PÉCSI HÍRHATÁR - Ultramodern 3D-s testszkenner

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.11.29.
 Hétfő
Ma Taksony napja van.
Holnap András, Andor napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 10. 20. 20:36     


Ultramodern 3D-s testszkenner
A Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara (PTE ETK) ultramodern, háromdimenziós testszkennert fejlesztett ki.

Gyermekek és felnőttek helyes testtartását is elemzi a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara  ultramodern, háromdimenziós testszkennere.

A gazdaság fejlődésében mindig is jelentős szerepet játszottak az innovációk, termékek, valamint az ezekhez kapcsolódó  tudományos kutatások, azok meghatározó szereplőinek együttműködése, tapasztalataik megosztása, és a nemzetközi kutatásokba való bekapcsolódásuk.

Ennek jegyében működik együtt a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara. Elsődleges céljuk egymás innovációs és oktatási tevékenységeiknek kölcsönös támogatása,  közös kutatás-fejlesztési projektek indítása. A kutatás-fejlesztés mind magasabb szintre emelése érdekében   a K+F+I nemzetközi és hazai pályázati lehetőségeit kihasználva a programok megvalósításához az anyagi háttér megteremtése, valamint a kutatási eredmények oktatásban, valamint a technológiák piacán történő értékesítése.

Az együttműködés jegyében indulhatnak el  az innovatív egészségügyi és sporttudományi fejlesztések. A közös gondolkodás, fejlesztésnek már vannak előzményei, ami a két intézmény a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program  keretében közösen fejlesztette ki  a szabadalmaztatási eljárás előtt álló háromdimenziós testszkenner. Az új eszközzel a gyermekek helyes testtartását sugárterhelés nélküli képalkotó eljárással lehet mérni, elemezni, ugyanis az ezen a módon létrejött  háromdimenziós kép minden irányban forgatható, nagyítható, ami könnyebbé teszi a helyes diagnózis felállítását, szükség esetén a megfelelő rehabilitáció, kezelési mód meghatározását.

A fejlesztés leginkább a testtartási rendellenességek hátterében meghúzódó gerincelváltozásokat képes modellezni, ezáltal az egyéb degeneratív elváltozások megállapításához  szükséges további vizsgálatok elvégzéséhez az alapdiagnózist felállítani. Már dolgoznak a testszkennerhez kapcsolódó mobilalkalmazáson is, amelynek segítségével az új eszközt igénybe vevő az adott állapotának megfelelő szakember által ellenőrzött, egyénre szabott otthonról végezhető, célzott gyakorlatokat tartalmazó programot kaphat. Így nem csupán a gerinc degeneratív elváltozásai csökkenthetnének, de eredeti  állapotának visszaállítására is megnövekedne az esély, természetesen gyógytornász és szakorvos szakmai felügyelete mellett.


További hírek

  Önvallomás a kitartásról
2021. 11. 29. 02:44 pecsi-hirhatar.hu
  Advent - a várakozás időszaka
2021. 11. 28. 21:54 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
2021. 11. 25. 16:17 pecsi-hirhatar.hu
  Háryra még kicsit várni kell
2021. 11. 25. 16:08 pecsi-hirhatar.hu
  Egy estére az opera fellegvára lesz Pécs
2021. 11. 23. 03:02 pecsi-hirhatar.hu
  Ultramodern szimulációs oktatási központtal bővül a PTE orvoskara
2021. 11. 22. 21:52 pecsi-hirhatar.hu
  Vanda után jöhet Bella
2021. 11. 21. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  Megújul a pécsi advent
2021. 11. 20. 19:43 pecsi-hirhatar.hu
  Egység a minőségben - Villányi Borvidék helyi termék védjegy
2021. 11. 19. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Új koncertsorozat indult novemberben
2021. 11. 18. 20:06 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport