PÉCSI HÍRHATÁR - Új lehetőségeket, változatos programok

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2023.10.02.
 Hétfő
Ma Petra napja van.
Holnap Helga napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2023. 06. 02. 22:42     


Új lehetőségeket, változatos programok
Új lehetőségeket, változatos programokat kínál a Pécsi Egyetemi Borbirtok.

Pécs legszebb szőlőskertje, a Pécsi Egyetemi Borbirtok számos programmal várja az érdeklődőket nyáron.

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének vezetőiben már két évvel ezelőtt megfogalmazódott a gondolata annak, hogy  a nemesítői tevékenység és a génbank folyamatos fejlesztése, a termelőknek szóló szakmai rendezvények mellett újabb  szolgáltatásokat vezessenek be.  Az első lépésben rendezvénytermet alakítottak ki, a pinceépülete előtti tér díszburkolatot kapott, majd egy rendezvénysátrat is vásároltak.  Mindezt kiegészíti  a hegyen felállított kereszt és a páratlan szépségű táj.

Az új, a 280 személy elhelyezésére is alkalmassá tehető rendezvénysátor és a 70 fős rendezvényterem  lehetőséget nyújt arra, hogy nagyobb családi események - esküvők, születésnapok - munkahelyi rendezvények  helyszíne legyen a Borbirtok, nyitva ezzel a pécsiek felé.

Pécs új rendezvényhelyszínét Nyílt Nap keretében ismerhetik meg az érdeklődők, melynek során megtekinthetik a különböző stílusban berendezett sátrat, a rendezvényházat, felsétálhatnak a kereszthez. Ezen felül személyre szabott rendezvényszervezési tanácsokat kaphatnak, megkóstolhatják a Pécsi Egyetemi Borbirtok borait, megízlelhetik a rendezvényekhez kapcsolható ételsorokat, sőt a négy berendezési mód közül kiválaszthatják a nekik legjobban tetszőt, a bútorokat és a dekorációt.
 
Az elkövetkező időszakban -  a korábbi évekhez hasonlóan folytatódik a Zenés nyáresték a borbirtokon sorozat  - június 22-én és július 13-án Stubendek Katalin és Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház színművészei Borban az igazság! című zenés összeállításukban népszerű operett slágerek és musical részleteket adnak elő.
.
Az év leghíresebb meteorraja, a Perseidákban augusztus 10-11 én Borkóstoló és csillagmozi - címmel sorra kerülő esti program keretében gyönyörködhetnek a város lakói a közvilágítástól távolabb eső Borbirtokon egy pohár finom borral kezükben a szőlősorok mellett, vagy akár az emlékkereszt lábánál.
 Augusztus 26-án  kerül sor a II. Országos Csemegeszőlő Kiállítás és Versenyre. Az érdeklődők   különleges csemegeszőlő fajtákat ismerhetnek és kóstolhatnak meg, közöttük az ebben az esztendőben a borbirtokon nemesített,l levédetett 22 új csemegeszőlőfajtát. A verseny keretében pedig szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján megválasztják a legszebb és a legnagyobb fürtöt, a legnagyobb szemű, és természetesen a legfinomabb szőlőt.
.
A tervek között szerepel  a csemegeszőlő mintakertet létesítése is, ami szorosan illeszkedik a PTE Zöld Egyetem koncepciójába, mivel környezetkímélő termesztés-technológia megvalósítását teszi lehetővé. Javítja az egyetem karbon-semlegességi mutatóját ugyanis az ide telepített szőlők levélzete jelentős széndioxidot köt meg a teljes vegetáció ideje alatt évről, évre folyamatosan. Az augusztus 25-én felavatásra kerülő  mintakertbe 1200 szőlőtőkét telepítenek a legújabb csemegeszőlő fajtákból. A mintakertészet a fajta nemesítési kísérletek mellett,  lehetőséget teremt új technológiák bemutatására, valamint a jövő szőlész-borászainak gyakorlati képzésének is helyet ad.


További hírek

  Gyémánt Díjas tervezőgrafikusok
2023. 10. 02. 02:21 pecsi-hirhatar.hu
  Több ezer beteg életét könnyítik meg
2023. 10. 01. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Utánanézett kik a meghívói
2023. 09. 30. 21:14 pecsi-hirhatar.hu
  A tangó tüzében izzik ismét Pécs
2023. 09. 29. 02:19 pecsi-hirhatar.hu
  A mohácsi csata időszakának legnagyobb éremkincslelete
2023. 09. 26. 02:11 pecsi-hirhatar.hu
  Virtuálisan örökbe fogadható Zsolnay-kerámiák
2023. 09. 25. 21:31 pecsi-hirhatar.hu
  Elrajtolt az Európai Bordalfesztivál
2023. 09. 22. 18:00 pecsi-hirhatar.hu
  Tűzvédelmi oktatófilmeket készítettek
2023. 09. 20. 21:40 pecsi-hirhatar.hu
  Önkénteskedő fogyatékkal élők
2023. 09. 19. 20:36 pecsi-hirhatar.hu
  Fesztiválok is részei a Pécsi Napoknak
2023. 09. 18. 21:19 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport