PÉCSI HÍRHATÁR - Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.11.29.
 Hétfő
Ma Taksony napja van.
Holnap András, Andor napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 09. 13. 20:58     


Példaértékű pécsi összefogás a rákgyógyításért
A „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági futóversenyt 2021-ben is a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája szervezte meg. Idén az Eurakvilo Gyermek-onkológiai és Gyermek-hospice Közhasznú Alapítványt támogatják a befolyt összegből.

Kétezer-ötszázan neveztek a „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági futóversenyre Pécsen.


A már hagyományosnak számító jótékonysági futóverseny idén is sikeresen mozgatta meg a pécsieket, sőt az egyetemi szervezés miatt még jóval többeket is.


– A sportirodával igyekszünk a hallgatókon túl az egyetem dolgozóit, illetve  a pécsieket is bevonni a különböző jótékonysági programjainkba. Az egyik ilyen a „Fuss a rákgyógyításért!”  futóversenyt, ami több ezer embert képes mozgósítani városszerte – a futónagykövetek segítségével. A táv mindenki számára könnyen teljesíthető, a résztvevők között nem ritka a kisgyermekes család, sőt még a négylábú házi kedvenc sem – emeli ki Hári József, a PTE Sportiroda vezetője.


A  fő kedvezményezett, immár évek óta, a daganatos betegek gyógyulását segítő pécsi Eurakvilo Alapítvány. Mint Ottóffy Gábor, a szervezet kuratóriumi elnöke elmondta, sokat jelent nekik ez a kezdeményezés.


 – Alapítványunk céljainak megvalósításához, ezen keresztül a gyermekek segítéséhez folyamatosan szükségünk van támogatásokra, legyen az akár tárgyi, akár pénzügyi hozzájárulás - hangsúlyozza. - Jelen esetben egy ultrahang-kiegészítő eszköz megvásárlására, a célzott kezelésekhez, molekuláris-genetikai diagnosztikai vizsgálatokhoz szükséges DNS kinyerésére, valamint egy mikroszkóphoz csatlakozó kamera beszerzésére fordítjuk a befolyó összeget. Emellett azonban ugyancsak fontos, hogy mi magunk is részt vegyünk ezeken a megmozdulásokon, ahogy ezen a futóversenyen is,  ilyenkor  reggel amikor felkelek, előkészítem, a sportöltözékemet, a futócipőmet, majd amikor elindulok otthonról, folyamatosan arra gondolok, hogy jó ügyért teszem. A gyermekekért – azért, hogy nekik könnyebb, jobb legyen minden, és esélyük legyen a gyógyulásra. Ezen felül is nagyon sok támogatást kapunk vállalatoktól, egyesületektől, sportszervezetektől,  amelyek felhasználásával olyan eszközöket tudunk beszerezni, amelyek a gyerekek gyógyulást nagyban elősegítik.


A megmozduláson közel húsz futóval, valamint támogatóként a HR-Rent Kft. is képviseltette magát. A vállalkozás pécsi székhelyűként gyakorta kiveszi részét a helyi programokból. Jótékonykodásainak, támogatásainak nagy része is a városra és környezetére koncentrálódik. Nem volt ez másként most sem, hiszen 100 fő nevezési díjának kifizetésével járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. A munkaerő-kölcsönző cég munkatársai is sokszor mozdulnak meg együtt, a csapat ezúttal futónagyköveti kupában részesült.


– Az idei „Fuss a rákgyógyításért!” rendezvény három tényező miatt is sokat jelentett nekünk. Az első, hogy nagyon szeretünk kiállni valami mellet.  A másik, hogy az Eurakvilot régóta támogatjuk, tavaly karácsonykor egy nagyobb adományt is eljuttattunk hozzájuk, bízva abban, hogy egy kicsit mi is tehetünk a gyermekek gyógyulásáért. Az egyetemmel pedig egyre szorosabb a kapcsolatunk, ugyanis a diákmunka  keretébe egyre több hallgatót tudunk foglalkoztatni – emelte ki Feleki Attila, a HR-Rent ügyvezető-tulajdonosa.

Az idei „Fuss a rákgyógyításért!” jótékonysági versenyen mintegy 2500-an vettek részt, összesen közel 2.868.200 forint adomány gyűlt össze az Eurakvilo Alapítvány javára.


További hírek

  Önvallomás a kitartásról
2021. 11. 29. 02:44 pecsi-hirhatar.hu
  Advent - a várakozás időszaka
2021. 11. 28. 21:54 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
2021. 11. 25. 16:17 pecsi-hirhatar.hu
  Háryra még kicsit várni kell
2021. 11. 25. 16:08 pecsi-hirhatar.hu
  Egy estére az opera fellegvára lesz Pécs
2021. 11. 23. 03:02 pecsi-hirhatar.hu
  Ultramodern szimulációs oktatási központtal bővül a PTE orvoskara
2021. 11. 22. 21:52 pecsi-hirhatar.hu
  Vanda után jöhet Bella
2021. 11. 21. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  Megújul a pécsi advent
2021. 11. 20. 19:43 pecsi-hirhatar.hu
  Egység a minőségben - Villányi Borvidék helyi termék védjegy
2021. 11. 19. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Új koncertsorozat indult novemberben
2021. 11. 18. 20:06 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport