PÉCSI HÍRHATÁR - Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2021.11.29.
 Hétfő
Ma Taksony napja van.
Holnap András, Andor napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 11. 08. 20:22     


Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó
A bajai Rábl Színpad előadása nyerte el a hetedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját

Nyolc előadást, köztük egy határon túli produkciót láthatott a közönség a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó versenyprogramjában  november 4. és 7. között.

Csütörtöktől vasárnapig a versenyprogramban az érdeklődők megtekinthették a bajai Rábl Színpad Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámát, a komlói Súgólyuk Színház Galgóczi Erzsébet Tizenegy több, mint három című novellájából készült darabot és Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátékát mutatta be. Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabot a székesfehérvári Szabad Színház előadásában láthatta a közönség, a Körmendi Kastélyszínház Társulat Az illusztráció, az Erdélyből érkező érmihályfalvai Móka Színjátszó Kör Rejtő Jenő-Nádassy László: Az admirális című előadással vendégeskedett, Csengey Dénes A Tejút lovasa című darabját pedig a Vasvári Játékszín mutatta be.

Az előadásokat a Pataki András Jászai-díjas rendező, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos szövetség elnöke, Molnár Anikó és Papp Attila, a Soproni Petőfi Színház színművészei alkotta szakmai zsűri értékelte.

A bajai Rábl Színpad előadása nyerte el a hetedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját, a társulat a Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámát adta elő. A művet színpadra állító Dely Géza pedig a legjobb rendezőnek járó díjat vehette át, míg Szemesi Csenge a legjobb női főszereplő díjban részesült.

A második a komlói Súgólyuk Színház Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátéka nyerte, míg a harmadik a Vasvári Játékszín Csengey Dénes: A Tejút lovasa című monodrámája lett.   

A komlói Súgólyuk Színház színésze, Fehér Attila vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, Barbarics Diána pedig a legjobb női mellékszereplő címet érdemelte ki.  A legjobb férfi mellékszereplő Balogh Mihály, a székesfehérvári Szabad Színház tagja lett, aki Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabjában játszott.  A színészi különdíjat Bajor János a Vasvári Játékszín főszereplője kapta meg.
 
A találkozó keretében minősítéseket szerezhettek a társulatok. Arany minősítést kapott a komlói Súgólyuk Színház vígjátéka, ezüstöt a Vasvári Játékszín produkciója, valamint a komlói társulat Tizenegy több, mint három című pódiumjátéka. Bronzot ért a székesfehérvári Szabad Színház A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabja.   

A versenyprogram mellett számos zenei és színházi előadás színesítette a fesztivált. Az off-programok között látható volt a Silentio transeo - A XX. század elhallgatott irodalma pódiumest, a Kövek című tanjáték, fellépett a Varga Gábor Jazz Trió, Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble. Ennek keretében került sor a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciójában az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték díszelőadására.


További hírek

  Önvallomás a kitartásról
2021. 11. 29. 02:44 pecsi-hirhatar.hu
  Advent - a várakozás időszaka
2021. 11. 28. 21:54 pecsi-hirhatar.hu
  Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
2021. 11. 25. 16:17 pecsi-hirhatar.hu
  Háryra még kicsit várni kell
2021. 11. 25. 16:08 pecsi-hirhatar.hu
  Egy estére az opera fellegvára lesz Pécs
2021. 11. 23. 03:02 pecsi-hirhatar.hu
  Ultramodern szimulációs oktatási központtal bővül a PTE orvoskara
2021. 11. 22. 21:52 pecsi-hirhatar.hu
  Vanda után jöhet Bella
2021. 11. 21. 19:56 pecsi-hirhatar.hu
  Megújul a pécsi advent
2021. 11. 20. 19:43 pecsi-hirhatar.hu
  Egység a minőségben - Villányi Borvidék helyi termék védjegy
2021. 11. 19. 02:52 pecsi-hirhatar.hu
  Új koncertsorozat indult novemberben
2021. 11. 18. 20:06 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport