PÉCSI HÍRHATÁR - Vizes VB: Úszás – 3. nap

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 26. 09:25     


Vizes VB: Úszás – 3. nap
A Duna Arénában az úszó számok közül négyben is voltak magyar indulók.

Az úszó számok közül négyben is voltak magyar indulók.


Kezdésként férfi 50 méteres mellúszásban a 31 éves Financsek Gábor állt rajtkőre, aki a hatodik selejtező körben ugorhatott a medencébe. Az ötödikbe kapcsolódunk be, itt egy Fülöp-szigeteki Deiparine nyert, a mexikói Ojeda lett a második, az észt Provorkov ért be a harmadik helyre. Financsek a nyolcas pályán úszik a futamában, amit a finn Liukkonen nyer, az ausztrál Wilson a második, a svájci Kaser pedig harmadik helyen végez. Gábor csak a kilencedik, 28.44 az ideje, a döntő valószínűleg nem lesz meg. A hetedik kört az amerikai Kevin Cordes 26.83-mal nyeri, az orosz Prigoda a második, az olasz Martineghi pedig a harmadik. Máris a nyolcadik futamnál ál járunk, a dél-afrikai Van Den Burgh a győztes 26.54-gyel, a brazil Gomes lett a második, a harmadik pedig az olasz Scozzoli. Az utolsó futamot a brit Peaty 26.10-es világcsúccsal nyerte, a brazil Lima lett a második, a fehérorosz Simanovics pedig a harmadik. Financsek Gábor tehát 28.44-gyel a negyvenharmadik helyen zárta a számot.

A női 200 méteres gyorsúszás selejtezőiben Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka ugrott vízbe. Bekapcsolódunk Evelyn futamába, aki az egyes pályán úszik a hetedik-kilencedik helyen. A futamot az ausztrál McKeon nyeri, a svájci Haughey lesz a második és az amerikai Smith ár a harmadik helyen. Az ötödik kör következik, Katinka a hatos pályán ebben a futamban, a második helyen ért be 1:56.43-mal. Az olasz Pellegrini 1:56.07-tel nyer, a francia Bonnet lett a harmadik.  Az utolsó előfutamot, Katie Ledecky nyerte 1:56.27-tel, az orosz Popováé a második hely, a svéd Coleman pedig bejön harmadiknak. Hosszú Katinka összesítésben harmadik idővel döntős, Verrasztó Evelin 1:59.92-vel a huszonharmadik helyen zárt.

A férfi 200 méteres pillangóúszás selejtezőjében Cseh László és Kenderesi Tamás indult. Öt selejtező kört rendeztek, Tomi a harmadik, Laci pedig az ötödik futamban volt érdekelt. A második futamba kapcsolódunk be, az új-zélandi Ashby nyeri, az indiai Parkash a második, a litván Margavicius pedig a harmadik helyen ér célba. Most pedig figyeljük a négyes pályát, ahol Kenderesi Tamás úszik. Méghozzá 1:55.96-ot, amivel megnyeri a futamot, mögötte a második helyen az amerikai Jack Conger ér célba, míg az ausztrál David Morgan zár a harmadik helyen. A negyedik futamban nincs magyar, de azért figyeljük, mi történik. Daiya Szeto nyer japánból 1:54.89-cel, a bolgár Ivanov jön a második helyen, a másik japán, Szakai pedig a harmadik helyet szerzi meg ebben a körben. Nagyon gyorsan pörgetik az eseményeket, jön az utolsó futam Cseh Lacival. Laci a négyes pályán úszik, és az első fordulónál a második.   A dél-afrikai Le Clos 100 méternél is vezet, Laci továbbra is második, de a célba már elsőként ér be 1:54.08-cal, a dán Bromer kaparintja meg a második helyet, Le Closnak pedig a harmadik pozíció jut. Laci tehát a legjobb idővel elődöntős, Tomi pedig a hetedik idővel jutott tovább.

A férfi 800 méteres gyorsúszás selejtezőjével zárult a délelőtti program. Ebben a számban Gyurta Gergely indult, méghozzá a harmadik futam kettes pályáján. Második futamba máris bekapcsolódunk, itt a salvadori Acosta vezet és nyeri is a futamot 7:55.70-nel. A holland Ferry Weertman és a szlovák Nagy Richárd ér célba a második és a harmadik helyen. Jön Gergő futama, itt a legjobb nevezési idővel az olasz Gregorio Paltrinieri rendelkezik. Itt nincs elődöntő, a legjobb 8 idő tulajdonosa kerül a döntőbe. 400 méternél Paltrinieri vezet a lengyel Wojdak és az osztrák Auböck előtt, Gyurta Gergő a hetedik helyen halad. Ebből döntő nem lesz, hat percen kívüli hatszázas részidővel Gergő az utolsó előtt helyen halad. A célba Paltrinieri érkezett elsőként 7:45.31-gyel, Wojdak a második és a norvég Christiansen a harmadik. Gyurta a kilencedik 8:03.87-tel. Az utolsó futamot 7:49.s8-can a kínai Szun Jang nyerte, az olasz Detti a második, a német Wellbrock pedig bejön a harmadik helyre. Az ausztrál Mack Horton nem indult el, így kijelenthető, hogy Gyurta Gergely a huszonegyedik helyen fejezte be a világbajnokságot 800 méter gyorsúszásban a férfiaknál. Ennyi volt a délelőtti program, fél hatkor folytatjuk a délutáni eseményekkel.


A vizes vb medencés úszóversenyeinek harmadik napjának délutáni programja a férfi 200 méteres gyorsúszás döntőjével kezdődött, ahol Kozma Dominik úszott. Doma az egyes pályára került, vele egy futamban úszott az orosz Alexandr Krasnyik, a kínai Szun Jang, a brit Duncan Scott és James Guy, az amerikai Townley Haas, az orosz Mikhail Dovgaljuk és a koreai Park Te Hvan. Na, nézzük! Dominik nem spórol, világcsúcs részidőn belül, első helyen kezd! A második fordulónál már a harmadik, Guy és Haas is előtte! Még a harmadik fordulónál is a második helyen fordul, de a végére elfárad! A kínai nyerte a futamot 1:44.39-cel, Haas a második és Krasnyik a bronzérmes. Kozma Dominik 1:45.54-gyel a hatodik helyen ért célba.

A női 1500 méteres gyorsúszás döntője Kapás Boglárkával és Késely Ajnával zajlott. Bogi a kettesen, Ajna a nyolcason úszott. Ott volt még a mezőnyben a liechtensteini Julia Hassler, a kínai Ja Ven Hu, az amerikai Katie Ledecky, a spanyol Mireia Belmonte, az olasz Simona Quadarella, és a chilei Kristel Kobrich. 300 méternél kapcsolódunk be, Ledecky nagyon vezeti a döntőt, Quadarella a második, Belmonte a harmadik, Bogi hatodik, Ajna hetedik. Hatszáznál is Ledecky vezet, Bogi nem foglalkozik vele, Ledecky ugyanis más kategória, de azért a második-harmadik helyen halad, Quadarellával küzd. Kristel Kobrich elfáradt, kiszállt az érmekért folytatott küzdelemből, Ajna tartja a hetedik helyet. Ledecky azt csinál, amit akar, Bogi 750 méternél a harmadik. Megvan az egy kilométer Boginak, jelenleg negyedik, Ledecky vezet Quadarella és Belmonte előtt, 200 méterrel a vége előtt Ledecky, Belmonte, Quadarella a sorrend, Bogi a negyedik, érem valószínűleg nem lesz, túl nagy a hátránya. Amikor megszólal az utolsó 100 métert jelző csengő, a sorrend változatlan, kialakult a végeredmény. Ledecky nyert 15:31.82-vel, a spanyol Belmonte az ezüstérmes, az olasz Quadarella a bronzérmes. Kapás Bogi negyedik 16:06.27-tel, Késely Ajna nyolcadik helyen végzett 16:22.87-tel.

A férfi ötven méteres mellúszás elődöntőiben nem volt magyar érdekeltség. Az első futamba a svéd Johannes Skagius, a japán Jaszuhiro Koszeki, a brazil Felipe Lima, a dél-afrikai Cameron van den Burgh, az amerikai Kevin Cordes, az olasz Fabio Scozzoli, a kínai Zsi Bei Jan és a szlovén Peter Stevens került. A futamot Lima nyerte 26.68-cal, van den Burgh a második, Cordes pedig a harmadik. A második elődöntőbe a szerb Szilágyi Csaba, az olasz Nicolo Martineghi, az orosz Kirill Prigoda, a brit Adam Peaty, a brazil Joao Gomes, a fehérorosz Ilja Simanovics, a litván Giedrius Titeni és az amerikai Cody Miller került. ÚJABB VILÁGCSÚCS!!! 25.95!!! Peaty nyert, Prigoda a második helyre ért be, Gomes pedig a harmadik helyen zárta az elődöntőt.

A női 100 méteres hátúszás döntőjébe az orosz Daria Usztyinova és Anastasia Feszikova, az amerikai Kathleen Baker, a kanadai Kylie Masse, az ausztrál Emily Seebohm, az amerikai Olivia Smoliga, a cseh Simona Baumtrova és brit Kathleeen Dawson jutott be ide. Masse nyerte a döntőt 58.10-es világcsúccsal, Baker lett a második, Seebohm pedig a bronzérmet kapja.

A férfi 100 méteres hátúszás döntőjének mezőnyében az egyesen a brazil Guilherme Guido, a kettesen az orosz Grigorij Taraszevics, a hármason az amerikai Matt Grevers, a négyesen a kínai Jia Ju Hszu, az ötösön az amerikai Ryan Murphy, a hatoson a japán Rioszuke Irie a hetesen az ausztrál Mitchell Larkin és a nyolcason az új-zélandi Corey Main. 52.44-gyel a világbajnok a kínai Hszu, Grevers az ezüstérmes, Murphy pedig a bronzérmes lett. Ez is pillanatok alatt kiderült.

A női 200 méteres gyorsúszás elődöntőjének második futamában úszott Hosszú Katinka. Az elsőben a kanadai Katerine Savard, a francia Charlotte Bonnet, az amerikai Leah Smith és Katie Ledecky, az ausztrál Emma McKeon, az orosz Veronika Popova, a kínai Bing Jie Li és a holland Robin Neumann úszik majd. Ez volt tehát az első elődöntő mezőnye. McKeon jött el a legjobban, és vezet is 50 méter után, Bonnet a második, Ledecky a harmadik. ugyanez a sorrend 100 méternél, de a harmadik hossz végén már az amerikai vezetett, az ausztrál a második és Popova jött fel harmadiknak. Marad a sorrend a célban is, 1:54.69 a győztes idő.  A második elődöntőben Hosszú Katinka az ötös pályán úszott, de vele egy futamba került a kínai Jan Han Al, a svéd Michelle Coleman, a hongkongi Siobhan Haughey, az olasz Federica Pellegrini, a holland Femke Heemskerk, a japán Csigiro Igarasi és a kanadai Mary-Sophie Harvey is. Katka jól jött el a rajtból, a negyedik helyen fordult, a hongkongi, a svéd és a kínai is előzi, 100 méternél már a harmadik, 150-nél negyedik, végül a második helyre jött be Pellegrini mögé és Haughey elé 1:55.98-cal. A győztes idő 1:55.58. Katinka ideje az ötödik helyre elég, tehát döntőbe került a magyar lány.

A férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntője következik Kenderesi Tamással és Cseh Lászlóval. A két magyar fiú a második elődöntőbe került, amíg ők jönnek, le kell úszni az elsőt. Lássuk ennek mezőnyét! Az egyesen a kolumbiai Jonathan Gomez, a kettesen a lengyel Jan Switkowski, a hármason a japán Maszato Szakai, a négyesen a honfitársa, Daiya Szeto, az ötösön a bolgár Antani Ivanov, a hatoson az amerikai Jack Conger, a hetesen az olasz Giacomo Carini és a nyolcason a brazil Leonardo De Deus. Nagyon együtt a mezőny de Szeto és Szakai vezetnek, Carini a harmadik. Conger a zázas fordulóra feljön a második helyre, Carini marad a harmadik. 150-nél is Szeto vezet, meg is nyerte a futamot 1:54.03-mal, Conger és Szakai a második és harmadik helyen volt ebben a futamban. A négyes és a hatos pálya a második futamban Cseh Lacié és Kenderesi Tomié. Az egyesen az ausztrál David Morgan, a kettesen az orosz Danyil Pahomov, a hármason a dél-afrikai Chad Le Clos, az ötösön a dán Viktor Bromer, a hetesen az amerikai Pace Clark, a nyolcason pedig az ausztrál Grant Irvine. Tehát négyes és hatos pálya, ezt kell figyelni! Megkapják a jelet, Le Clos vezet, Cseh a második.100-nál is ez a helyzet, sőt, 150-nél is, végül Laci nyer 1:54.22-vel, Tomi pedig a második 1:54.98-cal! Döbbenet, milyen utolsó ötvenet jött Kenderesi Tamás! Chad Le Clos a harmadik, aki nagyon sportszerűen megtapsolja a két magyart! Laci ideje a második, Tomié pedig a harmadik helyre jó összetettben!

A nap záró szám, a női 100 méteres mellúszás döntője volt! Ebben a számban a kanadai Kierra Smith, a kínai Si Jing Lin, a litván Ruta Meilutyte, az orosz Julia Jefimova, az amerikai Lily King és Katie Meili, a spanyol Jessica Vall és a brit Sarah Vasey úszik döntőt. Ezt a számot King nyerte 1:04.13-as világcsúccsal, Katie Meili a második, Jefimova pedig a harmadik helyen végez.

Volt minek örülni ezen a napon is. Szerdán folytatjuk újabb selejtezőkkel, előddöntőkkel és döntőkkel.

(Haász Rudolf)


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport