PÉCSI HÍRHATÁR - Tanuló Fesztivál két napon át

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.10.21.
 Vasárnap
Ma Orsolya napja van.
Holnap Előd napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   /Rate& Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 09. 20. 23:47     


Tanuló Fesztivál két napon át
A második alkalommal megrendezésre kerülő Tanuló Fesztivál több mint száz programmal várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Több mint  száz programmal várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a második alkalommal megrendezésre kerülő  Tanuló Fesztivál.


Szeptember 21-én a Sétatéren és a Szent István téren  veszi kezdetét a fesztivál,  amelynek  apropójául az szolgált,  hogy Pécs 2017-ben elnyerte az UNESCO Global Learning City Award, azaz a „Tanuló Város” díját. Ahogy az elmúlt esztendőben, úgy  ebben az évben  sem mindennapi módon tanulhatnak a diákok kétnapos, szeptember 21-től 22-ig tartó fesztivál megannyi programjának köszönhetően.


Ahogy  tavaly is, úgy idén is az elsődleges cél,  ráirányítani a figyelmet  arra, a tanulás fontos eleme a felfedezés, a megismerés és  a kortól független kíváncsiság. A Civil Közösségek Háza által szervezett – Tanuló Fesztiválon  hetven szervezet, intézmény, cég és közösség mutatkozik be Pécs közterein és saját székhelyén is, svál három témakör - környezettudatosság, Pécs kulturális örökségei, generációk közötti tanulások és képességfejlesztő együttműködések - köré épül.  Különleges élményt kínál a Pannon Filharmonikusok Széchenyi téri koncertje péntek délután. A zenekar a nagysikerű Mesterek és Tanítványaik koncertsorozatát mutatja be a főtéren.


A fesztivál  ideje alatt  az érdeklődők ellátogathatnak a  Tettye Forrásház Zrt. városi szennyvíztisztító-telepére. Bárki arra is választ kaphat, hogy miért használjuk egyre kevésbé a hagyományos közlekedési formákat, vagy arra a Balokányban, hogy milyen lehetett egy folyón átkelni evezővel vagy éppen anélkül. Itt ugyanis lehet majd  csónakázni, mezítláb mászkálni, ritka növényfajokkal megismerkedni, de szó lesz a biztonságos kerékpározásról is, s lehet majd kishajót is építeni.  Amikor már mindent kipróbáltak a  szomszédos Tudásközpontot is bebarangolhatják a gyerekek. Akiket inkább a rejtélyes pécsi mélységek érdekelnek, azok Tillai Gábor történész vezetésével sétálhatnak a középkori pécsi kanonoki lakóházak pincéiben. Az Uránvárosi Hangösvényen a 60 éves városrész emblematikus épületeit, köztéri alkotásait lehet majd megismerni okostelefonokkal.


A Szent István téren a  Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza a közeli erdőkkel ismerteti meg az érdeklődőket, akiket érdekes játékokkal, izgalmas fejtörőkkel,  trófea-bemutatóval várnak. Tőlük nem messze két méhész mutatja be  a méhészkedés érdekes elemeit, de lehet majd  mézeket is  kóstolni. A Gant Pécsi Kesztyű Kft.  pedig a Ferencesek utcájában található látvány műhelyében kesztyűs szakmára felkészítő kézműves foglalkozást és kreatív kesztyűtervezést tart.


További hírek

  Mérföldkő a pécsi gyártóbázis
2018. 10. 19. 22:31 pecsi-hirhatar.hu
  Útmutató a hosszú hétvégéhez
2018. 10. 19. 22:08 pecsi-hirhatar.hu
  Munka ÉS Család
2018. 10. 17. 21:55 pecsi-hirhatar.hu
  Fél évig vártam Bödőcsre, megérte (?)
2018. 10. 17. 21:17 pecsi-hirhatar.hu
  Új tanév zenével fűszerezve
2018. 10. 16. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Még van mit tenni...
2018. 10. 15. 21:32 pecsi-hirhatar.hu
  Okos megoldásokkal az okos térségért
2018. 10. 14. 17:59 pecsi-hirhatar.hu
  Groteszk, zavarba ejtő óriás szobrok
2018. 10. 13. 22:08 pecsi-hirhatar.hu
  Változások a munkanap áthelyezés miatt
2018. 10. 12. 02:20 pecsi-hirhatar.hu
  C1 – CSERDI - világon egyedül álló cigány élelmiszer logisztikai központ
2018. 10. 12. 02:01 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport