PÉCSI HÍRHATÁR - Ötödik alkalommal adták át

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.04.22.
 Csütörtök
Ma Csilla napja van.
Holnap Béla napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 12. 13. 20:02     


Ötödik alkalommal adták át
Idén ötödik alkalommal adták át a Pannon Filharmonikusok alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezett díjat .

A  Pannon Filharmonikusok  alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezett díjat idén ötödik alkalommal adták át.

A zenekar fennállásának 205. évfordulóján,  a Pannon Filharmonikusok hagyományteremtő céllal   hozta létre a  Lickl-díjakat.  Az elismerést minden évben három kategóriában – művész, menedzsment tag és civil –  osztják ki. 

 

Eddig  18 díjazott vehette át a zenekar felkérésére, a Németh Klára képzőművész által tervezetett , egyedileg készülő tűzzománc emléklapot, amit iIdén  ötödik alkalommal  adták át. A zenekar idén az első Lickl díjait azoknak a csapatoknak adta át, akik precizitásukkal, gondosságukkal a háttérből járulnak hozzá a koncertjeik sikeréhez. A díjjal köszönetet mondtak a Kodály Központ színpadáért felelős kollégáknak, és vezetőjüknek Regényi Gábor főszcenikusnak, a hangtár mindenkori munkatársainak, és vezetőjüknek Baranyai Zoltánnak, valamint a világosításért felelős kollégáknak, és vezetőjüknek, Láng Istvánnak.

A muzsikusok közül választott idei Lickl-díjas olyan, mint egy mesebeli kaleidoszkóp, sokoldalúságával meglepi  a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Többszörös közönségdíjas, aki a koronavírus bezártságát nem börtönként, hanem lehetőségként élte meg, és a családi zenekar fejlesztésére fordította. Neki köszönheti  a közönség a napokban látható Adventi Kalendárium ötletét és önzetlen megszervezését.  A tíz év alatt több száz Csigaház Csigapójaként a város csemetéinek zenei nevelésében maradandó művészi munkát végzett, ő Kiss Szabolcs harsonaművész.

A zenekar menedzsmentjének idei díjazottja talán a legtöbb koncerten volt jelen személyesen, de nem  a színpadon, nem is a nézőtéren. A komolyzenészekre jellemző perfekcionizmussal dolgozik, rendet teremt  a több ezer bérletes és jegyvásárló sokszor egyenként eltérő igénye és elvárása között.  A covid az évtizedes szakmai tapasztalatokat és kiszámíthatóságot rombolta le, a változások és új értékesítési útkeresések nagy kihívás elé állították. Többek között neki köszönheti a közönség, hogy a pótkoncertek, a jegyvisszaváltások,  az élő közvetítések pontos rendszerben működnek. Az idei Lickl-díjas ebben a jubileumi évtizedben, és ebben  a nehéz évben is hősiesen helytállt értékesítési menedzserként, hostess vezetőként és jegypénztárosként egyaránt, ő Tátrai Blanka értékesítési menedzser.

A zenekar alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezett díj az egykori vezető szellemiségét hivatott életben tartani és megidézni minden díjátadó során és egyúttal elismerni az együttes művészeinek és menedzsmentjének, valamint a zenekarral tágabb körben együttműködőknek társadalmi szerepvállalását.


További hírek

  Online stand-up fizika show
2021. 04. 22. 01:47 pecsi-hirhatar.hu
  Szociális munka és szociális ökológia
2021. 04. 21. 19:34 pecsi-hirhatar.hu
  Szinte a valóságossal azonos zenei élmény
2021. 04. 20. 14:58 pecsi-hirhatar.hu
  Otthonfelújítások: A 3+3-ból több is lehet, mint 6
2021. 04. 19. 14:46 pecsi-hirhatar.hu
  Világszínvonalú kutatások – egyre több szabadalom
2021. 04. 17. 18:52 pecsi-hirhatar.hu
  Az égi színtársulathoz csatlakozott Törőcsik Mari
2021. 04. 16. 20:13 pecsi-hirhatar.hu
  Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget
2021. 04. 14. 11:00 pecsi-hirhatar.hu
  Angolul mérték össze földrajz tudásukat
2021. 04. 14. 10:37 pecsi-hirhatar.hu
  Elfogták a trafikrablót
2021. 04. 12. 20:07 pecsi-hirhatar.hu
  A vásártér új arculatát építészhallgatók tervezték meg
2021. 04. 11. 11:21 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport