PÉCSI HÍRHATÁR - Szintet lépett az együttműködés

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2023.03.22.
 Szerda
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 01. 30. 21:22     


Szintet lépett az együttműködés
Kompetencia Központot alapít a Körber és a Pécsi Tudományegyetem.

A  Körber és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése szintet lépett,  Kompetencia Központot hoznak létre.

Szintet lépett a Pécsi Tudományegyetem  2018-ban indult együttműködéses a több mint negyed évszázada Pécsett működő gépgyártó nagyvállalata között. A közösen létrehozott Kompetencia Központaz  együttműködés újabb lépcsőfoka az oktatás, foglalkoztatás és – újdonságként – innováció területén.

A Körber Hungária és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése jelentős múltra tekint vissza. A vállalat már több éve kínál gyakorlatorientált képzési lehetőséget több egyetemi karon – köztük a jog-, a közgazdaság- és a természettudományi, valamint a műszaki és informatikain, ez utóbbin Körber Technológiák néven tanszék is alakult –, a cégmunkatársai és partnerei bevonásával. A körberes szakemberek rendszeresen javasolnak témákat diplomamunkák és a tudományos diákköri pályaművekhez, valamint konzulensi szerepet is betöltenek.

Az elmúlt tanévben a Természettudományi Karon speciális informatikai feladatokra fókuszáló nagyvállalati IT kurzus indult. A most induló szemeszterben pedig várhatóan a világ egyik legelterjedtebb vállalatirányítási rendszerével, a Körberben is alkalmazott SAP-vel foglalkozó tárgyat vehetnek fel a hallgatók. A szorosabbra fűzött együttműködés révén többek között újabb karok számára nyílik meg a lehetőség, hogy bekapcsolódjanak a Körber oktatási és gyakornoki programjaiba, hogy  még több  diák számára váljon elérhetővé a cég által kínált szakmai lehetőségek.


Évről évre közel 100 egyetemista vesz részt a Körber gyakornoki programjaiban, a duális képzésekre pedig rendszerint 25-30 főt fogadnak. Szemeszterenként további 200 diáknak van lehetősége arra, hogy hegesztés- és méréstechnikai gyakorlaton vegyenek részt  a gyárban. Ezen felül az egyetem Műszaki és Informatikai Kar diákjai számára Körber Innovathon néven vetélkedőt rendeznek, a legjobbak több millió forint nyereményen osztozhatnak.

A most létrehozott Kompetencia Központ új szintre emeli az eddigi együttműködést.

„Az elmúlt években több tucatnyi végzett hallgatóból lett később a munkatársunk, szeretnénk ezt a lehetőséget még többnek megadni, ugyanis jelentős számú tehetséges fiatal szakember kerül ki az egyetemről, akik számára a Körber egy jó lehetőség, hogy világszínvonalú környezetben, az átlagot meghaladó kereseti lehetőségekkel helyezkedjenek el” – hangsúlyozta Katona Gábor a cég ügyvezetője.

A Kompetencia Központ ezen felül fontos szerepet tölt be az innovációban, a közös kutatás-fejlesztésiu projektek megvalósításában is.

„Közös kutatási-fejlesztési célokat és irányokat szeretnénk kitűzni, amelyekben az egyetemi tudományos műhelyek együtt tudnak működni a vállalati szférával. Ennek révén az újdonságok sokkal gyorsabban utat tudnak találni a gazdaságba, így a pozitív hatásokból nemcsak mi és a Körber, hanem az egész régió profitálni fog” – emelte ki  Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.


További hírek

  Szokások, énekek, fazekak
2023. 03. 21. 21:08 pecsi-hirhatar.hu
  Építőipari nívódíjas az orvoskar új épülettömbje
2023. 03. 21. 21:01 pecsi-hirhatar.hu
  Az új magyar űrhajóstól a következő Holdra szállásig
2023. 03. 18. 02:50 pecsi-hirhatar.hu
  Kortárs Junior – pARTy
2023. 03. 17. 20:41 pecsi-hirhatar.hu
  Sikeresen szerepeltek a nemzetközi pályázaton
2023. 03. 16. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Városi ünnepség, koszorúzás és nagykoncertek
2023. 03. 15. 02:53 pecsi-hirhatar.hu
  Kossuth kifli sütnek
2023. 03. 14. 02:59 pecsi-hirhatar.hu
  Szenes Árpád kiállítás Pécsett
2023. 03. 13. 02:54 pecsi-hirhatar.hu
  Függőségek, párválasztás, mesterséges intelligencia
2023. 03. 12. 21:38 pecsi-hirhatar.hu
  Mosópornak álcázott dohány
2023. 03. 10. 21:42 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport