PÉCSI HÍRHATÁR - Pécs Nyitva

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.10.31.
 Szombat
Ma Farkas napja van.
Holnap napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 07. 01. 14:27     


Pécs Nyitva
A vendéglátóhelyek teraszai és belső terei után kinyithatnak Pécs múzeumai, kiállítóterei, és a szálláshelyek nagy része is újra fogad vendéget.

Pécs újra megmutatja azt az arcát, amelyet olyan jól ismer mindenki a koronavírus előtti időszakból.

A város önkormányzata a járvány után ismét szeretné fellendíteni Pécs  idegenforgalomát, ennek érdekében  országos kampányt indított útjára Pécs Nyitva címmel. Az üzenet egyszerre reflektál a pandémia utáni helyzetre és képviseli a város hagyományos nyitottságát, utánozhatatlan hangulatát.

 

A kampány központi arculati  elemének megtervezéséhez a város turistalátványossága, a szerelmesek lakatfala adta az ötletet.  A cél az egységes megjelenés, mind volt a város, mind  a vendéglátó- és szálláshelyek, valamint egyéb turisztikai partnerek számára.

 

Az elmúlt hónapokban lezajlott járvány nem csak károkat okozott, de lehetőséget is teremtett az idegenforgalom megújulására, a rendezvények, programok újragondolására. A kampány az önkormányzat és a pécsi vállalkozók között lezajlott párbeszéd, a város gazdaságának  újraindítására tett lépéseként indult útjára. július elsejével és augusztus végéig tart. Ezen idő alatt a fiatal felnőttek és a kisgyermekes családok mellett minden korosztály  talál olyan eseményt, amiért úgy érzi érdemes  Pécsre látogatnia.

Mint Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője elmondta,  a kampányhoz eddig  ötvennél több partner csatlakozott, azonban a számuk folyamatosan nő. Kitért arra is, hogy a város nevezetességeinek, értékeinek felfedezését segíti egy útlevél, a programban résztvevőket bemutató kiadvány, amit a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez a vendégek.  E mellett egy nyereményjátékban is részt vehetnek, ennek győztesét a jövő nyáron a Zsolnay Fényfesztivál idején  a város és partnerei látják vendégül.  Játék is része a kampánynak,  akik erre vállalkoznak, azok a Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ készítette lakatokkal térhetnek haza.

A programok sorát  a Zsolnay Negyed Pirogránit Esték koncertjei nyitották június végén, azonban hétvégenként újabb jazz és klasszikus zenei hangversenyekkel várják a zenebarátokat egész nyáron. Napközben  vezetett élménytúrákon vehetnek részt a negyedbe látogatók, a tárlatokon pedig  kiállított tárgyak megszólalnak a hosszú bezártság után. A Múzeum utca izgalmas színfoltja lesz az augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat,  amelynek köszönhetően bő  egy héten át rendezvények egész sora várja majd az erre ellátogatókat.  A Pannon Filharmonikusok három éve hatalmas sikerrel futó Mamma mia! - ABBA sorozat folytatására a  Dóm téren felállított színpadon  augusztus 16-án kerül sor, az ünnepi hangversenyüket, pedig augusztus 20-án tartják meg.


További hírek

  Maszkban is menő vagy
2020. 10. 30. 19:36 pecsi-hirhatar.hu
  Német nemzetiségi nap gyerekeknek Liptódon
2020. 10. 29. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a gyümölcsöző együttműködés
2020. 10. 28. 19:58 pecsi-hirhatar.hu
  Jogerősen elítélték a késelőt
2020. 10. 27. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  Térjáték - új installációsorozat
2020. 10. 26. 20:15 pecsi-hirhatar.hu
  Téli időszámítás - vasárnap át kell állítani az órákat
2020. 10. 24. 19:45 pecsi-hirhatar.hu
  Akár telefontokot is nyomtathatnak
2020. 10. 23. 20:03 pecsi-hirhatar.hu
  Hosszú hétvége menetrendi változások
2020. 10. 22. 20:45 pecsi-hirhatar.hu
  A legjobb négybe kerültek
2020. 10. 21. 19:49 pecsi-hirhatar.hu
  Közösségi terasz hajléktalanoknak
2020. 10. 19. 19:37 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport