PÉCSI HÍRHATÁR - Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.05.25.
 Szerda
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 11. 08. 20:22     


Véget ért a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó
A bajai Rábl Színpad előadása nyerte el a hetedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját

Nyolc előadást, köztük egy határon túli produkciót láthatott a közönség a VII. Komlói Amatőr Színházi Találkozó versenyprogramjában  november 4. és 7. között.

Csütörtöktől vasárnapig a versenyprogramban az érdeklődők megtekinthették a bajai Rábl Színpad Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámát, a komlói Súgólyuk Színház Galgóczi Erzsébet Tizenegy több, mint három című novellájából készült darabot és Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátékát mutatta be. Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabot a székesfehérvári Szabad Színház előadásában láthatta a közönség, a Körmendi Kastélyszínház Társulat Az illusztráció, az Erdélyből érkező érmihályfalvai Móka Színjátszó Kör Rejtő Jenő-Nádassy László: Az admirális című előadással vendégeskedett, Csengey Dénes A Tejút lovasa című darabját pedig a Vasvári Játékszín mutatta be.

Az előadásokat a Pataki András Jászai-díjas rendező, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos szövetség elnöke, Molnár Anikó és Papp Attila, a Soproni Petőfi Színház színművészei alkotta szakmai zsűri értékelte.

A bajai Rábl Színpad előadása nyerte el a hetedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját, a társulat a Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámát adta elő. A művet színpadra állító Dely Géza pedig a legjobb rendezőnek járó díjat vehette át, míg Szemesi Csenge a legjobb női főszereplő díjban részesült.

A második a komlói Súgólyuk Színház Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátéka nyerte, míg a harmadik a Vasvári Játékszín Csengey Dénes: A Tejút lovasa című monodrámája lett.   

A komlói Súgólyuk Színház színésze, Fehér Attila vehette át a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, Barbarics Diána pedig a legjobb női mellékszereplő címet érdemelte ki.  A legjobb férfi mellékszereplő Balogh Mihály, a székesfehérvári Szabad Színház tagja lett, aki Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabjában játszott.  A színészi különdíjat Bajor János a Vasvári Játékszín főszereplője kapta meg.
 
A találkozó keretében minősítéseket szerezhettek a társulatok. Arany minősítést kapott a komlói Súgólyuk Színház vígjátéka, ezüstöt a Vasvári Játékszín produkciója, valamint a komlói társulat Tizenegy több, mint három című pódiumjátéka. Bronzot ért a székesfehérvári Szabad Színház A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabja.   

A versenyprogram mellett számos zenei és színházi előadás színesítette a fesztivált. Az off-programok között látható volt a Silentio transeo - A XX. század elhallgatott irodalma pódiumest, a Kövek című tanjáték, fellépett a Varga Gábor Jazz Trió, Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble. Ennek keretében került sor a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciójában az Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték díszelőadására.


További hírek

  I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
2022. 05. 25. 02:02 pecsi-hirhatar.hu
  Két nap Vasarely jegyében
2022. 05. 24. 20:19 pecsi-hirhatar.hu
  Különös időutazásra hív a múzeum
2022. 05. 23. 21:04 pecsi-hirhatar.hu
  Főváros vidék oda-vissza 210 éves retúr
2022. 05. 21. 02:34 pecsi-hirhatar.hu
  Fűben heverészés mellett igazi tavaszi zsongás
2022. 05. 20. 21:33 pecsi-hirhatar.hu
  Vádat emeltek a hajléktalanokat bántalmazó mohácsi rendőrök ellen
2022. 05. 19. 21:50 pecsi-hirhatar.hu
  Méhek és méhészek
2022. 05. 18. 21:10 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a kiválóság gyakori vendég
2022. 05. 16. 23:41 pecsi-hirhatar.hu
  Harminchat éven át árulta virágait a Kórház téren
2022. 05. 15. 20:30 pecsi-hirhatar.hu
  Szakokat alapított, önálló intézetet hozott létre
2022. 05. 14. 22:05 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport