PÉCSI HÍRHATÁR - Új karral bővült a partneri kör

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2024.06.20.
 Csütörtök
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2024. 01. 23. 21:16     


Új karral bővült a partneri kör
A matematika oktatását segítő játék készítését támogatta közösen Körber Hungária és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara.

Körber  Hungária és a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara a  matematika oktatását segítő játék készítését közösen támogatta.

 A szakmai gyakorlati és duális képzési lehetőségek, a körberes kurzusok indítása, egy saját tanszék alapítása és az egyetemi infrastruktúra fejlesztése után új területen kapcsolódott össze a Körber Hungária és a Pécsi Tudományegyetem a matematika oktatását segítő játék készítését közösen támogatták.


A régió legnagyobb ipari üzemei közé tartozó Körber és a  pécsi egyetem hivatalos keretek közötti együttműködésének története 2018-ig nyúlik vissza. A tényleges kapcsolat pedig még régebbre, hiszen a gyár már hosszú ideje fogad gyakorlatra érkező hallgatókat és nyújt segítséget egyes tárgyak oktatásához. Az elmúlt években azonban minden eddiginél gyorsabban növekedett a körberes szerepvállalás.


A teljesség igénye nélkül az elmúlt évek közösen útjára indított kezdeményezései.önálló Körber Technológiák Tanszék működik a Műszaki és Informatikai Karon, a cég munkatársai pedig saját kurzusokat tartanak még a Közgazdaságtudományi és a Természettudományi Karokon is. A vállalat ezeken a karokon finanszírozta egy-egy tanterem teljes felújítását és felszerelését digitális eszközökkel. Minden szemeszterben hallgatók tucatjai  vesznek részt a cégnél a  duális képzésben, szakmai gyakorlaton, valamint  a kurzusokhoz kapcsolódó üzemlátogatásokon ahova  nem csak műszaki területről érkeznek.


Nemrégiben új szereplővel bővült a Körber-partnerek köre, együttműködési megállapodást kötött az egyetem Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karával, amelynek elsődleges célja a közös tehetséggondozási és -fejlesztési programok kialakítása, a hallgatók tapasztalatszerzési lehetőségeinek bővítése. Első lépésként közösen adták ki az egyetem világhírű díszdoktora, Dienes Zoltán matematikai fejlesztő játékait.


„Mind az egyetem, mind a Körber a régión belül vezető szerepet tölt be a maga területén, így a kooperáció mindkét fél számára egyértelmű előnyöket hoz. A legtöbbet persze a diákok nyernek, a jobb technikai feltételek megteremtésével, az üzleti és ipari szférából közvetlenül érkező friss információkkal,  e mellett sokan, akik részt vesznek a duális képzésben,  olyan munkatapasztalattal is gazdagodhatnak, ami megadja a kezdő löketet a karrierjüknek” – összegezte Zalay Buda, a Körber Hungária ügyvezetője.


Kitért arra is, hogy az egyetemmel közösen kiadott  képességfejlesztő játék legalább olyan fontos a matematikai alapok lerakásakor, mint egy modern eszköz évekkel később a mérnökképzésben.


Szécsi Gábor, a Kultúratudományi Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar dékánja pedig arról szólt, hogy számukra rendkívül fontos az együttműködés a Körberrel, hiszen ez új lehetőségeket nyit meg hallgatóik számára a gyakorlati tudás és tapasztalatok megszerzésére. A kar elkötelezett amellett, hogy a diákjaik a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel sajátíthassák el a szükséges az általuk választott szakterülethez szükséges készségeket.


További hírek

  Luxus Mercedesre is tellett a haszonból
2024. 06. 20. 11:18 pecsi-hirhatar.hu
  Nagy csata várható a bajnoki pontokért
2024. 06. 13. 21:24 pecsi-hirhatar.hu
  A pontosabb diagnózist segítik
2024. 06. 13. 02:51 pecsi-hirhatar.hu
  Három futballpályányi napelemet kapcsoltak be
2024. 06. 12. 20:42 pecsi-hirhatar.hu
  Trianon – egy magyar táncelégia
2024. 06. 10. 22:05 pecsi-hirhatar.hu
  Íme a meglepetés...
2024. 06. 10. 21:44 pecsi-hirhatar.hu
  Felavatják a Boros Misi Zeneligetet a Bőköz Fesztiválon
2024. 06. 09. 20:46 pecsi-hirhatar.hu
  Körbejárható lesz a Pécsi-tó
2024. 06. 08. 21:03 pecsi-hirhatar.hu
  Graffititől a street artig
2024. 06. 04. 02:47 pecsi-hirhatar.hu
  Letartóztatás pénzmosás bűntette miatt
2024. 06. 03. 21:20 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport