PÉCSI HÍRHATÁR - Örökös tagok lettek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.11.18.
 Hétfő
Ma Jenő napja van.
Holnap Erzsébet napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 02. 02. 22:44     


Örökös tagok lettek
A hetven évvel ezelőtt alakult Közlekedéstudományi Egyesület jubileumi országos elnökségi ülésén két pécsi szakembert is örökös tagjává választotta.

Megalakulásának hetvenedik évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben a Közlekedéstudományi Egyesület, jubileumi elnökségi ülésen díjakat és elismeréseket adtak át.

Az 1949-ben alapított Közlekedéstudományi Egyesület önkéntességen alapuló tudományos  egyesület, ami országos társadalmi szervezetként működik. Tagjai sorában egyaránt megtalálhatók  magánemberek, szervezetek, mindazok, akiket érdekel a közlekedés, a közlekedésépítés és az ezekhez kapcsolódó tudományok. Fórumain bárki részt vehet, szakmai véleményét elmondhatja, szakmai vitát folytathat. Jelenleg közel 100 hazai jogi és pártoló - gazdálkodó szervezet, vállalkozó - és mintegy 4000 egyéni tagja van.

A hetven évvel ezelőtt alakult szervezet a Budapesti Műszaki Egyetem Dísztermében tartotta ünnepi elnökségi ülését, amelyen  a résztvevők felidézték az  eltelt évtizedek jelentősebb eseményeit, valamint  díjakat és elismeréseket is átadtak.

Az egyesület két pécsi tagját, Albert Ferencet és Kemenes Lászlót, akik fél évszázaddal ezelőtt léptek be a szervezetbe, kimagasló tudományos és társadalmi munkájuk elismeréseként  örökös taggá választották meg. Az erről szóló oklevelet a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke, Fónagy János adta át.

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Közlekedéstudományi Egyesület  örökös tagjának választott meg – mondja Kemenes László. – Az eltelt fél évszázad alatt a munkám mellett szakmai előadásokat tartottam, cikkeket, tanulmányokat írtam. Egy évtizeden át a Városi Közlekedés című szakfolyóiratot tudósítottam a Pécsen és Baranyában zajló közlekedéshez kapcsolódó eseményekről, s mintegy 20 évig a Baranya Megyei Közlekedésbiztonsági Tanács szakbizottságának titkára is voltam.

Kemenes László harminckét évig a KPM Pécsi Közúti Igazgatóságon dolgozott, mint forgalom-technikus az országos közutak forgalom szabályozásával foglalkozott. Később a városházára került, mint közlekedési referens, ebből a  beosztásból ment nyugdíjba.

Albert Ferenc, sajnos betegsége miatt nem vehetett részt az ünnepi eseményen. Ő több évtizedekig a Pannon Volán jogelőd cégeinél dolgozott, s ahonnan mint személyszállítási igazgató vonult nyugdíjba 2005-ben.


- Jóleső érzés, hogy az egyesület az évtizedeken át végzett tevékenységemet az örökös tagsággal ismerte el – mondja hangjában nem kis büszkeséggel. – Annak idején, amikor Pécsett a közlekedési decentrumok  - a helyi járatú autóbusz pályaudvarok – létrejöttek, azok helyének kijelölésében, tervezésében az egyesület szakbizottságai jelentős szerepet játszottak. E mellett számos lakossági fórumot is szerveztünk a helyi közlekedésben bekövetkező változásokkal kapcsolatosan, ezekben magam is aktív szerepet vállaltam.


További hírek

  Messziről magasra
2019. 11. 17. 22:26 pecsi-hirhatar.hu
  Erősödő Civil Közösségek pályázat újra
2019. 11. 16. 21:02 pecsi-hirhatar.hu
  Saját receptek az étlapon
2019. 11. 15. 23:30 pecsi-hirhatar.hu
  Kemény anyag, puha tartalom
2019. 11. 15. 23:17 pecsi-hirhatar.hu
  Első fokon börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték
2019. 11. 13. 02:37 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a gazdag élővilág megőrzése
2019. 11. 12. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Hit nélkül nem lehet
2019. 11. 11. 02:41 pecsi-hirhatar.hu
  Ruhabörze és ingyenes tanácsadás
2019. 11. 10. 02:42 pecsi-hirhatar.hu
  Gyökeresen átalakul Európa felsőoktatása
2019. 11. 09. 02:43 pecsi-hirhatar.hu
  Megalakult a Pécsi Német Önkormányzat
2019. 11. 08. 22:18 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport