PÉCSI HÍRHATÁR - Püspökvári Zenés Esték

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.07.20.
 Péntek
Ma Illés napja van.
Holnap Dániel napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 06. 17. 18:46     


Püspökvári Zenés Esték
Könnyű nyáresti kikapcsolódás, élményekkel teli emlékezetes pillanatok várják idén is a közönséget a Püspökvári Zenés Estéken.

A Püspökvári Zenés Estéken könnyű nyáresti kikapcsolódás, élményekkel teli emlékezetes pillanatok várják idén is a közönséget.


Az első koncertre június 18-án  este rendezik meg a  Püspöki Palota kertjében.Kettő hét Beethovennel címmel  a  Württembergi Filharmonikusok  Reutlingen lép fel: Alpaslan Ertüngealp vezényelével.


A Württembergische Philharmonie Reutlingent mindenekelőtt  változatos, sokféle zenei stílust felölelő repertoárja teszi nevezetessé.  Városában az együttes  számos koncertsorozattal járul hozzá a helybeli kulturális paletta gazdagításához.  Folyamatosan új utakat keresnek és  ezáltal a közönség újabb és újabb rétegeit képesek megszólítani.


Évtizedek óta folytatják azt a klasszikus-romantikus zeneirodalom határain messze túlmutató, sokszínű  műsorpolitikájukat, amelyben egyaránt helyet kap az operett, az operagála és a musical is,  valamint a filmművészettel, az irodalommal, a tánccal és a pantomimmel is kapcsolatban áll. Június 18-i műsorukon Ludwig Van Beethoven: II.  és VII. szimfóniája csendül fel.


A következő koncerten július 11-én  könnyed komolyzene és bámulatos hangszerpárosítások kerülnek a középpontba, Kéméndi Tamás és Ódor Botond különleges koncertélménnyel várja majd a  közönséget.


A harmonika sokszínű. A komolyzenei művek mellett, Astor Piazzolla argentin zeneszerző és harmonikás szerzeményeivel, valamint francia sanzonokkal is megismerkedhet a hallgatóság.


A koncerten a harmonika mellett most az énekhang kap főszerepet. Ódor Botond, tenor a gimnáziumban még gitározni tanult, majd a későbbiekben a Pécsi Tudományegyetemen is ez volt a hangszere. Tanárai már ekkor bíztatták, képezze hangját is, de kezdetben nem csak, hogy elzárkózott tőle, de az opera műfaja kifejezetten idegesítette. Egy különleges személy azonban egy csapásra megváltoztatta a véleményét, azóta már csak az éneklésre összpontosít. Megnyerte 2013-ban a szegedi Simándy József Énekversenyt, és elvégezte a Pécsi Tudományegyetem ének szakát is. A Pécsi Nemzeti Színházban 2017-ben a Macbethben Malcolmot énekelte, majd szerepet kapott az Armel Operaverseny egyik darabjában Rufus Wainwright Prima Donnájában, amelyet Alföldi Róbert rendez. Jelenleg a Theater an der Wien szólistája.


Kéméndi Tamás, az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát, játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli.


Alapfokon és középfokon is tanít, valamint számos – a hangszer népszerűsítéséhez köthető – kulturális esemény kitalálója, szakmai felelőse. Nevéhez köthető a minden évben megrendezésre kerülő Mohácsi Német Harmonikatábor, volt tanára emlékére megrendezett verseny és emlékhangverseny, a mecseknádasdi Sváb Harmonikás Találkozó, valamint a Pécsi Harmonika Fesztivál is.


Eső esetén a koncerteket a pécsi Székesegyházban  rendezik meg.


További hírek

  Vasarely virágai, Magyar múzsák, Rocklegendák
2018. 07. 20. 01:08 pecsi-hirhatar.hu
  Ökoturisztikai fejlesztések Tamásiban
2018. 07. 19. 01:10 pecsi-hirhatar.hu
  Én a megbélyegzett
2018. 07. 18. 01:08 pecsi-hirhatar.hu
  Vezetőváltás Tudásközpont élén
2018. 07. 17. 01:10 pecsi-hirhatar.hu
  Oda és vissza áramló energia
2018. 07. 16. 02:14 pecsi-hirhatar.hu
  Az utolsó meccs - a franciák a világbajnokok
2018. 07. 15. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  A jobb és kombinatívabb játék bronzot ért
2018. 07. 14. 22:12 pecsi-hirhatar.hu
  Országosan egyedülálló turisztikai nap
2018. 07. 14. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Az ország legrózsaszínűbb rozé-ünnepe
2018. 07. 13. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  Fejlesztések a minőség emelésének jegyében
2018. 07. 12. 23:26 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport