PÉCSI HÍRHATÁR - Szabadon flörtölhetünk péntek esténként

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.08.14.
 Vasárnap
Ma Marcell napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 10. 01. 02:33     


Szabadon flörtölhetünk péntek esténként
Október 1-jén, a zene világnapján indul útjára a Pannon Filharmonikusok új sorozata, a Flört, ami az évad során összesen négy péntek este várja a közönséget Pécsett, a Kodály Központban.

Új, csábító sorozat indít útjára a zene világnapján a Pannon Filharmonikusok.

A 210. születésnapját ünneplő együttes több új sorozatot is indít idén Az élet sója elnevezésű évadában. A jelentős jubileum apropóján a jövőre koncentrál, így A Zene világnapján, most pénteken induló új sorozatuk is azokhoz szól, akik ismerkednek, kacérkodnak a komolyzenével. A zenekar a koncertek csábító erejét tánccal, színházzal, bátor humorral és vagánysággal növelte.


Nem a beavatás a cél, hanem a szórakoztatás, kikapcsolódást ígérő élményt nyújtani azoknak, akik még csak kacérkodnaka komolyzenével. A sorozatnak a bérletárai is különlegesek, teljes árat csak a százéveseknek kell fizetniük, 6-18 éveseknek pedig díjmentes a belépés.

A pandémia idején óvatossá vált közönséget ezen a módon is arra szeretnék bíztatni, hogy a hétköznapok után fontos, hogy  személyesen vegyenek részt  a kulturális programokon, ne féljenek kimozdulni, találkozni emberekkel, kipróbálni új dolgokat a valóságban, és nem az online térben.

Az október 1-jei Szabad egy táncra? koncerten Bogányi Tibor vezető karmester neves vendégművészek közreműködésével  egyrészt a 100 éve született legendás Astor Piazzolla muzsikáját ajánlja a közönségnek, Giovanni Guzzo hegedűművész játékával megidézi Buenos Aires különböző arcait, a tangó hazájának hangulatát, majd életre kelti Manuel de Falla háromszögletű kalapját.

De Falla balettje egy spanyolországi flört, az est elején felcsendülő Ginastera mű, az Estancia pedig egy kibontakozó szerelem történetét mesél el. Az első ízben, és csak egyszer látható produkcióban Meláth Andrea operaénekes, Tandi Zsófia és Biri Gábor táncművészek lesznek a zenekar partnerei.

A februári, Álmodozzunk együtt koncerten a Pannon Filharmonikusok egykori vezető karmestere, Hamar Zsolt többek között Mendelssohn Szentivánéji álom című művének félig szcenírozott előadására készül. A koncerten hallhatjuk a zeneszerző egyik legszebb hegedűversenyét is Kelemen Barnabás előadásában.

Április elsején, a harmadik koncerten, amelynek címe A zenegyűlölő 1.0, az Óbudai Danubia Zenekar és Hámori Máté a Pannon Filharmonikusok vendége. A humorban (és természetesen zenében) gazdag előadásban rendhagyó módon Janklovics Péter stand-up humorista működik közre, kifigurázva zeneszerzőt, előadót és a közönséget egyaránt.


Végül, de nem utolsó sorban, a negyedik koncerten Bogányi Tibor karmester Várdai István partnereként csellóművészként is fellép. A koncert a komolyzene legmagasabb szintjébe enged bepillantást úgy, hogy meglepetésként megmutatja, hogy a két csellista legalább olyan virtuóz, mint a közkedvelt 2Cellos.


Mi más lehetne egy jóízű Flört-sorozatot záró előadásának címe, mint az, hogy Párban az igazi.


További hírek

  Próbaüzem a pécsi pumpapályán
2022. 08. 08. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Augusztus 8-tól már az új fogászati klinikán fogadják a betegeket
2022. 08. 08. 02:28 pecsi-hirhatar.hu
  Fél évszázada képeznek gépészmérnököket Pécsen
2022. 08. 06. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  Útipatika-útmutató
2022. 08. 06. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  A források hatékonyabb felhasználása a cél
2022. 08. 05. 02:26 pecsi-hirhatar.hu
  Különleges baktériumok ellen védő textilia
2022. 08. 04. 02:58 pecsi-hirhatar.hu
  Ha augusztus, akkor orgona!
2022. 08. 03. 02:26 pecsi-hirhatar.hu
  Több mint hatszáz program az Ördögkatlanon
2022. 08. 02. 20:29 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább fejlődik a Virológiai Nemzeti Laboratórium
2022. 07. 28. 20:32 pecsi-hirhatar.hu
  Hidak építése és bővítése
2022. 07. 28. 20:21 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport