PÉCSI HÍRHATÁR - Szövik a város zeneszövetét

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.05.19.
 Vasárnap
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 12. 16. 02:21     


Szövik a város zeneszövetét
A Pannon Filharmonikusok három kategóriában - művész, menedzsment tag, civil - hat Lickl-díjat adott át.

Immár harmadik alkalommal adja át a Pannon Filharmonikusok a Lickl-díjat művész, menedzsment tag, civil  kategóriákban.


A zenekar fennállásának 205. évfordulója előtt tisztelegve, valamint a Kodály Központba történő beköltözés napjának emlékére a Pannon Filharmonikusok elődjét alapító, Lickl Györgyről  nevezett el díjat, évről évre három kategóriában 2-2 díjazott részesül az elismerésben.

 


A Kodály Központ alapkövében elhelyezett időkapszulába a zenekar egykori igazgatójának, Szkladányi Péternek Lickl Györgyről írt tanulmánya is bekerült, ezzel is hangsúlyt adva az egykori alapítói szándék folytonosságának. Nem  kevesebbet jelent ez, mint azt, hogy a zenekar tagjainak művészetük gyakorlásával egy időben az őket körülvevő társadalmi környezettel is szoros kapcsolatban, felelős együttműködésben kell élniük. A Lickl-díj az egykori alapító szellemiségét idézve, a zenekar tagjainak, és a zenekarral együtt dolgozóknak a társadalmi szerepvállalását ismeri el.


Ebben az esztendőben a menedzsment Lickl-díjasa Czvikli Nóra, a Pannon Filharmonikusok egykori produkciós vezetője lett, aki a Kodály Központ megnyitásától évekig állt a zenekar mellett.  Az együttes irányításával alakította ki a Kodály Központbeli működését, a menedzsment pedig a mai napig az általa felállított protokoll szerint végzi a produkciók előkészítését.


A menedzsment kategória másik díjazottja Németh Judit művészeti főtitkár lett, aki megkerülhetetlen és fontos pontja a zenekarnak, neve valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng, ha már munkakapcsolatba került a Pannon Filharmonikusokkal. Munkájának részeként a zenekar tagjai mellett, a vendégművészek, az állandó- és vendégkarmesterek, de a menedzsment különböző területeinek képviselői mind együtt dolgoznak vele.


A Pannon Filharmonikusok  Lickl-díját civil kategóriában Hoppál Péter vehette át, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy az együttes a Modern Városok Program keretében a kiemelkedően támogatott kategóriába került.Ugyancsak a 2018-as év civil Lickl-díját vehette át a Szent György Lovagrend tagja, a finn tiszteletbeli konzul és a Szent Görgy Panzió és Étterem tulajdonosa, Kator György, aki a közel egy évtizede nyújt magas szintű szolgáltatást a zenekar rendezvényein.


A muzsikusok közül Lickl-díjat vehetett át a zenekar  állandó karmestere, Vass András,  aki számos instrumentumon játszik, zenét szerez, hangszerel, és végül, de nem utolsó sorban egy évtizede instruálja a zenekart. Muzsikus kategória Lickl-díjat ítéltek még oda Morvay Ágnes hegedűművésznek, aki másfél évtizede tagja az együttesnek, s mindenkor szót emelt, amikor a művészeti színvonal, a Pannon Filharmonikusok által kitűzött célok vagy a művészek emberi méltósága került veszélybe. A Művészeti Tanács elnökeként jelentős érdemei vannak abban, hogy a zenekar tárgyalásokat kezdeményezett a januártól szerződtetett Maestro Gilbert Vargával.


A zenekar alapításának évfordulójához kapcsolódva hozta nyilvánosságra a PFZ legújabb kisfilmjét, ami Zeneszövők címmel látható a zenekar youtube csatornáján.  Az együttes ezzel a filmmel köszönti muzsikusait, akik a film szövegét író Lackfi János szavaival élve köztünk járnak, hozzák-viszik a dallamokat, és szövik a város zeneszövetét.


További hírek

  Együtt piknikezik a család
2019. 05. 18. 14:22 pecsi-hirhatar.hu
  Munkácsy a Zsolnay Negyedben
2019. 05. 17. 02:41 pecsi-hirhatar.hu
  Jótékonysági koncert Miklósa Erikával
2019. 05. 16. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  Középpontban a képregény
2019. 05. 15. 02:57 pecsi-hirhatar.hu
  Atomerőművi üzemeltetési szakmérnököket képeznek Pécsett
2019. 05. 14. 21:35 pecsi-hirhatar.hu
  Megkezdődött a bérletezés
2019. 05. 13. 21:55 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarok a Selyemúton
2019. 05. 12. 13:19 pecsi-hirhatar.hu
  Az iMapp Bukarest résztvevője lesz az idei győztes
2019. 05. 11. 02:44 pecsi-hirhatar.hu
  Tovább szépül a harkányi gyógyfürdő
2019. 05. 10. 21:28 pecsi-hirhatar.hu
  Erő és optimizmus
2019. 05. 09. 03:29 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport