PÉCSI HÍRHATÁR - Püspökvári Zenés Esték

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.11.20.
 Kedd
Ma Jolán napja van.
Holnap Olivér napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 06. 17. 18:46     


Püspökvári Zenés Esték
Könnyű nyáresti kikapcsolódás, élményekkel teli emlékezetes pillanatok várják idén is a közönséget a Püspökvári Zenés Estéken.

A Püspökvári Zenés Estéken könnyű nyáresti kikapcsolódás, élményekkel teli emlékezetes pillanatok várják idén is a közönséget.


Az első koncertre június 18-án  este rendezik meg a  Püspöki Palota kertjében.Kettő hét Beethovennel címmel  a  Württembergi Filharmonikusok  Reutlingen lép fel: Alpaslan Ertüngealp vezényelével.


A Württembergische Philharmonie Reutlingent mindenekelőtt  változatos, sokféle zenei stílust felölelő repertoárja teszi nevezetessé.  Városában az együttes  számos koncertsorozattal járul hozzá a helybeli kulturális paletta gazdagításához.  Folyamatosan új utakat keresnek és  ezáltal a közönség újabb és újabb rétegeit képesek megszólítani.


Évtizedek óta folytatják azt a klasszikus-romantikus zeneirodalom határain messze túlmutató, sokszínű  műsorpolitikájukat, amelyben egyaránt helyet kap az operett, az operagála és a musical is,  valamint a filmművészettel, az irodalommal, a tánccal és a pantomimmel is kapcsolatban áll. Június 18-i műsorukon Ludwig Van Beethoven: II.  és VII. szimfóniája csendül fel.


A következő koncerten július 11-én  könnyed komolyzene és bámulatos hangszerpárosítások kerülnek a középpontba, Kéméndi Tamás és Ódor Botond különleges koncertélménnyel várja majd a  közönséget.


A harmonika sokszínű. A komolyzenei művek mellett, Astor Piazzolla argentin zeneszerző és harmonikás szerzeményeivel, valamint francia sanzonokkal is megismerkedhet a hallgatóság.


A koncerten a harmonika mellett most az énekhang kap főszerepet. Ódor Botond, tenor a gimnáziumban még gitározni tanult, majd a későbbiekben a Pécsi Tudományegyetemen is ez volt a hangszere. Tanárai már ekkor bíztatták, képezze hangját is, de kezdetben nem csak, hogy elzárkózott tőle, de az opera műfaja kifejezetten idegesítette. Egy különleges személy azonban egy csapásra megváltoztatta a véleményét, azóta már csak az éneklésre összpontosít. Megnyerte 2013-ban a szegedi Simándy József Énekversenyt, és elvégezte a Pécsi Tudományegyetem ének szakát is. A Pécsi Nemzeti Színházban 2017-ben a Macbethben Malcolmot énekelte, majd szerepet kapott az Armel Operaverseny egyik darabjában Rufus Wainwright Prima Donnájában, amelyet Alföldi Róbert rendez. Jelenleg a Theater an der Wien szólistája.


Kéméndi Tamás, az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát, játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli.


Alapfokon és középfokon is tanít, valamint számos – a hangszer népszerűsítéséhez köthető – kulturális esemény kitalálója, szakmai felelőse. Nevéhez köthető a minden évben megrendezésre kerülő Mohácsi Német Harmonikatábor, volt tanára emlékére megrendezett verseny és emlékhangverseny, a mecseknádasdi Sváb Harmonikás Találkozó, valamint a Pécsi Harmonika Fesztivál is.


Eső esetén a koncerteket a pécsi Székesegyházban  rendezik meg.


További hírek

  Újabb különleges koncert a Gandhitól
2018. 11. 20. 02:04 pecsi-hirhatar.hu
  Az I. világháborúról rendhagyó módon
2018. 11. 19. 22:06 pecsi-hirhatar.hu
  A feketepiacon három milliót fizetnének érte
2018. 11. 17. 21:00 pecsi-hirhatar.hu
  Mecseki tigris, volt, vagy mégsem?
2018. 11. 17. 02:46 pecsi-hirhatar.hu
  Helyi projekteket támogatnak, helyben gyűjtött adományokból
2018. 11. 16. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Ahmet Güneştekin festményei a Vasarely Múzeumban, Pécsett
2018. 11. 14. 16:05 pecsi-hirhatar.hu
  Tényleges életfogytiglan a kegyetlen gyilkosnak
2018. 11. 13. 21:46 pecsi-hirhatar.hu
  Sokszínű fugaformák
2018. 11. 11. 21:44 pecsi-hirhatar.hu
  A világ élvonalában a magyar vetőmag ágazat
2018. 11. 10. 22:46 pecsi-hirhatar.hu
  Pénzügyi labor a közgázon
2018. 11. 09. 02:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport