PÉCSI HÍRHATÁR - Tegyünk együtt még többet

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.04.06.
 Hétfő
Ma Vilmos, Bíborka napja van.
Holnap Herman napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 02. 05. 21:21     


Tegyünk együtt még többet
Az Európai Bizottság uniós szintű nyilvános konzultációt indít az európai rákellenes tervről.

Az európai rákellenes tervről uniós szintű nyilvános konzultációt indít az Európai Bizottság.


 A nyilvános konzultáció hozzájárul a terv kialakításához, valamint a legfontosabb területek és a jövőbeni fellépések azonosításához. Az EU-ban évente 3,5 millió embernél diagnosztizálnak rákot. Ez egy súlyos egészségügyi probléma, ami várhatóan közvetlenül érinti az uniós lakosok 40 százalékát, jelentős hatásokat gyakorolva az egészségügyi ellátórendszerekre és a gazdaságra. Ugyanakkor a rákos esetek 40 százaléka  megelőzhető okokra vezethető vissza, így bőven van lehetőség a fellépésre és az Unióban előforduló esetek számának csökkentésére.

 

Ursula von der Leyen elnök politikai iránymutatásainak és Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos megbízólevelének megfelelően az Európai Bizottság  európai tervet terjeszt elő a rák elleni küzdelem jegyében, hogy csökkentse a betegség okozta szenvedést, és támogassa a tagállamoknak  megelőzése és kezelése terén tett erőfeszítéseit.


Mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondta mindenkinek van olyan barátja, munkatársa vagy rokona, aki átesett ezen a betegségen, és mindenki megtapasztalta már az ebből adódó szomorúságot és kiszolgáltatottságot. Hangsúlyozta, ugyanakkor igenis tehetünk ellene, egyénileg és közösen is, tagállami szinten és európai uniós szinten is. Természetesen nem a nulláról kell kezdeni, de az eddigieknél jóval többet kell tenni a cél érdekében. A rákellenes világnapon olyan közös út veszi kezdetét, ami az európai rákellenes terv kidolgozásához vezet, amellyel jelentős eredmények érhetők el a megelőzés és a kutatás révén, egy új adatstratégiával és a kezeléshez való egyenlő hozzáféréssel Európa-szerte.


Mindehhez Margarítisz Szhinász, az európai életmód előmozdításáért felelős alelnök a következőket tette hozzá, a rák valamilyen módon mindenkit érint. Az európai életmód előmozdítása értékekről, méltóságról és szinergiákról is szól, és a rákellenes szakpolitikának ezekre kell épülnie. Az európai rákellenes terv egy olyan új, erőteljes kezdeményezés, ami éppen erre törekszik, új korszakot nyitva a rák megelőzésében és kezelésében. Fontos  a betegközpontú európai rákellenes terv kidolgozása, ami reményt ad az érintetteknek, családjaiknak és barátaiknak bárhol Európában.


Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos pedig arról szólt, hogy az európai rákellenes terv sikere a nemzeti, valamint a helyi döntéshozók elköteleződésén áll vagy bukik.


Az európai rákellenes terv, amely még az év vége előtt bemutatásra kerül, a betegség minden fontos szakasza kapcsán javasol majd intézkedéseket, úgy mint a megelőzés, a korai felismerés és diagnózis, kezelés és gondozás, életminőség.


További hírek

  Határokon átnyúló betegellátás
2020. 04. 05. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Az időjárás márciusi játéka
2020. 04. 04. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  A koronavírus hat az építőiparra is
2020. 04. 03. 20:37 pecsi-hirhatar.hu
  Legfontosabb az életek mentése, a megélhetés támogatása
2020. 04. 02. 21:02 pecsi-hirhatar.hu
  Elhunyt Peskó Zoltán
2020. 04. 01. 18:14 pecsi-hirhatar.hu
  Bázisintézmény lett a Gandhi
2020. 04. 01. 18:04 pecsi-hirhatar.hu
  Az intézkedések lassítják a járvány terjedését
2020. 03. 30. 20:44 pecsi-hirhatar.hu
  Korlátozások a hulladékudvarokban
2020. 03. 29. 03:13 pecsi-hirhatar.hu
  Vasárnap indul a nyári időszámítás
2020. 03. 28. 03:01 pecsi-hirhatar.hu
  Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
2020. 03. 27. 20:44 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport