PÉCSI HÍRHATÁR - Terítéken a bárányhús

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2023.06.06.
 Kedd
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 03. 30. 02:56     


Terítéken a bárányhús
Március 31-én és április 1-jén országszerte majd félszáz étteremben Bárány Napokat tartanak.

Bárány Napokat tartanak március 31-én és április 1-jén országszerte majd félszáz étteremben.


Az egészséges és a hagyományos magyar gasztronómiában fontos szerepet betöltő húsfajta a bárány. Ebben az esztendőben népszerűsítésére a Bárány Napokat március utolsó hétvégéjén, majd szeptember 29-30-án rendezik meg.


A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban idén is nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán.


Az elmúlt esztendő nagy sikere után, ebben az évben is kétszer rendezik meg a Bárány Napokat, amely során a közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek igazi ínyenc élményt kapjanak, éppen ezért országszerte kóstolhatnak az ízlésükhöz illeszkedő hagyományos vagy nemzetközi bárányhúsos ételeket.


A Bárány Napok egy kiváló lehetőség, hogy a fogyasztók megismerjék a bárányhúsból készült ételek széles kínálatát, és hogy a gasztronómiai élmény mellett az egészséges táplálkozás előnyeit is élvezhessék. a szervezők szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem kóstolták meg.


Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek készítésének egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő.  A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.


További hírek

  A négylábú barátokról szólt a családi nap
2023. 06. 05. 16:28 pecsi-hirhatar.hu
  Új lehetőségeket, változatos programok
2023. 06. 02. 22:42 pecsi-hirhatar.hu
  Hild Music Garden Pécs szívében
2023. 06. 02. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Pécsi Nyári Színház - középpontban a vígjátékok
2023. 06. 01. 22:11 pecsi-hirhatar.hu
  Az új eszközök segítik a lélegeztetett gyermekek gyógyítását
2023. 05. 30. 02:15 pecsi-hirhatar.hu
  Ötven repülőt szállítanak Kínába
2023. 05. 29. 21:13 pecsi-hirhatar.hu
  Ligeti György zenei univerzuma a Kodály Központban
2023. 05. 29. 02:56 pecsi-hirhatar.hu
  A másik Nyolcak
2023. 05. 27. 02:04 pecsi-hirhatar.hu
  A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
2023. 05. 26. 22:58 pecsi-hirhatar.hu
  DeLorean-nel a jövőbe
2023. 05. 24. 20:24 pecsi-hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport