PÉCSI HÍRHATÁR - Szintet lépett az együttműködés

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.06.14.
 Péntek
Ma Vazul napja van.
Holnap Jolán napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 01. 30. 21:22     


Szintet lépett az együttműködés
Kompetencia Központot alapít a Körber és a Pécsi Tudományegyetem.

A  Körber és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése szintet lépett,  Kompetencia Központot hoznak létre.

Szintet lépett a Pécsi Tudományegyetem  2018-ban indult együttműködéses a több mint negyed évszázada Pécsett működő gépgyártó nagyvállalata között. A közösen létrehozott Kompetencia Központaz  együttműködés újabb lépcsőfoka az oktatás, foglalkoztatás és – újdonságként – innováció területén.

A Körber Hungária és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése jelentős múltra tekint vissza. A vállalat már több éve kínál gyakorlatorientált képzési lehetőséget több egyetemi karon – köztük a jog-, a közgazdaság- és a természettudományi, valamint a műszaki és informatikain, ez utóbbin Körber Technológiák néven tanszék is alakult –, a cégmunkatársai és partnerei bevonásával. A körberes szakemberek rendszeresen javasolnak témákat diplomamunkák és a tudományos diákköri pályaművekhez, valamint konzulensi szerepet is betöltenek.

Az elmúlt tanévben a Természettudományi Karon speciális informatikai feladatokra fókuszáló nagyvállalati IT kurzus indult. A most induló szemeszterben pedig várhatóan a világ egyik legelterjedtebb vállalatirányítási rendszerével, a Körberben is alkalmazott SAP-vel foglalkozó tárgyat vehetnek fel a hallgatók. A szorosabbra fűzött együttműködés révén többek között újabb karok számára nyílik meg a lehetőség, hogy bekapcsolódjanak a Körber oktatási és gyakornoki programjaiba, hogy  még több  diák számára váljon elérhetővé a cég által kínált szakmai lehetőségek.


Évről évre közel 100 egyetemista vesz részt a Körber gyakornoki programjaiban, a duális képzésekre pedig rendszerint 25-30 főt fogadnak. Szemeszterenként további 200 diáknak van lehetősége arra, hogy hegesztés- és méréstechnikai gyakorlaton vegyenek részt  a gyárban. Ezen felül az egyetem Műszaki és Informatikai Kar diákjai számára Körber Innovathon néven vetélkedőt rendeznek, a legjobbak több millió forint nyereményen osztozhatnak.

A most létrehozott Kompetencia Központ új szintre emeli az eddigi együttműködést.

„Az elmúlt években több tucatnyi végzett hallgatóból lett később a munkatársunk, szeretnénk ezt a lehetőséget még többnek megadni, ugyanis jelentős számú tehetséges fiatal szakember kerül ki az egyetemről, akik számára a Körber egy jó lehetőség, hogy világszínvonalú környezetben, az átlagot meghaladó kereseti lehetőségekkel helyezkedjenek el” – hangsúlyozta Katona Gábor a cég ügyvezetője.

A Kompetencia Központ ezen felül fontos szerepet tölt be az innovációban, a közös kutatás-fejlesztésiu projektek megvalósításában is.

„Közös kutatási-fejlesztési célokat és irányokat szeretnénk kitűzni, amelyekben az egyetemi tudományos műhelyek együtt tudnak működni a vállalati szférával. Ennek révén az újdonságok sokkal gyorsabban utat tudnak találni a gazdaságba, így a pozitív hatásokból nemcsak mi és a Körber, hanem az egész régió profitálni fog” – emelte ki  Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.


További hírek

  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
2024. 06. 12. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Trianon – egy magyar táncelégia
2024. 06. 10. 22:05 pecsi-hirhatar.hu
  Íme a meglepetés...
2024. 06. 10. 21:44 pecsi-hirhatar.hu
  Felavatják a Boros Misi Zeneligetet a Bőköz Fesztiválon
2024. 06. 09. 20:46 pecsi-hirhatar.hu
  Körbejárható lesz a Pécsi-tó
2024. 06. 08. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Graffititől a street artig
2024. 06. 04. 02:47 pecsi-hirhatar.hu
  Letartóztatás pénzmosás bűntette miatt
2024. 06. 03. 21:20 pecsi-hirhatar.hu
  Csaknem hárommilliárd forintos fejlesztés Pécsen a gyerekklinikán
2024. 06. 02. 20:49 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport