PÉCSI HÍRHATÁR - Több külön díj is gazdára talált

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.04.18.
 Vasárnap
Ma Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 03. 08. 20:25     


Több külön díj is gazdára talált
Átadták az idei „Év női példaképe Baranyában” díjakat.

A Pécsimami idén harmadik alkalommal adta át az „Év női példaképe Baranyában” díjakat, amivell arra szeretnének rávilágítani, hogy a család és a gyermekvállalás nem gátja annak, hogy egy nő kiteljesedjen a munka világában.


Az elismerés olyan hétköznapi nőkre hívja fel a figyelmet, akik a munkában és a családi életben is példaértékűen helytállnak, így mások számára is példáként szolgálnak. Egyben alapítói arra is szeretnének rávilágítani, hogy a család és a gyermekvállalás nem gátja annak, hogy egy nő kiteljesedjen a munka világában.


Idén is bárki nevezhette saját magát, illetve jelölhette olyan családtagját, ismerősét, munkatársát, akit az elismerésre érdemesnek tart- végül húsz, a pályázati kiírásnak megfelelő pályamű érkezett. A jelöltek nem csak szakmai életútjukat és családjukat mutatták be, de azt is elárulták, hogy miként tudják összehangolni életüknek ezt a két fontos területét. A korábbi évekhez hasonlóan egy szakmai – és egy közönségdíjat is átadtak. A zsűri idén először több különdíj odaítéléséről is döntött.


Az  „Év női példaképe Baranyában”  szakmai díjat a zsűri döntése alapján Müller Nándorné, a mágocsi Gondozási Központ vezetője vehette át. Müller Nándorné, Tünde főállása mellett szociális - és demencia gondozókat is oktat. Gyerekkora óta igazi közösségi ember, aki ma már felnőtt ikergyermekeit is ebben a szellemben nevelte fel. Közel 20 éve dolgozik a mágocsi intézményben, amire gyermekei második otthonként tekintenek, hiszen sok időt tölthettek ott vele, ami a támogató családi háttérrel együtt segítette abban, hogy  megteremtse a munka és a családi élet egyensúlyát. Szívügyének tekinti az idősek, a hátrányos helyzetűek, kisebbségben élők helyzetének segítését, javítását, és igyekszik másokat is erre ösztönözni.


A Pécsi Család- és KarrierPont közösségi oldalán beérkezett szavazatok alapján a közönség díjat Heckerné Jagados Diána rehabilitációs tevékenység terapeuta, akrobatikus rock and roll edző nyerte el, aki hatvan  gyereknek viszi el a mozgás szeretetét, közel húsz  időskorú mindennapjait színesíti tornagyakorlataival, de akár online is lehet vele tornázni. Két kislánya  -  Hanna 4,5 éves, Milla 18 hónapos -, akik babakoruk óta aktívan mozognak anyukájukkal. Családja segíti, hogy a munkában és édesanyaként is kiteljesedhessen.


Az egészségügyi különdíjat Nagyné Virág Éva vezető gyógytornász vehette át. Osztályos munka mellett ambulánsan is fogad betegeket, részt vesz a házi betegellátásban, falujában gerinctornát tart. Mind e mellett folyamatosan képezi magát, hiszen számára a munkája a hivatása is egyben. Boldog feleség és anyuka, két - 10 és 12 évesek - lányával  és férjével igyekeznek minél több minőségi időt együtt tölteni.


A gyermekvédelem területén dolgozó, négygyermekes Szabóné Szalay Csilla elismeréseként hozták létre a „Nők az esélyteremtésért” különdíjat. A két unokájáról édesanyaként gondoskodó Kiskuti Anikó „A felelősségvállalás követendő példája” különdíjban részesült.


A zsűri Zsolnai-Faragó Tinának ítélte a „Legsokoldalúbb jelölt” különdíjat, aki két kisgyermeke és ügyvivő szakértői munkája mellett állatokat tart és lovas musical színésznőnek készül. A háromgyermekes Vincze Brigitta számára első a család. Szívesen varr, sminkesként tevékenykedik és életében most is fontos szerepe van a balettnak. Ő kapta a „Legkreatívabb jelölt” különdíjat.


A választás az idei évben is nagyon nehéz volt, hiszen minden pályázó személyében olyan különleges és példaértékű élettörténetet ismerhetett meg a zsűri, ami sokak számára erőt adhat a hétköznapokban.  A történetek üzenete közös, minden kiegyensúlyozott nő mögött ott áll egy támogató társ, a nagyszülők, akikre mindig  számíthat, vagy éppen egy rugalmas munkahelyi vezető.

Mint Gellén Nóra, a pályázat megálmodója annak a véleményének adott hangot, hogy nőként, anyaként, háziasszonyként és munkavállalóként mindannyian egyensúlyozunk a különböző szerepeink között. Nemcsak a pályázatunk résztvevői, hanem minden nő elismerést és megbecsülést érdemel, hiszen nap mint nap számos szerepben és területen igyekeznek helytállni, azokat összehangolni.


További hírek

  Világszínvonalú kutatások – egyre több szabadalom
2021. 04. 17. 18:52 pecsi-hirhatar.hu
  Az égi színtársulathoz csatlakozott Törőcsik Mari
2021. 04. 16. 20:13 pecsi-hirhatar.hu
  Jövőbeli vállalkozásuk sikeréhez ad segítséget
2021. 04. 14. 11:00 pecsi-hirhatar.hu
  Angolul mérték össze földrajz tudásukat
2021. 04. 14. 10:37 pecsi-hirhatar.hu
  Elfogták a trafikrablót
2021. 04. 12. 20:07 pecsi-hirhatar.hu
  A vásártér új arculatát építészhallgatók tervezték meg
2021. 04. 11. 11:21 pecsi-hirhatar.hu
  A cél a CO2-semlegesség elérése
2021. 04. 10. 19:53 pecsi-hirhatar.hu
  Földrajz Éjszakája 2021
2021. 04. 09. 19:09 pecsi-hirhatar.hu
  Zöldáramra váltottak
2021. 04. 09. 19:03 pecsi-hirhatar.hu
  Boruló kerethez rögzített forgózsámolyt terveztek
2021. 04. 08. 11:35 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport