PÉCSI HÍRHATÁR - Rajzfilmfelfordulás három napon át

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.05.24.
 Csütörtök
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 11. 04. 17:47     


Rajzfilmfelfordulás három napon át
A 15 éves KEDD Animációs Stúdió nagy rajzfilmfelfordulást szervez november első hétvégéjén.

A Rajzfilmünnep során számos kedves emlék jut majd eszünkbe gyerekkorunkból, s e mellett megismerkedhetünk a több mint száz éves magyar animáció történetével is.


Ki  ne emlékezne a Magyar népmesék sorozat főcímdalára, amit esténként együtt fütyültünk a kismadárral, a Fürge rókalábak kezdetű rajzfilm slágerre, vagy az „MZ per X, MZ per X jelentkezz!” hívó mondatra? A klasszikus magyar rajzfilm aranykorát fémjelző alkotók mellé, mint Macskássy Gyula, Dargay Attila, Ternovszky Béla vagy Jankovics Marcell, kezdenek felsorakozni olyan fiatal, kortárs magyar alkotók és alkotóműhelyek, amelyeknek hála a magyar rajzfilm ismét virágzását éli. Ebben  az esztendőben három új, magyar gyártású, egész estés animációs film került a mozikba, amire már hosszú évek óta nem volt példa.


A KEDD Animációs Stúdió Támogató partnerei segítségével olyan gazdag rajzfilm kínálatot gyűjtött össze és ajánlott fel az országban fellelhető, családi és gyerekprogramok szervezésében aktív helyszíneknek, amelyből egy színes, programokkal teli, rajzfilmvetítésekkel egybekötött hétvégét rendezhetnek az intézmények a környéken élőknek.  A programsorozatot öt éve nevezték el Rajzfilmünnepnek,  ami mára az egynapos rendezvényből, egész hétvégéssé nőtte ki magát.  


Az országos programsorozathoz idén már több mint 50 város és 60 helyszín csatlakozott. A filmvetítések mellett a helyi szervezők más programokkal is készültek. Többek között lesz bábjáték, színezés, rajzverseny, tánc- és színházi előadások és még ezernyi más izgalmas program. A Rajzfilmünnep pécsi programjainak a  Pécsi Animáció Története Kiállítás ad helyet a Király utca 9 szám alatt, ahol mind a három napon a Total Art Egyesület nyitott műhely ében  bárki elkészítheti a saját  animációs filmjét. A zootróp (forgó dob) foglalkozáson  lehetőség lesz  arra, hogy bárki megrajzolhassa  saját, 12 képkockából álló rajzait, amelyet a különlegesen kialakított fekete dob belsejébe helyezve, majd azt megpörgetve életre  is kelthet. Számos téma közül lehet választani - labdapattogás, változó arckifejezések, kinyíló virág, vágtató ló - és bármi olyant, ami mozog és megrajzolható!


A stop-trükk technikával tárgyakat, figurákat, papírból kivágott formákat lehet  majd megmozgatni. Az előre elkészített hátterek közül válogatva, vagy akár a helyszínen kialakított egyedi háttér  elé helyezve a szereplőket az egyes mozgásfázisok lefényképezését  követően  az  elkészült sok-sok fotóból  egy számítógépes program segítségével , azok összefűzésével is  alkothatnak a vállalkozó kedvűek   saját animációs filmet.


További hírek

  Civil szervezetek hatvan projektje
2018. 05. 24. 02:29 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban az euró bevezetésére tett lépések
2018. 05. 23. 22:24 pecsi-hirhatar.hu
  Gyereknap az Iparosházban
2018. 05. 22. 22:27 pecsi-hirhatar.hu
  Húsvét után a legrégebbi ünnepünk
2018. 05. 21. 02:06 pecsi-hirhatar.hu
  Fesztivál az öko-gondolat jegyében
2018. 05. 20. 02:09 pecsi-hirhatar.hu
  Közszolgáltatási rend pünkösdkor
2018. 05. 19. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Újdonság a horvát-magyar gasztro-udvar
2018. 05. 18. 02:05 pecsi-hirhatar.hu
  Piknik sztárfellépőkkel
2018. 05. 17. 22:22 pecsi-hirhatar.hu
  Két este Kobayasival Pécsett
2018. 05. 16. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Városi Gyereknap az Eötvös Cirkusszal
2018. 05. 15. 21:16 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport