PÉCSI HÍRHATÁR - Szintet lépett Pécsett az adományozói kultúra

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2023.01.27.
 Péntek
Ma Angelika napja van.
Holnap Károly, napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 01. 06. 21:27     


Szintet lépett Pécsett az adományozói kultúra
Bezárt a pécsi Palatinus Hotel, hogy 2025 tavaszán megújulva fogadhassa a vendégeket.

Teljes körű felújításon esik át a pécsi Palatinus Hotel, a bontás megkezdődött, a régi bútorokat, használati tárgyakat adományként ajánlották fel .

Az első lépésben szétbontják a szobákat. Vélhetően egyedül álló módon a bennük lévő bútorokat, eszközöket adpományként ajánlották fel. A híd szerepét vállaló Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régiója és Modell programja és a hotel vezetőségének együttműködésében a jó állapotú eszközök a lehető legjobb helyre kerülnek.

A szállodát üzemeltető Hotelker Kft. ügyvezetője, Bojcsev András többek között elmondta, úgy döntöttek, hogy a szálloda régi bútorait, berendezési tárgyait, a csillárokat, valamint a fürdőszobai szanitereket nem értékesítik, hanem rászorulóknak adományozzák. Annak érdekében, hogy a több száz, jó állapotban lévő ágy, matrac, asztal, kárpitozott ülőbútor, hűtőszekrény, televízió, szaniter, bontott építési anyag valóban a leginkább rászorulókhoz juthasson el, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régióját és a régióban működő modell programok képviselőit keresték meg, akik örömmel fogadták a felajánlást. A bútorok és eszközök kibontását, elszállítását és azok célba juttatását a Szeretetszolgálat dolgozói, önkéntesei végzik január folyamán.

-Az ilyesfajta adományozói magatartás példaértékű lehet mindannyiunk számára, hiszen a kifejezetten jó állapotú magas minőségű tárgyak felajánlása nem csak partneri viszonyt feltételez, hanem azt is eredményezi, hogy a gondozásunkban lévők életminőségét valóban jelentősen tudjuk ezáltal javítani. Az ehhez hasonló felajánlások, amelyek jó állapotú és jól hasznosítható adományokat tartalmaznak, emcsak megkönnyítik munkánkat, hanem olyan segítséget jelentenek abban, hogy az adományozói kultúra új szintre emelkedjen. Példaértékű ez az adomány abban is, hogy helyben jelent segítséget – hangsúlyozta Jónás Gergely, a Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője.

A felajánlott bútorok és eszközök részben a régióban működő intézmények (idősotthonok, nappali klubok) kapják meg, jelentősen javítva az ellátás színvonalát. Ezen felül a régióban működő Modellprogramok és a Felzárkózó települések program segítségével a hátrányos helyzetű településekre jut el, segítségükkel egy-egy ingatlan állapota, komfortfokozata jelentősen javulhat, legyen szó például akár fürdőszoba kialakításának lehetőségéről, vagy a nyílászárók cseréjéről. Sok házban még fürdőszoba sincs. Itt hatalmas előrelépés lesz a szállodából kiszerelt fürdőkád, mosdó, csaptelep és wc csésze.

A Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó Települések programja most felajánlott adományok révén arra kap lehetőséget, hogy egyfajta közvetítőként kapcsolatot létesítsen a legrászorultabbak és a jó minőségű eszközöket felajánló adományozók között. A Felzárkózó Település és a Máltai Modellprogramok keretében továbbá rendelkezésre állnak olyan szakemberek, kisüzemek a szükséges javítások elvégzésére.


További hírek

  KÓTA-díjas Pécsi Vonósok
2023. 01. 26. 13:59 pecsi-hirhatar.hu
  Nem csak szívhez, de szívről is szól
2023. 01. 24. 09:24 pecsi-hirhatar.hu
  Szobrot állítanak Grastyán Endrének
2023. 01. 23. 20:55 pecsi-hirhatar.hu
  Az idei év Tüke díjasa Kertész Attila karnagy
2023. 01. 22. 20:22 pecsi-hirhatar.hu
  „Határtalan” Vince nap a szőlőbirtokon
2023. 01. 20. 20:08 pecsi-hirhatar.hu
  Tiszteld az életet! “Ne ölj!”
2023. 01. 18. 20:16 pecsi-hirhatar.hu
  Nagy léptekkel haladnak előre
2023. 01. 17. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét Pécsen rendezték meg
2023. 01. 15. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Ölt a próbaidős ápoló
2023. 01. 13. 20:35 pecsi-hirhatar.hu
  Százéves szövőszékeket keltettek életre
2023. 01. 12. 21:06 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport