PÉCSI HÍRHATÁR - Otthonfelújítások: A 3+3-ból több is lehet, mint 6

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.09.20.
 Hétfő
Ma Friderika napja van.
Holnap Máté napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 04. 19. 14:46     


Otthonfelújítások: A 3+3-ból több is lehet, mint 6
Energiatudatosságra nevel a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete Hétről hétre egyre többen döntenek úgy, hogy élnek a január 1-je óta igényelhető otthon-felújítási támogatás lehetőségével.

Az otthon-felújítási támogatás igénybevételéhez azonban nem csak a jogszabályokkal kell tisztában lenni, hanem az energiahatékonysági szempontokkal is, ez utóbbiban segít a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete.

A 2018-ban alakult Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete  a kezdetektől azon dolgozik, hogy a családi ház felújítások valóban energia-hatékonyak legyenek és anyagilag is megtérüljenek. Ehhez az egyesület szerint például az is fontos, hogy az egyes beruházások milyen sorrendben követik egymást.


Az energetikailag hatékony felújítás nyomán – mondják – nem „csupán” korszerűbbé válik  de akár a rezsi jelentős része is megspórolható, valódi hasznot hoz. E mellett fokozatos fejlődésre is lehetőséget teremt, hiszen a megtakarítást további energetikai felújításokra fordítható. A végeredmény egy gazdaságos, fenntartható és környezettudatos otthon lesz.


– Egyesületünk elsősorban szaktanácsadással, szemléletformálással és egy felelős közösség létrehozásával kívánja elérni, hogy a magyar háztartásokban energiatudatosak legyenek a felújítások – emeli ki Gulyás István, az  egyesület elnöke. – Azt szoktam mondani, hogy mi a családi házakat gyógyítjuk ki a túlzott energiafogyasztásból. Ehhez elsősorban a gondolkodásmódon igyekszünk változtatni, valamint abban segítünk, hogy a jelenlegi és a leendő tagjaink átlássák a valóban megtérülő felújítási folyamatokat.


Az egyesület nemrégiben hiánypótló szakmai anyagot állított össze, ami az otthonfelújítási támogatás hatékony és jogszerű kihasználásához nyújt mankót. A dokumentum sorra veszi azokat a korszerűsítési lehetőségeket, amelyekre igénybe vehető a támogatás, és jelzi, hogy melyik munkafolyamat eredményez energiahatékony működést. Még arra is kitér, hogy a rezsiköltség hány százalékát lehet megspórolni, és melyek azok a jogszabályok, helyi és országos rendeletek, amelyeket figyelembe kell venni a kivitelezés során.


– Ezzel a szakmai anyaggal két célunk volt –  hangsúlyozza Gulyás István. – Egyrészt azt szerettük volna elérni, hogy mindenki átgondolt, tudatos döntést hozzon arról, hogy milyen felújításba vág bele. Másrészt – és ez talán még fontosabb – a beruházásokhoz olyan műszaki és építésjogi dokumentummal tudunk hozzájárulni, amelynek birtokában a háztulajdonosok számos buktatót elkerülhetnek, nagyobb eséllyel jutnak otthonfelújítási támogatáshoz. Ne felejtsük, hogy ez a támogatás utó-finanszírozott, és a kockázatok a lakosokat, az építtetőket terhelik!

A háttéranyag bárki számára elérhető az egyesület weboldalán, a zoldotthon.hu honlapon. Ezen túlmenően az McsTE a Magyar Államkincstárhoz is eljuttatta a dokumentumot, kérve, hogy tegyék azt közzé a támogatás hivatalos weboldalán is.


További hírek

  Minden korosztályt megszólítanak
2021. 09. 19. 22:04 pecsi-hirhatar.hu
  Vasárnap egy gyerekelőadással indul az évad
2021. 09. 18. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Háromdimenziós fényalkotások a székesegyház homlokzatán
2021. 09. 17. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Öt nap a tánc jegyében
2021. 09. 16. 02:55 pecsi-hirhatar.hu
  Fiesta-hangulat költözik a Pécsi Galériába
2021. 09. 15. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
2021. 09. 13. 20:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jubileumi Coop Rally
2021. 09. 10. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Flashmobokkal indul a Zeneszüret Fesztivál
2021. 09. 08. 11:28 pecsi-hirhatar.hu
  Jó ember-díj Enyedy Ágota Margitnak
2021. 09. 08. 11:06 pecsi-hirhatar.hu
  Új épületszárny, megújult park
2021. 09. 07. 21:00 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport