PÉCSI HÍRHATÁR - Sorstársi segítőket képeznek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.14.
 Kedd
Ma &Őrs napja van.
Holnap Henrik napja lesz.
   EUR árfolyam
   /Rate& Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 02. 07. 21:41     


Sorstársi segítőket képeznek
Megtartották a fogyatékossággal élőknek szervezett első multiplikációs workshopot az akadálymentes turizmussal foglalkozó nemzetközi projekt keretében, amelynek magyarországi partnere a pécsi székhelyű Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet.

Nemzetközi projekt foglalkozik az akadálymentes turizmussal, amelynek első multiplikációs workshopját tartották  meg  a fogyatékossággal élők számára Pécsett.

 

A workshop keretében a résztvevők betekintést nyerhettek a Peer-AcT projektbe, annak céljaiba, kimeneteibe. E mellett tájékoztatást kaptak arról is, miként vehetnek részt a projekt által kínált ingyenes tréningben, ami egyben kínál számukra tudást, képzettséget, valamint foglalkoztatási lehetőséget a jövőben az akadálymentes turizmus keretében. 

 

Az akadálymentes turizmus új szereplője a gazdaságnak nemcsak hazánkban, de Európa-szerte is. Megjelenését az tette egyre inkább szükségszerűvé, hogy  a fogyatékossággal élők is egyre inkább igénylik, hogy aktív részesei lehessenek a turizmusnak utasként, vendégként, vagy akár munkavállalóként. Ez utóbbi a fő célkitűzése az Peer-AcT Erasmus+ nemzetközi projektnek, amelynek keretében  a fogyatékossággal élők bevonásával a társadalmi befogadás és az egyenlő esélyek biztosítása mentén sorstársi segítő  trénereket képeznek. A tréning módszertanát közösen dolgozzák ki a felnőttképzéssel foglalkozók, a fogyatékossággal élő leendő trénerek és a turisztikai szakemberek.  

 

A projekt résztvevői a jövőben trénerként, szaktanácsadóként dolgozhatnak a turizmusban, illetve döntéshozó szervezeteknél, ugyanis a képzések alkalmassá teszik őket arra, hogy, mint fogyatékossággal élő trénerek átadják saját tapasztalataikat és szakmai ismereteiket. E mellett képessé válnak arra, hogy a tanácsadás mellett, tréningeket tartsanak az akadálymentes turizmust magában foglaló szolgáltatások - szállítás, szállás, gasztronómia, szabadidős tevékenységek, idegenvezetés - teljes köréről, valamint  segítség e területen a városi döntéshozók és tervezők munkáját .

 

A három éven át 2021. tavaszáig tartó projektben Magyarország mellett Németország, Olaszország, Spanyolország, Horvátország vesz rész. A projektben résztvevő pécsi Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet az akadálymentes turizmuson belül a sorstársi segítés és mentorálás módszertanát dolgozza ki, ehhez  kérdőíves felmérést végeztek, valamint mind az öt országban a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara Marketing és Turizmus Intézetének szakmai vezetésével pedig részletes elemezték az akadálymentes turizmusban fellelhető lehetőségeket.. A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet társpartnere, a People First Egyesület szakértői mellett fogyatékossággal élő tagjai  személyes tapasztalataikkal is segítséget nyújtanak a projekt megvalósításához, valamint részt vesznek a sorstársi segítő  és a turisztikai szereplőkkel szervezett pilot tréningek kidolgozásában. E mellett a leendő trénerek is a  tagjaik  köréből kerülnek ki.

 

A közeljövőben hasonló workshopra kerül sor a helyi turizmus szereplőinek részvételével.

.


További hírek

  Feltehetően öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere
2020. 07. 14. 10:23 hirhatar.hu
  Ismét bejelentették a karantén-helyzetet Magyarországon
2020. 07. 13. 10:34 pecsi-hirhatar.hu
  Lemerünk ülni a kedvenc padunkra?
2020. 07. 08. 21:32 pecsi-hirhatar.hu
  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Híd a munkahelyekhez
2020. 07. 06. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét látható a Spirál
2020. 07. 05. 19:48 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz nyári színház Pécsen
2020. 07. 03. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Az Odú-egy különleges installáció
2020. 07. 02. 14:29 pecsi-hirhatar.hu
  Pécs Nyitva
2020. 07. 01. 14:27 pecsi-hirhatar.hu
  Az első mini KRESZ-Ovi
2020. 07. 01. 08:12 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport