PÉCSI HÍRHATÁR - Testközelben a kutatók és a kutatások

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.10.19.
 Szombat
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2019. 09. 27. 21:20     


Testközelben a kutatók és a kutatások
A Kutatók Éjszakáján, a Pécsi Tudományegyetem tizenkilenc pécsi, valamint további négy vidéki helyszínen, több mint 250 programmal várja az érdeklődőket.

Tizenkilenc pécsi, valamint további négy vidéki helyszínen, több mint 250 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján a Pécsi Tudományegyetem.
 
Az Európai Bizottság  kezdeményésére útjára indult eseménysorozat célja a kutatói pálya népszerűsítése. A  pécsi egyetemen  immár tizenkét éve ismerkedhetnek meg az érdeklődők  izgalmas, olykor meghökkentő programok keretében a tudományos módszerekkel és eredményekkel, mindenki számára érthető, élvezhető, szórakoztató formában. 


Az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Klinikai Központ és a Szentágothai János Kutatóközpont programjaik kilenc helyszínen zajlanak.
 
A Természettudományi Karon a sokéves hagyománynak megfelelően kinyílnak a laborajtók, kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások és tudományos-szórakoztató programok keretében. Látványos fizika és kémia, sokszínű biológia, ezerarcú földrajz, interaktív sportprogram várja a látogatókat!

A Bölcsészettudományi Kar programkínálata kihagyhatatlan ajánlat azoknak, akik szívesen vizsgálják a minket körülvevő világot többféle szemüvegen keresztül, és kíváncsiak, vajon egy-egy téma hogyan alakul másként, hogyan kap új mintázatot a különböző tudományterületek kaleidoszkópján át.
 
A Műszaki és Informatikai Karon szó lesz többek között a Solar Decathlonon több díjat is elnyert innovatív házról, megtekinthetik az érdeklődők  az Egyetem 3D nyomtatóközpontját, sőt a Hauni Technológiák Tanszék jóvoltából egy 3D Laser Scanner bemutatóra is sor kerül. Emellett drónokkal, gokart szimulátorral és sok más érdekességgel találkozhatnak az eseményen résztvevők.

Szűrődhet, babázhat, szabadulhat, böködhet, hősködhet, teázhat, gyógyíthat, valamint bogyózhat, vásárolhat, slime-ozhat, tornázhat, szkennelődhet, vagy akár ápolhat az, aki az Egészségtudományi Karon vesz részt a Kutatók Éjszakáján.
 
A Jogi Karon „időutazásra", múltbéli kalandozásokra és a jövő technológiáiból fakadó jogi kihívásokat bemutató programokra invitálják az érdeklődőket. Vajon választ tud adni a jog a mesterséges intelligenciával, a 3D nyomtatással, a Big Data jelenséggel, az önvezető járművekkel kapcsolatos problémákra? Emellett idén sem maradnak hoppon a bűnügyek felgöngyölítése iránt érdeklődő, vagy a Trónok harca sorozatért rajongó látogatók, de az is kiderül, hogyan lehet trágár szavak nélkül káromkodni.

A Közgazdaságtudományi Kar 3. emeletén mélyebb bepillantást nyerhet bárki abban,  hogy az emberi agy miként trükközik velünk, valamint abba is, hogy milyen munkatársak vagyunk és hogy mit várnak el tőlünk a munkaerő-piacon. (fotó: Csortos Szabolcs)


További hírek

  Négymilliárdos telefonbiznisz
2019. 10. 18. 21:34 pecsi-hirhatar.hu
  Négy év alatt közel két milliárdot csaltak el
2019. 10. 16. 21:36 pecsi-hirhatar.hu
  Női hátat idéző lágy formák
2019. 10. 16. 21:25 pecsi-hirhatar.hu
  Hollandiából hozták a kábítószert
2019. 10. 14. 22:03 pecsi-hirhatar.hu
  Az urnák lezárultak, az eredményre még várni kell
2019. 10. 13. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Baranyai Príma Díjasok: színésznő, úszóedző, tánciskola
2019. 10. 12. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben
2019. 10. 11. 21:02 pecsi-hirhatar.hu
  Jó ilyen háttérrel versenyezni
2019. 10. 10. 22:22 pecsi-hirhatar.hu
  Piszkosak spakli-bohózat a Pécsi Harmadik Színházban
2019. 10. 09. 03:00 pecsi-hirhatar.hu
  Elkészült a kompozit-üzem is
2019. 10. 08. 20:56 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport