikor Pécsett a közlekedési decentrumok  - a helyi járatú autóbusz pályaudvarok – létrejöttek, azok helyének kijelölésében, tervezésében az egyesület szakbizottságai jelentős szerepet játszottak. E mellett számos lakossági fórumot is szerveztünk a helyi közlekedésben bekövetkező változásokkal kapcsolatosan, ezekben magam is aktív szerepet vállaltam.


További hírek

  Láthatóvá tett láthatatlan munka
2020. 08. 12. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  Az okos szálloda jelentheti a jövőt
2020. 08. 11. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  Vadpörköltet, szarvas kolbászt kínáltak
2020. 08. 09. 20:20 pecsi-hirhatar.hu
  Élettel telt meg a Káptalan utca Pécsett
2020. 08. 08. 14:06 pecsi-hirhatar.hu
  Fényfikciók a Káptalan utcában
2020. 08. 07. 14:26 pecsi-hirhatar.hu
  Újabb cég települt be a Déli Ipari Parkba
2020. 08. 06. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Mindenki szívében van egy dallam
2020. 08. 05. 08:20 pecsi-hirhatar.hu
  Siker volt a Nő-Köz-Pont Kisharsányban
2020. 08. 04. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  A szerződéses ár megállapodás kérdése
2020. 08. 02. 20:43 pecsi-hirhatar.hu
  Csúcskategóriás CT segít a diagnózis felállításában
2020. 08. 01. 20:10 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport