PÉCSI HÍRHATÁR - Szövik a város zeneszövetét

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 16. 02:21     


Szövik a város zeneszövetét
A Pannon Filharmonikusok három kategóriában - művész, menedzsment tag, civil - hat Lickl-díjat adott át.

Immár harmadik alkalommal adja át a Pannon Filharmonikusok a Lickl-díjat művész, menedzsment tag, civil  kategóriákban.


A zenekar fennállásának 205. évfordulója előtt tisztelegve, valamint a Kodály Központba történő beköltözés napjának emlékére a Pannon Filharmonikusok elődjét alapító, Lickl Györgyről  nevezett el díjat, évről évre három kategóriában 2-2 díjazott részesül az elismerésben.

 


A Kodály Központ alapkövében elhelyezett időkapszulába a zenekar egykori igazgatójának, Szkladányi Péternek Lickl Györgyről írt tanulmánya is bekerült, ezzel is hangsúlyt adva az egykori alapítói szándék folytonosságának. Nem  kevesebbet jelent ez, mint azt, hogy a zenekar tagjainak művészetük gyakorlásával egy időben az őket körülvevő társadalmi környezettel is szoros kapcsolatban, felelős együttműködésben kell élniük. A Lickl-díj az egykori alapító szellemiségét idézve, a zenekar tagjainak, és a zenekarral együtt dolgozóknak a társadalmi szerepvállalását ismeri el.


Ebben az esztendőben a menedzsment Lickl-díjasa Czvikli Nóra, a Pannon Filharmonikusok egykori produkciós vezetője lett, aki a Kodály Központ megnyitásától évekig állt a zenekar mellett.  Az együttes irányításával alakította ki a Kodály Központbeli működését, a menedzsment pedig a mai napig az általa felállított protokoll szerint végzi a produkciók előkészítését.


A menedzsment kategória másik díjazottja Németh Judit művészeti főtitkár lett, aki megkerülhetetlen és fontos pontja a zenekarnak, neve valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng, ha már munkakapcsolatba került a Pannon Filharmonikusokkal. Munkájának részeként a zenekar tagjai mellett, a vendégművészek, az állandó- és vendégkarmesterek, de a menedzsment különböző területeinek képviselői mind együtt dolgoznak vele.


A Pannon Filharmonikusok  Lickl-díját civil kategóriában Hoppál Péter vehette át, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy az együttes a Modern Városok Program keretében a kiemelkedően támogatott kategóriába került.Ugyancsak a 2018-as év civil Lickl-díját vehette át a Szent György Lovagrend tagja, a finn tiszteletbeli konzul és a Szent Görgy Panzió és Étterem tulajdonosa, Kator György, aki a közel egy évtizede nyújt magas szintű szolgáltatást a zenekar rendezvényein.


A muzsikusok közül Lickl-díjat vehetett át a zenekar  állandó karmestere, Vass András,  aki számos instrumentumon játszik, zenét szerez, hangszerel, és végül, de nem utolsó sorban egy évtizede instruálja a zenekart. Muzsikus kategória Lickl-díjat ítéltek még oda Morvay Ágnes hegedűművésznek, aki másfél évtizede tagja az együttesnek, s mindenkor szót emelt, amikor a művészeti színvonal, a Pannon Filharmonikusok által kitűzött célok vagy a művészek emberi méltósága került veszélybe. A Művészeti Tanács elnökeként jelentős érdemei vannak abban, hogy a zenekar tárgyalásokat kezdeményezett a januártól szerződtetett Maestro Gilbert Vargával.


A zenekar alapításának évfordulójához kapcsolódva hozta nyilvánosságra a PFZ legújabb kisfilmjét, ami Zeneszövők címmel látható a zenekar youtube csatornáján.  Az együttes ezzel a filmmel köszönti muzsikusait, akik a film szövegét író Lackfi János szavaival élve köztünk járnak, hozzák-viszik a dallamokat, és szövik a város zeneszövetét.


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport