PÉCSI HÍRHATÁR - Saját indulója van a Csörgőlabda Csapatnak

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.05.25.
 Szerda
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 10. 19. 14:17     


Saját indulója van a Csörgőlabda Csapatnak
Indulót írt a Pannon Filharmonikusok harsonaművésze a pécsi Csörgőlabda Csapatnak.

Kiss Szabolcs a Pannon Filharmonikusok harsonaművésze indulót komponált a csörgőlabda csapatnak, amelyet élőben elő is adtak nekik Vass András állandó karmester vezényletével.


A Pannon Filharmonikusok rendkívül fontosnak tartja, hogy minden társadalmi csoport hozzájuthasson a zenehallgatás koncerttermi élményéhez. A zenekar éppen ezért indította útjára a „Még1esély” koncertsorozatot a Kodály Központban azok számára, akik mozgásukban vagy szociális kapcsolódásukban korlátozottak (idősotthonokban élők, szellemi fogyatékossággal élők, anyagilag rászorulók), vagy olyan fogyatékossággal élnek, amely megnehezíti a koncertlátogatást.


Ezt az utat folytatva most a vakok és gyengénlátók halláson alapuló parasportját űző pécsi Csörgőlabda Csapattal is együttműködésre lépett, amelynek keretében a tagjait meghívták  a Pannon Filharmonikusok hangversenyeire, illetve hangszersimogatón vehettek részt. Egyik zenészük, Kiss Szabolcs harsonaművész pedig  indulót komponált a csapatnak, amelyet élőben elő is adtak nekik Vass András állandó karmester vezényletével.  A Kodály Központ hangversenytermében már többször megfordultak a csörgősapkások, azonban ez alkalommal csak nekik szólt a muzsika.  Emellett korábban rövid házbejárás keretében megismerkedhettek a központ és a zenekar történetével, bejárhatták a hangversenytermet az első széksoroktól a karzat tetejéig, végigtapogatva a székeket, a híres terem falburkolatát, sőt, még a színpadra és a backstage-be is bemehettek. Ezen felül a zenekar névszponzorként is mögéjük állt, már PTE-PEAC Pannon Filharmonikusok néven mutatják be a csapatot.


„A csörgőlabda és a zene is egy eszköz arra, hogy kiadjam magamból, ami bennem van” – mondja Varga-Deák Márta, a Pannon Filharmonikusok koncertmestere. - „Ha becsukod a szemedet, akkor egy kicsit jobban fókuszálsz a zene mélységére, olyan mintha egy kicsit másik oldalát ismernéd meg a darabnak, amikor nem látod, csak hallod. Ugyanolyan érvényes, ugyanolyan hatással lehet rád, de egy kicsit más.”


„Rögtön ráfordultam az energiára. Hátrányban élő emberek játékáról van szó, viszont az energia, ugyanaz: győzni kell, számítunk rád!” – hangsúlyozza Kiss Szabolcs harsonaművész, a Pannon Filharmonikusok zeneszerzője a csapat indulójának megírása kapcsán.


Az EMMI Támogatáskezelő segítségével létrejövő együttműködésről egy rövidfilm is készült- a Light Film Studio csapata kísérte végig a csapatot hónapokig -, amellyel a zenekar példát kíván mutatni az ország együtteseinek, valamint a dél-dunántúli régióban élő rászoruló, nem intézményi keretek között élő embertársainknak arra, hogy a koncertlátogatás esélyt ad a méltó emberi életre. Ezen felül a Pannon Filharmonikusok aktív kommunikációs támogatással szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a zenének valódi ereje van az emberi távolságok felszámolásában.


További hírek

  I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
2022. 05. 25. 02:02 pecsi-hirhatar.hu
  Két nap Vasarely jegyében
2022. 05. 24. 20:19 pecsi-hirhatar.hu
  Különös időutazásra hív a múzeum
2022. 05. 23. 21:04 pecsi-hirhatar.hu
  Főváros vidék oda-vissza 210 éves retúr
2022. 05. 21. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Fűben heverészés mellett igazi tavaszi zsongás
2022. 05. 20. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Vádat emeltek a hajléktalanokat bántalmazó mohácsi rendőrök ellen
2022. 05. 19. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Méhek és méhészek
2022. 05. 18. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a kiválóság gyakori vendég
2022. 05. 16. 23:41 pecsi-hirhatar.hu
  Harminchat éven át árulta virágait a Kórház téren
2022. 05. 15. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  Szakokat alapított, önálló intézetet hozott létre
2022. 05. 14. 22:05 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport