PÉCSI HÍRHATÁR - Tűzvédelmi oktatófilmeket készítettek

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2023.12.03.
 Vasárnap
Ma Ferenc napja van.
Holnap Barbara, Borbála napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 09. 20. 21:40     


Tűzvédelmi oktatófilmeket készítettek
Baranyai összefogás keretében készültek tűzvédelmi oktatófilmeket

Összefogott a Pécsi Tudományegyetem, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület, tűzvédelmi oktatófilmet készítettek.

Sorra készülnek a modern tűzvédelmi oktatófilmek, amelyek célja egyrészt a téves jelzések megelőzése, kiküszöbölése, másrészt annak bemutatása, hogy tűz esetén melyek az első helyes, illetve helytelen reakciók. A jogszabályi előírásoknak megfelelően a Pécsi Tudományegyetem polgárainak a beiratkozásukat követő első tanítási napon, majd évenként ismétlő tűz- és munkavédelmi oktatáson kell részt venniük Az egyetem munkabiztonsági koordinációs osztálya célul tűzte ki, hogy a szakterületeihez tartozó tananyagokat szemléletesebbé, gyakorlatiasabbá és könnyebben befogadhatóvá  teszik.

Ennek részeként gyakorlati bemutatókat szerveznek, amiben az  PTE partnere, a Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület is részt vesz. A közreműködésükkel mára rendszeressé váltak a tűz- és életvédelmi bemutatók  a PTE telephelyein, ahol testközelből ismerhetik meg a hallgatók, oktatók, az egyetem munkatársai a tűz látványos, ám negatív hatásait, valamint biztonságos körülmények között kipróbálhatják a kioltásához használt  védekezés eszközöket.

A tűzvédelem műszaki és technikai innovációja ugyanakkor szükségessé tette, hogy további lépéseket tegyenek a szakemberek a gyakorlati szemléltetésben.  Ennek oka, hogy számos eszköz és berendezés segíti ma már a veszély korai felismerését, megkönnyítik a menekülést, és megakadályozzák a károk kiterjedését. Azonban, amennyiben ezek az eszközök valamilyen ok miatt nem hozhatók  működésbe, vagy téves információ miatt aktiválódnak, hasonlóan nagy kárt képesek okozni az épületben, vagy a bent tartózkodók eszközeiben, értékeiben.

Amennyiben a riasztás indokolatlan ,függetlenül attól  szándékos, vagy véletlen emberi mulasztás az oka,   tűzoltókat  von el más, olyan valós eseményektől, ahol  valóban szükség lenne a segítségre. Ezekben az esetekben  a vonulással járó és az ehhez tartozó egyéb járulékos költségek a téves jelzést adó személyt terhelik.

A PTE égisze alatt működő Universitas Televízió által készített két tűzvédelmi oktató film célja az említett tűzvédelmi berendezések, eszközök működés közbeni bemutatása. Az egyik valós tűzesetet mutat be, a helyes és helytelen reakciókat felsorakoztatva, a másik videó a téves jelzések előidézésének lehetőségeit szemlélteti, elrettentő példaként.


További hírek

  Rotary Advent és jótékonysági színházi előadás
2023. 12. 02. 21:19 pecsi-hirhatar.hu
  Kisgyerekek rajzai a dzsámin
2023. 12. 01. 10:55 pecsi-hirhatar.hu
  Még több vonzó és látogatóbarát interaktív elem
2023. 11. 30. 22:21 pecsi-hirhatar.hu
  Gyógytornász képzést indított a PTE Zomborban
2023. 11. 29. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Töretlen a Szentágothai János Kutatóközpont fejlődése
2023. 11. 28. 02:22 pecsi-hirhatar.hu
  Újra Pécsen a Szabaduló-kamion
2023. 11. 27. 20:06 pecsi-hirhatar.hu
  Régi mesterségek nyomába
2023. 11. 23. 17:17 pecsi-hirhatar.hu
  Fergeteges komédia avagy anyák és lányok
2023. 11. 22. 17:10 pecsi-hirhatar.hu
  Busó-szerviz, Anka meséi és múlt századi fényképezés
2023. 11. 20. 20:37 pecsi-hirhatar.hu
  Lakat alatt a számlagyár
2023. 11. 19. 09:09 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport