PÉCSI HÍRHATÁR - Ultramodern 3D-s testszkenner

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.05.25.
 Szerda
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 10. 20. 20:36     


Ultramodern 3D-s testszkenner
A Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (PTE ETK) ultramodern, háromdimenziós testszkennert fejlesztett ki.

Gyermekek és felnőttek helyes testtartását is elemzi a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara  ultramodern, háromdimenziós testszkennere.

A gazdaság fejlődésében mindig is jelentős szerepet játszottak az innovációk, termékek, valamint az ezekhez kapcsolódó  tudományos kutatások, azok meghatározó szereplőinek együttműködése, tapasztalataik megosztása, és a nemzetközi kutatásokba való bekapcsolódásuk.

Ennek jegyében működik együtt a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara. Elsődleges céljuk egymás innovációs és oktatási tevékenységeiknek kölcsönös támogatása,  közös kutatás-fejlesztési projektek indítása. A kutatás-fejlesztés mind magasabb szintre emelése érdekében   a K+F+I nemzetközi és hazai pályázati lehetőségeit kihasználva a programok megvalósításához az anyagi háttér megteremtése, valamint a kutatási eredmények oktatásban, valamint a technológiák piacán történő értékesítése.

Az együttműködés jegyében indulhatnak el  az innovatív egészségügyi és sporttudományi fejlesztések. A közös gondolkodás, fejlesztésnek már vannak előzményei, ami a két intézmény a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program  keretében közösen fejlesztette ki  a szabadalmaztatási eljárás előtt álló háromdimenziós testszkenner. Az új eszközzel a gyermekek helyes testtartását sugárterhelés nélküli képalkotó eljárással lehet mérni, elemezni, ugyanis az ezen a módon létrejött  háromdimenziós kép minden irányban forgatható, nagyítható, ami könnyebbé teszi a helyes diagnózis felállítását, szükség esetén a megfelelő rehabilitáció, kezelési mód meghatározását.

A fejlesztés leginkább a testtartási rendellenességek hátterében meghúzódó gerincelváltozásokat képes modellezni, ezáltal az egyéb degeneratív elváltozások megállapításához  szükséges további vizsgálatok elvégzéséhez az alapdiagnózist felállítani. Már dolgoznak a testszkennerhez kapcsolódó mobilalkalmazáson is, amelynek segítségével az új eszközt igénybe vevő az adott állapotának megfelelő szakember által ellenőrzött, egyénre szabott otthonról végezhető, célzott gyakorlatokat tartalmazó programot kaphat. Így nem csupán a gerinc degeneratív elváltozásai csökkenthetnének, de eredeti  állapotának visszaállítására is megnövekedne az esély, természetesen gyógytornász és szakorvos szakmai felügyelete mellett.


További hírek

  I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
2022. 05. 25. 02:02 pecsi-hirhatar.hu
  Két nap Vasarely jegyében
2022. 05. 24. 20:19 pecsi-hirhatar.hu
  Különös időutazásra hív a múzeum
2022. 05. 23. 21:04 pecsi-hirhatar.hu
  Főváros vidék oda-vissza 210 éves retúr
2022. 05. 21. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Fűben heverészés mellett igazi tavaszi zsongás
2022. 05. 20. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Vádat emeltek a hajléktalanokat bántalmazó mohácsi rendőrök ellen
2022. 05. 19. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Méhek és méhészek
2022. 05. 18. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a kiválóság gyakori vendég
2022. 05. 16. 23:41 pecsi-hirhatar.hu
  Harminchat éven át árulta virágait a Kórház téren
2022. 05. 15. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  Szakokat alapított, önálló intézetet hozott létre
2022. 05. 14. 22:05 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport