PÉCSI HÍRHATÁR - Vizes VB: Női vízilabda-Magyarország-Hollandia 10:8

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 21. 10:35     


Vizes VB: Női vízilabda-Magyarország-Hollandia 10:8
A női vízilabda torna C-csoportjának utolsó fordulójában a magyar női vízilabda válogatott Hollandia ellen szállt vízbe.

Egy, a magyar női vízilabda válogatott szempontjából nagyon jó hírrel szeretném kezdeni ezt a tudósítást!


A női vízilabda torna C-csoportja utolsó fordulójának másik találkozóján a franciák 9:8 arányban megnyerték a meccsüket Japán ellen, ez pedig a francia továbbjutáson túl azt jelenti, a magyar csapatnak Hollandia ellen elég a döntetlen a csoportelsőséghez. Míg ellenfelünk 15 góllal verte a francia csapatot, addig mi 19-et pakoltunk közé az eredményjelzőn, döntetlen esetén  ez dönt a javunkra.


Ugyanakkor a lányoknak nem volt könnyű dolguk, hiszen tavaly az Európa-bajnokságon döntőt játszottak, pont a hollandok ellen, ezt a finálét 9:7 arányban elbukták. Szóval ők most ki voltak éhezve a sikerre. Az sem utolsó szempont viszont, hogy telt ház előtt játszott a magyar csapat, a szurkolók pedig nem voltak csendben. Tehát a magyar női vízilabda válogatott számára rendkívül fontos volt ez a mérkőzés, a tét ebben az esetben is a csoportelsőség volt, az automatikus negyeddöntőbe kerülés, illetve az ezzel járó pihenőnap. A férfiaknál még maradt esély a csoportelsőségre, a hölgyek élni tudtak a kínálkozó lehetőséggel!


Első félidő
1. negyed:
Kék sapkában játszanak a magyar lányok, fehérben a hollandok. Elhozzuk a labdát, mienk az első támadás. Emberelőnnyel kezdünk, Antal Dóra lövését védi a kapus. A másik oldalon is kimarad az első holland helyzet, Gangl is védett. Aztán Keszthelyi kapu mellé lő messziről, kapnak egy emberelőnyt a hollandok is, de jó a blokk védekezésben. Eltelt két és fél perc, Gangl labdát szerez. Antal lövését védi a kapus, a másik oldalon megszerzik a vezetést a hollandok egy kontrából, Meggens a gólszerző! 0:1. Jó volt a holland védekezés, fölé dobtuk, de visszakapjuk a labdát, kontrát fújnak a bírók!


Szűcs kap egy indítást és be is dobja a ziccert jobbról! 1:1 az állás! Támadnak a hollandok, Van der Sloot lövését védi Gangl. Aztán újabb kontrát fújnak a bírók, szerintük Tóth Ildikó volt szabálytalan. Az ellenakcióból Van der Sloot dob újabb gólt, két és fél perc van hátra. Előnyben támadunk 2:1-nél, de elpasszoljuk a labdát!

Meg kéne nyugodni, lányok! Már csak azért is mert jó a védekezés, Illés szerez labdát! És ha már így alakult, Szűcs Gabriella kiegyenlít egy hatalmas bombával, jobbról! 2:2! Fél perc a szünetig, fölé dobják a labdát a hollandok támadásban, időkérés! Támadásban Szilágyi lövését védik a kapus, időt kérnek a hollandok is!  Lepereg az utolsó két másodperc, Gangl Edina védésével zárul a negyed! Döntetlen, 2:2 az állás!


2. negyed:
Most a hollandok hozzák el a labdát a ráúszásnál, és emberelőnybe kerülnek, Csabai Dórát küldik ki! Bujka és Szűcs szereznek labdát közös erővel, majd utóbbi kapufát dob, de a kipattanót Bujka bevágja! Így kell ezt! 3:2 ide! Jó a védekezés, rossz a holland centerpassz, jöhetünk! Kontrahibát fújnak a bírók, a hollandoké a labda. De középen szabálytalan a támadójuk, előnyben támadhatunk!

Szilágyi lövését védi Willems, Meggens ejtését védi Gangl, balról érkezett. Támadásban rossz a labdánk, megint a hollandoké. Kiállítás, holland előny! Illés Anna remekül blokkol, megint mi jövünk. Szűcs centerpassza jó, de Tóth Ildi kapu fölé ejt. Két és fél perc van a nagyszünetig, holland időkérés, miután blokkoltak egy magyar lövést és megszerezték a labdát. Szépen szerzünk labdát, emberelőnybe kerülünk, időkérés! Gurisatti szerzett labdát!

Előnyben nem tudunk gólt szerezni, rossz a passz, de amíg jó a védekezés, kit érdekel? Antal Dóra kapufát lő, percen belül vagyunk! Holland előny, ötméteres! Csabait kiszórják, kipontozódik! Van der Sloot kiegyenlít. Érdekes volt az ítélet, hiszen Csabai teljesen szabályosan szerelt a kapu előtt. Közben vége az első félidőnek, 3:3 az állás!


Második félidő
3. negyed:
Mi hozzuk el a labdát, magyar támadás következik. Páros kiállítás, öt az öt ellen támadunk, de lejárt az idő! Jó a blokk védekezésben, de megint lejár az idő támadásban! Kicsit sokat cserél gazdát a labda. Megint megkapjuk, és ha már eljut Czigány Dórához, akkor ő be is vágja messziről! Óriási bomba! 4:3 ide! Támadóhiba a hollandoknál, megint a mienk a labda. És ott az ötödik!!! ILLÉS! Jobbról, messziről kipókhálózza a bal felsőt! Jó háziasszony! Emberelőny közben a hollandoknál.

Smit lövése bepattan Gangl Edina testéről! 5:4! Emberelőnyben támadunk, rossz kéz oldalról Czigány újabb gólt szerez! Aztán támadóhiba, 6:4-nél megkapjuk és Gurisatti Gréta óriási gólt lő, balról! 7:4! Időt kér Hollandia! Rosszul lőnek, könnyedén véd Gangl! Bujka támadásban elrontja a passzt, lassan már csak két perc ebből a negyedből! Emberelőny! Meggens kapufát dob, másfél perc van hátra. Lejárt a támadóidőnk!

Támadó szabálytalanság a hollandoknál, Takács lövését blokkolják. Előnyt kapnak a hollandok, Smit bepattintja az ötödiket. Időt kérünk 7:5-nél! A végére még egy ejtés Keszthelyitől, ennyi volt a harmadik negyed, nincs több gól, 7:5 ide!


4. negyed:
Az utolsó negyed következik, elhozzuk a labdát, emberelőnyben támadunk. Az első lövést blokkolják, aztán Takácsot kiállítják és a hollandoké a labda! Jó a blokk, aztán a védés is. jöhetünk megint. Középen Bujka a szabálytalan, jönnek a hollandok, Gangl védi a ziccert. Ötméterest kapunk! Illés lövése kijött a kapusról, Bujka elé került, aki ellen szabálytalankodtak!

KESZTHELYI BEVERTE AZ ÖTÖST KEGYETLENÜL! Ahogy kell! 8:5 ide! És már csak öt és fél perc a legvégéig! Rossz a holland ejtés közben, jöhetünk! Bujka lő messziről, Willems véd! Kiállítás! Szűcs megy ki, a labda meg megy Gangl kezébe!!! Bujka víz alá vitte a labdát cen Még négy perc, holland előnyben véd Gangl! Kontra! A fenébe! Illést kiállítják, Smit belövi a helyzetét! 8:6!
Három gól kellene a hollandoknak, három és fél perc van hátra! GURISATTI BOMBAGÓLT LŐ! 9:6! Egyre közelebb a győzelem. Smit ejtése közben gólt ér a másik oldalon, de a hollandoknak nyerni kéne, és ettől még messze vannak! Takács lő támadásban, mellé megy! 2 perc!

KETTŐ! És rossz a holland centerpassz! 9:7! Tóth Ildinek megy a passz centerbe, szabálytalanság, ötméteres! Keszthelyi ezt is bevágja! 10:7! Négy kéne a hollandoknak 74 másodperc alatt! Gólt lő Hollandia, egy perc van hátra, 10:8! Már csak fél perc, nem jó, elrontjuk a támadást! Semmi gond! Gangl véd és ezzel vége! A legjobb nyolc közé jut a magyar női vízilabda válogatott!

Megnyerte tehát a csoportját a magyar válogatott, miután 10:8-ra legyőzte az Európa bajnoki ezüstérmes Hollandiát. Mindez azt jelenti, hogy a lányoknak szombaton nem kell medencébe szállniuk a nyolcaddöntőben, mert megnyertük a csoportot. Legközelebb a Kanada-Új-Zéland mérkőzés győztesével játszunk majd a negyeddöntőben, ha pedig azt behúztuk, akkor valószínűleg egy kialakuló Görögország-Spanyolország meccs győztesével lehet játszani a döntőbe jutásért. Bravó, lányok! Szép munka volt! A negyeddöntőben tehát jön a folytatás, méghozzá hétfőn este fél kilenckor!
(Haász Rudolf)


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport