PÉCSI HÍRHATÁR - Újabb intézkedések a járvány megfékezésére

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2020.07.07.
 Kedd
Ma Appolónia napja van.
Holnap Ellák napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2020. 03. 14. 21:15     


Újabb intézkedések a járvány megfékezésére
Az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében tett intézkedések részeként Magyarország kormánya március 14-én délután rendeletben visszaadta a települési önkormányzatoknak az óvodák és bölcsődék nyitva tartásával és bezárásával kapcsolatos döntési jogkört.

Magyarország kormánya március 14-én délután rendeletben visszaadta a települési önkormányzatoknak az óvodák és bölcsődék nyitva tartásával és bezárásával kapcsolatos döntési jogkört az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

 

Pécsett ennek jegében a város polgármestere a következő döntéseket hozta meg:
 
Bölcsődék, óvodák


 A pécsi bölcsődék és óvodák március 16-ai hétfői napon teljes kapacitással működnek és várják a gyermekeket. A március 16-ai hétfői napon minden pécsi bölcsődében és óvodában teljes kapacitással biztosítjuk a gyermekek étkeztetését. Azonban arra kérik ai szülőket, hogy akik egyébként az iskolák bezárása miatt nagyobb gyermekükkel otthon maradnak, a kicsit is tartsák otthon. Ugyanezt kérik azoktól szülőktől is, akik egyéb okból vannak otthon. Március 17-e keddtől azonban már csak ügyeletet tartanak a bölcsődék és óvodák, a cél az, hogy minél több gyermek maradjon otthon, ennek részleteit hétfőn az intézményvezetőkkel együttműködve dolgozzák ki.


Iskolák


Az iskolások, amennyiben igénylik, ebben a bizonytalan helyzetben is közétkeztetésben részesülnek. Hétfőn és kedden minden pécsi iskolás részére adott a lehetőség, azonban szerdától már csak a valós igények szerinti adagot szeretnék megfőzetni, ezért a város vezetése  megkereste a fenntartót (KLIK), azt kérve tőle, hogy az iskolaigazgatók segítségével mérjék fel a várható igényeket. A fenti intézkedések várhatóan elégséges lesz ahhoz, hogy a jelenlegi rendkívül bizonytalan helyzetben is minden bölcsődés és óvodás gyermek felügyelete és étkeztetése megoldott legyen, és az iskolások is minden nap meleg ételhez juthatnak.


A szakemberek és az országos operatív törzs iránymutatása alapján az új koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a személyes higiénia mellett a legfontosabb lépés, hogy a minimálisra csökkenjen a városban a személyes találkozások száma. Ennek érdekében március 15-én zárva tart  a vásártér, visszavonásig a vasárnapi pécsi vásárokat nem tartják meg.  Ezen kívül visszavonásig zárva tart a Pécsi Lőtér, a Lauber Dezső Sportcsarnok és a Verseny utcai tornacsarnok, valamint az állatkert is.

 

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) az illetékes minisztériummal és szakhatóságokkal szoros együttműködésben szintén felkészült a járványügyi helyzet hatékony kezelésére. Ennek részeként megkezdődött az ellátások átszervezése. A Szemészeti Klinika átmenetileg - március 16-tól - a Megyei Kórházból az Akác utca 1. szám alá, az egykori Honvéd Kórház 3. épületbe költözik. Ugyanettől a naptól a szemészeti betegellátás a sürgős ellátások végzésére korlátozódik, valamint műtéteket is csak sürgős esetekben végeznek.


A járóbeteg szakrendelésekre korábban kiadott előjegyzési időpontokat átütemezik egy későbbi időpontra. A Szemészeti Klinika munkatársai telefonon keresik fel a betegeket az újabb időpont egyeztetése miatt, e mellett új időpontok kiadását is felfüggesztették, a betegek sürgős esetben az Akác utcában kereshetik fel a szemészeti ambulanciát.


További hírek

  Híd a munkahelyekhez
2020. 07. 06. 20:18 pecsi-hirhatar.hu
  Ismét látható a Spirál
2020. 07. 05. 19:48 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz nyári színház Pécsen
2020. 07. 03. 20:26 pecsi-hirhatar.hu
  Az Odú-egy különleges installáció
2020. 07. 02. 14:29 pecsi-hirhatar.hu
  Pécs Nyitva
2020. 07. 01. 14:27 pecsi-hirhatar.hu
  Az első mini KRESZ-Ovi
2020. 07. 01. 08:12 pecsi-hirhatar.hu
  Megint lebukott egy kábítószer-kereskedő
2020. 06. 29. 20:28 pecsi-hirhatar.hu
  Képzeletben a Holdig tekernek
2020. 06. 28. 20:02 pecsi-hirhatar.hu
  A cél: Európa talpra állítása
2020. 06. 27. 20:59 pecsi-hirhatar.hu
  Megfojtotta a feleségét
2020. 06. 26. 20:31 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport