PÉCSI HÍRHATÁR - Pályaorientáció másként

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.10.31.
 Szombat
Ma Farkas napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 07. 23. 16:08     


Pályaorientáció másként
Élményekkel teli nyári tábort szervezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Élményekkel teli nyári tábort szervezett.


Három héten át, minden nap  más és más baranyai vállalkozás tevékenységével ismerkedhetett  meg  az az ötveb általános iskolás, akik részt vettek  a kamara által szervezett #ajelenajövőd pályaorientációs nyári táborban. A cég és üzemlátogatások mellett saját élményeken keresztül jutottak közelebb az adott szakmához, hivatáshoz, szereztek közvetlen tapasztalatokat. A tematikusan felépített heti turnusokban  a program minden alkalommal az első napon  az önismeretről, a pályaismeretről és a csapatépítésről szólt. Ezt követően  minden nap más céghez látogattak el a gyerekek.

 

Többek között betekintést nyertek a Lafarge Cement Magyarország Kft. tevékenységébe, ahol megismerkedtek az építőipar számára kidolgozott innovatív megoldásokkal, és az élvonalbeli technológiákkal, majd az üzem bejárását követően különböző formákat öntöttek ki betonból. A Magnus Aircraft Zrt.  a XXI. századi csúcstechnológiát alkalmazó repülőgépgyártásba vezették be a gyerekeket, lépésről-lépésre megnézhették hogyan épül fel egy kisrepülőgép. E mellett szó volt a repülőgép tervezésről, a  fejlesztésekről is.


Az InnoTeq Kft.-nél  digitális kalandozás keretében átléphették a valóság határait és egy virtuális térben mozoghattak. E mellett interaktív módon az informatika ismeretlen területeivel találkozhattak. Gangel Benjámin Férfiszabósága igazán különleges része volt a tábornak, ezen  csak a fiúk vettek részt, akik a varrodában  varrógépen  szájmaszkot varrtak, valamint megismerkedtek a különböző textilekkel, a selymekkel és a gyapjú alapú szövetekkel, miközben a cég tulajdonosa a saját életéről mesélt.
Jártak a Kontakt-Elektro Kft.-nél is, ahol  forrasztottak, áramkört építettek miközben megismerkedtek az elektromossághoz kapcsolódó alapanyagokkal, eszközökkel. A Spitzer Silo Pécs Kft.-nél  óriási silók között járva vehették szemügyre a  gyártási folyamatot, azt, miként salakul át egy   alumínium lemez tartállyá. Tóth Dániel tanműhelyében fűrészelhettek, csavarozhattak, fúrhattak a gyerekek, készítették el a lámpáikat.


Pécsett a Szalon Király Fogadóban egyszerre találkozhattak a pincér, a szakács és  cukrász szakmák művelőivel, megismerhették a terítés alapszabályait, palacsintát süthettek. Jártak  az AutóCity-nél, ahol az autószerelők munkájával ismerkedhettek meg, A Tettye Forrásháznál játékos formában vezették be őket az épületgépészethez, a villamossághoz kapcsolódó szakmákba, de bepillanthattak a laboratóriumban folyó tevékenységekbe is.  Melegh Andrea selyemfestő kertjében életre kelthették a színeket, a formákat.

 

A BIOKOM-nál a szelektív hulladékgyűjtés hasznossága állt a középpontba, valamint az, hogy mi is zajlik a válogató műben az Eperfás úti hulladékkezelő telephelyen. A MOL pécsi telephelyén az olaj útját tekintették át  a finomítótól egészen  a benzinkútig. Szállítás, tárolás, vevőkiszolgálás és innováció teljes skáláját. Szalántán a Von-Truck  komoly szakértelemmel és eszközparkkal szervizeli a kamionokat.

 

A Light Film Stúdióban az egész héten át tartó program élményeiről telefonon felvett pillanatokból filmet készítettek, zenei aláfestéssel, valamint feliratozták is azokat.


További hírek

  Maszkban is menő vagy
2020. 10. 30. 19:36 pecsi-hirhatar.hu
  Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
2020. 10. 29. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a gyümölcsöző együttműködés
2020. 10. 28. 19:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerősen elítélték a késelőt
2020. 10. 27. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  Térjáték - új installációsorozat
2020. 10. 26. 20:15 pecsi-hirhatar.hu
  Téli időszámítás - vasárnap át kell állítani az órákat
2020. 10. 24. 19:45 pecsi-hirhatar.hu
  Akár telefontokot is nyomtathatnak
2020. 10. 23. 20:03 pecsi-hirhatar.hu
  Hosszú hétvége menetrendi változások
2020. 10. 22. 20:45 pecsi-hirhatar.hu
  A legjobb négybe kerültek
2020. 10. 21. 19:49 pecsi-hirhatar.hu
  Közösségi terasz hajléktalanoknak
2020. 10. 19. 19:37 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport