PÉCSI HÍRHATÁR - Tegyünk együtt még többet

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.02.18.
 Kedd
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 02. 05. 21:21     


Tegyünk együtt még többet
Az Európai Bizottság uniós szintű nyilvános konzultációt indít az európai rákellenes tervről.

Az európai rákellenes tervről uniós szintű nyilvános konzultációt indít az Európai Bizottság.


 A nyilvános konzultáció hozzájárul a terv kialakításához, valamint a legfontosabb területek és a jövőbeni fellépések azonosításához. Az EU-ban évente 3,5 millió embernél diagnosztizálnak rákot. Ez egy súlyos egészségügyi probléma, ami várhatóan közvetlenül érinti az uniós lakosok 40 százalékát, jelentős hatásokat gyakorolva az egészségügyi ellátórendszerekre és a gazdaságra. Ugyanakkor a rákos esetek 40 százaléka  megelőzhető okokra vezethető vissza, így bőven van lehetőség a fellépésre és az Unióban előforduló esetek számának csökkentésére.

 

Ursula von der Leyen elnök politikai iránymutatásainak és Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos megbízólevelének megfelelően az Európai Bizottság  európai tervet terjeszt elő a rák elleni küzdelem jegyében, hogy csökkentse a betegség okozta szenvedést, és támogassa a tagállamoknak  megelőzése és kezelése terén tett erőfeszítéseit.


Mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondta mindenkinek van olyan barátja, munkatársa vagy rokona, aki átesett ezen a betegségen, és mindenki megtapasztalta már az ebből adódó szomorúságot és kiszolgáltatottságot. Hangsúlyozta, ugyanakkor igenis tehetünk ellene, egyénileg és közösen is, tagállami szinten és európai uniós szinten is. Természetesen nem a nulláról kell kezdeni, de az eddigieknél jóval többet kell tenni a cél érdekében. A rákellenes világnapon olyan közös út veszi kezdetét, ami az európai rákellenes terv kidolgozásához vezet, amellyel jelentős eredmények érhetők el a megelőzés és a kutatás révén, egy új adatstratégiával és a kezeléshez való egyenlő hozzáféréssel Európa-szerte.


Mindehhez Margarítisz Szhinász, az európai életmód előmozdításáért felelős alelnök a következőket tette hozzá, a rák valamilyen módon mindenkit érint. Az európai életmód előmozdítása értékekről, méltóságról és szinergiákról is szól, és a rákellenes szakpolitikának ezekre kell épülnie. Az európai rákellenes terv egy olyan új, erőteljes kezdeményezés, ami éppen erre törekszik, új korszakot nyitva a rák megelőzésében és kezelésében. Fontos  a betegközpontú európai rákellenes terv kidolgozása, ami reményt ad az érintetteknek, családjaiknak és barátaiknak bárhol Európában.


Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és az élelmiszer-biztonságért felelős biztos pedig arról szólt, hogy az európai rákellenes terv sikere a nemzeti, valamint a helyi döntéshozók elköteleződésén áll vagy bukik.


Az európai rákellenes terv, amely még az év vége előtt bemutatásra kerül, a betegség minden fontos szakasza kapcsán javasol majd intézkedéseket, úgy mint a megelőzés, a korai felismerés és diagnózis, kezelés és gondozás, életminőség.


További hírek

  Jubiláló előadások a Pécsi Harmadik Színházban
2020. 02. 17. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Különleges szolgáltatás a kismamáknak
2020. 02. 16. 21:37 pecsi-hirhatar.hu
  Történeti épületdiagnosztikai képzés indul Pécsett
2020. 02. 15. 20:57 pecsi-hirhatar.hu
  Bővült a pécsi gyermekklinika eszközparkja
2020. 02. 14. 22:25 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytiglan a pécsi idős asszony gyilkosának
2020. 02. 13. 16:45 pecsi-hirhatar.hu
  Felébred Az alvajáró
2020. 02. 12. 21:42 pecsi-hirhatar.hu
  Kétszeres Hang Gábor-díjas Illés Zoltán
2020. 02. 11. 16:06 pecsi-hirhatar.hu
  Nagyobb szerep a helyi közösségeknek
2020. 02. 10. 20:13 pecsi-hirhatar.hu
  Szabadtéri közösségi tér kicsiknek és nagyoknak
2020. 02. 08. 22:48 pecsi-hirhatar.hu
  Sorstársi segítőket képeznek
2020. 02. 07. 21:41 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport