PÉCSI HÍRHATÁR - Terítéken a mesterséges intelligencia

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.08.20.
 Kedd
Ma István napja van.
Holnap Sámuel napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 03. 21. 02:43     


Terítéken a mesterséges intelligencia
Ismét megrendezi az Agykutatás Hetét a Pécsi Tudományegyetem.

A Pécsi Tudományegyetem március 20-23. között rendezi meg  Agykutatás Hetét.


A programsorozat keretében izgalmas panelbeszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők a bűnözői elme vizsgálatáról, az életünket befolyásoló traumákról és a mindenkit egyre inkább foglalkoztató mesterséges intelligenciáról. Emellett az esemény utolsó napján  a Reggelibe a családokat várják, ahol az apróságokkal animátorok foglalkoznak majd, játékos feladatokat oldhatnak meg, míg szüleik szakemberek segítségével olyan témakörökben mélyedhetnek el, mint férfi agy és női agy, ezek hasonlóságai, különbségei, vagy a férfi - nő szerepek a baba érkezése után, vagy akár abban, hogy mit takar a  válaszkész nevelés. Mindeközben a pécsi középiskolások komoly kihívással nézhetnek szembe, hiszen egy verseny (gimiChallange) keretein belül építhetik meg saját mesterséges intelligenciájukat és  általuk választott formában  - prezentáció, kis videó, épített robot - mutathatják be azt a szakmai zsűrinek. A nemes vetélkedés végén három kategóriában hirdetik majd ki a  nyertes csapatot.


A Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD) idén második alkalommal csatlakozik a nemzetközi Brain Awareness Week (Agykutatás Hete) rendezvénysorozathoz és szervezi meg az esemény hazai, pécsi változatát azzal a céllal, hogy az agykutatás területén elért eredményeket közérthetően bemutathassa az érdeklődőknek.


A szervezők esténként  hat órától várják az érdeklődőket a Király utcában található Reggeliben. Első nap MIt hoz a jövő? címmel a mesterséges intelligencia kapcsán felmerülő etikai, jogi, pszichológiai és műszaki kérdések kerülnek górcső alá. Ez a program két célközönséget is megszólít, ugyanis az esti panelbeszélgetésen túl egy a gimnazistákat megszólító változatát  is megszervezik, szintén ezen a napon a PTE BTK-TTK Vargha Damján konferenciatermében délután két  órától.


E mellett Maradandó SOKKélményben is részük lehet az érdeklődőknek, mert olyan életünk során átélt traumák és élmények kerülnek a felszínre, amelyek feldolgozása valakinek könnyű feladat, más viszont egy életen át cipeli a terhét.


Március 22-én, pénteken igazságügyi klinikai szakpszichológussal, rendőrnyomozóval és egy a büntetés-végrehajtásból érkező szakember segítségével vizsgálhatják meg a bűnözői elmét az e téma iránt érdeklődők. Az előadók konkrét eseteken, személyes tapasztalatokon, megfigyeléseken keresztül mutatják be a patológiás elme működését.


További hírek

  Az államalapítás és a kenyér ünnepe
2019. 08. 20. 02:49 pecsi-hirhatar.hu
  Egy kis programsoroló
2019. 08. 18. 02:41 pecsi-hirhatar.hu
  Négynapos hosszú hétvége- változásokkal
2019. 08. 17. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  Különleges OrgonaPont koncert Pécsett
2019. 08. 15. 22:56 pecsi-hirhatar.hu
  Már készülődnek az őszi vetéshez
2019. 08. 15. 22:44 pecsi-hirhatar.hu
  Az európaiak optimistán tekintenek az EU-ra
2019. 08. 13. 21:26 pecsi-hirhatar.hu
  Rézfúvósokkal, vonósokkal duettezik
2019. 08. 13. 20:21 pecsi-hirhatar.hu
  Harmóniában a szakmaiság a könnyed kikapcsolódással
2019. 08. 09. 15:25 pecsi-hirhatar.hu
  Három állattartó telep is megújult
2019. 08. 07. 01:44 pecsi-hirhatar.hu
  Kiemelt helyen az oktatás és a vállalkozásélénkítés
2019. 08. 06. 15:34 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport