PÉCSI HÍRHATÁR - Speciális eszköz a fájdalomküszöb mérésére

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.02.27.
 Kedd
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 12. 06. 20:25     


Speciális eszköz a fájdalomküszöb mérésére
Egyedülálló innovációkkal mutatkozott be Németországban két nagy nemzetközi vásáron a pécsi Z Elektronika.

A pécsi Z Elektronika egyedülálló innovációkkal mutatkozott be Németországban Düsseldorfban és Hannoverben.
 
Saját fejlesztésű, nemzetközileg is kivételes készülékkel debütált a napokban Düsseldorfban a pécsi Z Elektronika Kft. A vállalat elsőként a MEDICA Nemzetközi Orvostechnikai Kiállítás látogatóival ismertette meg speciális fájdalomküszöbmérő berendezését, ami a gyógyszeriparban alkalmazható, és kutatóintézetek számára fejlesztették ki.
 
A jelenleg hitelesítés alatt álló eszközt – melyet a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség kollektív magyar standján mutattak be – a Z Elektronika a Pécsi Tudományegyetemmel közösen tervezte és valósította meg. A fejlesztés attól forradalmi, hogy a készülék kísérletekben részt vevő állatok fájdalomérzékeléséről nyújt információkat a fájdalomcsillapító anyagok teszteléséhez. Ezt a folyamatot a kutatók ez idáig manuális módszerrel végezték. A teljesen automata berendezés viszont kamerákkal vizsgálja az állatok mozgását, automatikusan vezérelt elektronikával és szoftverek segítségével objektív mérési eredményeket ad a kísérletekről.

„A berendezés használata során kutató aktív jelenlétére sincs szükség, hiszen az előre beállított paraméterek alapján a gép tényszerűen és gyorsan képes egyszerre akár több állat vizsgálatára is. Ebből adódóan kutatóintézetek, gyógyszergyárak, gyógyszerfejlesztő központok igen hasznos kutatási segédeszköze lehet” – mondta el Ulrich Gyula, a cég fejlesztési vezetője.

A szóban forgó eszközt is felvonultató MEDICA csaknem 70 ország több mint 5300 kiállítójával és 83.000 látogatójával a világ egyik legnagyobb vállalatok közti orvosi szakvásár. Az innovatív termékek és szolgáltatások széles skáláját mutatja be az orvosi képalkotás, laboratóriumi technológia, diagnosztika, egészségügyi informatika, mobil egészségügy, valamint fizioterápiás/ortopédiai technológia és orvosi fogyóeszközök területéről. A fórumok, konferenciák és különleges show-k keretében érdekes előadásokra, szakértői beszélgetésekre  került sor. A Z Elektronika számára is kiváló alkalmat teremtettek ezek a nemzetközi kapcsolatok építésére és szakmai visszajelzésekre. A begyűjtött tapasztalatokat és új ismeretségeket a pécsi cég a berendezés továbbfejlesztéséhez és értékesítéséhez egyaránt hasznosítja.

A Z Elektronika a MEDICA-val egyidőben a hannoveri Agritechnica Agrárgépipari- és Technológiai Kiállításon is új fejlesztést mutatott be. A Fertitronic nevű terméke folyamatos szenzoros méréseket végez, amelyek alapján előre beállított határokon belül változtatja a kijuttatott anyag mennyiségét. A termék olyan gazdálkodóknak ajánlott, akik kontrollálva e kijuttatott mennyiségeket optimalizálnák a rendelkezésre álló korlátozott erőforrásokat. A hannoveri kiállításon jelentős számban érdeklődtek iránta.  Értékesítését a cég  tervei szerint 2024 második felében  kezdi el, elsősorban Európában, de Dél-Amerika és Ázsia is a lehetőségek között van.


További hírek

  Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
2024. 02. 26. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
2024. 02. 25. 22:07 pecsi-hirhatar.hu
  Száz éve született Grastyán Endre
2024. 02. 23. 16:30 pecsi-hirhatar.hu
  Legjobb hazai jazz zenészek érkeznek Pécsre
2024. 02. 20. 22:13 pecsi-hirhatar.hu
  Speciális mesterkurzus énekművészeknek
2024. 02. 19. 21:27 pecsi-hirhatar.hu
  Pécsi Galériák - műfaji sokszínűség
2024. 02. 18. 20:22 pecsi-hirhatar.hu
  Lendületben a pécsi Z Elektronika
2024. 02. 17. 22:26 pecsi-hirhatar.hu
  Új pszichiátriai gondozó
2024. 02. 15. 16:16 pecsi-hirhatar.hu
  A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
2024. 02. 13. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  Ötleteikkel formálják a város
2024. 02. 11. 21:35 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport