PÉCSI HÍRHATÁR - Vizes VB: Úszás-Cseh László ezüst érme

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 27. 08:20     


Vizes VB: Úszás-Cseh László ezüst érme
A női 50 méteres hátúszás selejtezőjével kezdődött az úszóversenyek negyedik napja a Duna Arénában.

Az úszóversenyek negyedik napja a női 50 méteres hátúszás selejtezőjével kezdődött a Duna Arénában.


A harmadik futamba kapcsolódunk be, amelyet a botswanai Naomi Ruele nyer 29.21-gyel az észt Sepp és a Szamoai Stickland előtt. Jön Joó Sára futama, ő a magyar induló ebben a számban, a kettesen úszik a magyar lány. A lengyel Tchorz nyer 28.13-mal az izlandi Jonsdottir és a kolumbiai Hurtado előtt, Sári ötödik. Már az ötödik futamban járunk, a kínai Wang nyer 27.85-tel, az amerikai Stevens a második, az orosz Feszikova a harmadik. A hatodik körben a fehérorosz Herasimenia és a brazil Medeiros holtversenyben nyer, az ausztrál Seebohm a harmadik. Joó Sára ideje amúgy 28.91, ezzel valószínűleg nem kerül döntőbe. A kínai Fu nyeri az utolsó futamot 27.32-gyel, a brit Davies a második, az ausztrál Holly Barratt zár a harmadik helyen. Összesítésben Joó Sára a 33. helyen végez, az elődöntő ezúttal elmarad.

A férfi 100 méteres gyorsúszásban Bohus Richárd és Kozma Dominik indult, amelyben 12 selejtező futamot rendeztek, Ricsi a tizenegyedik, Doma pedig az utolsó futamban úszott. A tízedik futamba kapcsolódunk be, amelyet a francia Metella nyer 48.l8-cal, a japán Siura és az orosz Izotov elé beférkőzve. A tizenegyedik futam kilences pályáján úszik majd Bohus Ricsi. Nem sikerül az első rajt, de a második már igen, A két amerikai, Caleb Dressel és Nathan Adrian az első két helyen ebben a futamban, Ricsi ötödik 48.87-tel. Dressel győztes ideje 48.26. Jelenleg Ricsi a tizenkettedik. Az utolsó futamban a nyolcas pálya jut Kozma Dominiknak, aki nagyon szépen kezd, a negyedik helyen fordul, végül csak a hetedik 48.89-cel. A legjobb 16 között nincs magyar, a 18-19. helyen zár Ricsi és Dominik.

Női 200 méteres pillangóúszással folytatjuk, ahol Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána indult a selejtezőben. Be is kapcsolódunk a második futamba, ott is az egyesen úszó olasz Ilaria Bianchi vezet, de a koreai An nyeri végül a futamot 2:08.06-tal, az amerikai Flickingeré a második hely, a japán Haszegava pedig harmadik. A harmadik futam következik, a hármas pályán úszik Lilu. Az első 50 végén vezeti a mezőnyt, 100-nál is ő vezet, de nagyon a nyakán van a német Hentke. Lilu 150-nél rákapcsol, és 2:07.73-mal nyer, Hentke a második helyre jön, az olasz Pirozzi pedig a harmadikra. Az utolsó futamban a hatos pályán úszik Hosszú Katinka, aki elképesztő delfinezés után már a második az ötvenes fordulónál, csak a kínai Zsang előzi. 100 méternél viszont már vezet és ezt a végéig megtartja, 2:07.23-mal nyeri a futamot Zsang és a spanyol Belmonte előtt, őket előzi a dobogón! Katinka tehát a legjobb idővel, Lilu pedig ötödik helyen elődöntős!

A 200 méteres férfi vegyes úszás selejtezőjével folytatjuk a programot, ahol Sós Dániel személyében lesz magyar induló. Dani a negyedik futamba, az egyes pályára került, a harmadik kör végébe kapcsolódjunk be! A brit Litchfield nyer 1:56.64-gyel, a svájci Desplanches a második, a kínai Wang pedig a harmadik helyen végez. Elkezdődött közben a negyedik futam, 50 méternél Dani a tízedik, aztán háton feljön a hatodik helyre. Következik a mellúszás, itt a nyolcadik helyen fordul és ott is ér célba 2:01.54-gyel. A német Heintz nyer 1:58.99-cel, a kínai Csin és az amerikai Devine előtt. Jön az utolsó selejtező futam, itt a japán Koszuke Hagino vezet, végül az amerikai Chase Kalisz megelőzi és 1:56.46-tal nyer, a másik japán Daiya Szeto a harmadik helyen ér célba. Sós Dani összesítésben a huszonkettedik helyen zár.

A délelőtti program utolsó száma a vegyes csapatok 4x100 méteres vegyes váltóversenyének selejtezője volt. Ebben a számban két fiúból és két lányból álló csapatok álltak rajthoz, mindegyik résztvevő a saját úszásnemében teljesít 100 métert, a magyar csapat Balog Gábor-Gyurta Dániel-Szilágyi Liliána-Jakabos Zsuzsanna összeállításban a negyedik futam ötös pályájára került.

A második futamba kapcsolódunk be, ahol az amerikai váltó vezet és nyeri a futamát 3:40.28-as világcsúccsal, Kanada a második, Németország a harmadik. A következő körben Mozambik, Sri Lanka, Kenya, Egyiptom, Olaszország, Oroszország, Maldív-szigetek, Fülöp-szigetek, Lettország és Mexikó áll rajthoz, ám Egyiptom és Mozambik visszalépett. Az oroszok nyernek 3:46.09-cel, az olaszok jönnek a második helyre, Mexikóé pedig a harmadik ebben a körben. Tehát a negyedik futamban az ötös pályán leszünk a britek mellett. Velünk lesz még Aruba, Finnország, Feröer szigetek, Argentína, Dél Afrika, Angola, Svédország és Ausztrália. Mi fordulunk ötvennél elsőként, és elsőnek váltunk. Gyurta Dani jön! Négy testhossz előnnyel fordul, és adja a váltót Szilágyi Lilunak, aki a harmadik helyen vált a végén, a britek és az ausztrálok is előztek! A végeredmény szerint Ausztrália nyer 3:44.13-mal a briteket és a mieinket előzve. A magyar idő 3:46.96. Viszont ez semmit nem ér, mert a magyar csapatot rossz váltás miatt kizárták, így nem kerülünk döntőbe, pedig a hatodik helyen meglehetett volna.

Összességében ez nem volt sikeres délelőtt, csak a nőknél, 200 pillangón volt továbbjutónk, a többiek búcsúztak..
Délután került sor  a női 200 méteres gyorsúszás döntőjére. Ez volt ezen a napon az első döntő, ahol Hosszú Katinka révén magyar érdekeltség is volt. Katka a kettes pályán úszik majd, Bonnet, Popova, Ledecky, McKeon, Pellegrini Haughey és Smith az ellenfél. Egy francia egy orosz két amerikai egy ausztrál, egy olasz és egy hongkongi az ellenfél, Hosszú Katinka 100 méternél harmadikként fordul. A célba az olasz Pellegrini érkezik elsőként 1:54.73-mal, az Amerikai Ledecky és az ausztrál McKeon holtversenyben ezüstérmes. Katinka csak a hetedik 1:56.35-tel.

 A férfi 100 méteres gyorsúszás elődöntőjében nem volt magyar versenyző, ott volt viszont az első futamban az algériai Uszama Sanun, a kanadai Jurij Kisil, a brazil Marcelo Chierigini, a francia Mehdy Metella, at ausztrál Jack CartWright, a brit Duncabn Scott, a brazil Gabriel Santos és a szerb Velimir Sztyepanovics. A futamot Metella 47.65-tel nyeri, Cartwright a második és Scott a harmadik. A második elődöntőben lesz a belga Pieter  Timmers, az orosz Danyil Izotov, a japán Sinri Siura, az ausztrál Cameron McEvoy, az amerikai Caleb Dressel és Nathan Adrian, az ukrán Szerhij Sevcoc, és az olasz Ivano Vendrame. Dressel, Adrian, McEvoy a fordulónál a sorrend, ez a célban sem változik, Dressel 47.66-tal nyer. Döntős Metella, Dressel, McEvoy, Scott, Adrian, Chierigini, Cartwright és Sevcov.

A női 50 méteres hátúszás elődöntőjének első futamába került a lengyel Alicja Tchorz, az orosz Anastasia Feszikova, a kínai Xueer Wang, a fehérorosz Alexandra Herasimenia, a brit Georgia Davies, az ausztrál Emily Seebohm, a finn, Mimosa Jallow és a görög Theodora Drakou. A futamot Davies nyeri 27.49-cel, Seebohm a második, Herasimenia a harmadik. A második futamban úszott a kanadai Kylie Masse, az amerikai Kathleen Baker, az ausztrál Holly Barratt, a kínai Juan Hui Fu, a brazil Etiene Medeiros, az amerikai Hannah Stevens, az argentin Andrea Berrino és a cseh Simona Baumtrova. 27.18-cal Medeiros nyer, Fu lesz a második, és Baker a harmadik.

A férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében Cseh László és Kenderesi Tamás révén masszív éremesélyeink voltak. Tomi a hármason, Laci az ötösön úszik. Az ellenfeleink a japán Maszato Szakai, az amerikai Jack Conger, a japán Daiya Szeto, a dél-afrikai Chad Le Clos, a dán Viktor Bromer és a bolgár Antani Ivanov. Le Clos nagyon jól jön el és vezet, Szeto a második, Laci a harmadik ötvennél. A dél afrikai nagyon vezet 100-nál, és aztán megindítják a magyarok a hajrát! Csak Laci tudja tartani a lépést Le Clos-val, aki nyer 1:53.33-mal, magyar ezüstérem, Laci 1:53.72-t úszott, a japán Szeto kapja a bronzot, Kenderesi Tamás a negyedik helyen zár ebben a számban 1:54.73-mal.

A férfi 50 méteres mellúszás döntője a következő szám, itt nincs magyar. Van viszont az egyesen a fehérorosz Ilja Simanovics, a kettesen az amerikai Kevin Cordes, a hármason a dél-afrikai Cameron van den Burgh, a négyesen a brit Adam Peaty, az ötösön a brazil Felipe Lima, a hatoson az orosz Kirill Prigoda, a hetesen a brazil Joao Gomes, és van a nyolcason az olasz Fabio Scozzoli. Peaty nyeri az aranyat 25.99-cel, Gomes az ezüstérmes és van den Burgh nyakába kerül majd a bronzérem Budapesten. Négy századdal maradt el Peaty a kedden úszott világcsúcsától!

A női 200 méteres pillangóúszás első elődöntőjében úszott a japán Hiroko Makino, az amerikai Dakota Luther, a koreai Sze Hjeon An, a kínai Ju Fei Zsang és Ji Lin Zsu, az amerikai Hali Flickinger, a japán Szuzuka Haszegava és a svájci Martina van Berkel. Zsang fordul elsőként ötvennél, An és Zsu előtt, száznál An átveszi a vezetést és Flickinger úszik fel a harmadik helyre, az utolsó fordulót Haszegava teljesíti a két kínai előtt, végül Zsu nyer 2:06.63-mal, Haszegavát és Zsangot megelőzve. A második futamban a hármas és négyes pályán úszik majd Szilágyi Liliána és Hosszú Katinka. Rajtuk kívül ott lesz a mezőnyben a brit Margaret Thomas, az olasz Stefania Pirozzi, a spanyol Mireia Belmonte, a német Franziska Hentke, az ausztrál Brianna Thorssell és a szlovén Anja Klinar. Lilu jól kapta el a rajtot, vezet ötvennél Hentkét és Katkát előzve. Száznál másodikként fordul, Katinka harmadik, Hentke vezet. Jön a 150-es forduló, Hentke, Szilágyi, Belmonte a sorremd. Hentke végül 2:06.39-cel nyer, Belmonte a második, Katinka lesz a harmadik 2:06.37-tel, Lilu a negyedik 2:06.67-tel. A két magyar lány csütörtökön döntőzik a hatodik és hetedik helyen.

A férfi 200 méteres vegyes úszás elődöntője első futamában a portugál Alexis Santos, az izraeli Yakov Tumarkin, az ausztrál Clyde Lewis, az amerikai Chase Kalisz, a japán Daiya Szeto, a kínai Csin Hai Jang, az amerikai Abraham Devine és az olasz Federico Turrini úszott. Csin, Lewis és Szeto kezd a legjobban a pillangó résztávon, Háton Tumarkin jön fel másodiknak, de még mindig Szeto vezet, 150-nél Kalisz előzi a japánt, végül meg is nyeri 1:55.88-cal, Szeto a második és Csin a harmadik. A második futamban úszik a brit Mark Szaranek, a görög Andreasz Vazaiosz, a svájci Jeremy Desplanches, a japán Koszuke Hagino, a brit Max Litchfield, a német Phillip Heintz, a kínai Sun Wang és az Új-zélandi Bradlee Ashby. Hagino kezd a legjobban, 50-nél ő vezet Wang és Heintz előtt. Háton növeli az előnyét, Litchfield és Vazaiosz fordul mögötte. Despkanches 150-nél letaszítja Vazaioszt, Hagino végül nyer 1:56.04-gyel, Litchfield a második, Desplanches pedig a harmadik.

A férfi 800 méteres gyorsúszás döntőjében  nem volt magyar induló. Döntőt úszott viszont a német Florian Wellbrock, a kínai Szun Jang, a norvég Henrik Christiansen, az lasz Gregorio Paltrinieri, a lengyel Wojciech Wojdak, az osztrák Felix Auböck, az olasz Gabriele Detti, és az amerikai Zane Grothe. 200 méterhez ér a mezőny, Detti, Paltrinieri és Szun Jang vezetik a mezőnyt. Jön a 400-as forduló, Paltrinieri vezet, a lengyel Wojdak jön a második helyen, Detti a harmadikon. Hatszáz méternél már Wojdak vezet a két olasz előtt, végül Végül Detti lesz a világbajnok 7:40,77.tel, Wojdak nyakába kerül az ezüst, Paltrinierinek pedig be kell érnie a bronzéremmel.

A nap utolsó versenyszáma a vegyes csapatok 4x100 méteres vegyes váltóversenyének döntője volt, amelyből kizárták a magyar váltót, de ott volt Olaszország, Oroszország, Kanada, az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Nagy Britannia, Kína és Németország. Az amerikai váltó nyer, ez biztos, 3:38.56-os világcsúcsot úsznak. Ausztrália és Kanada végez a második és a harmadik helyen. Matt Grevers, Lily King, Caeleb Dressel és Simone Manuel kapnak aranyérmet. Mitchell Larkin, Daniel Cave, Emma McKeon és Bronte Campbell nyakába kerül ezüstérem. A bronzot Kylie Masse, Richard Funk, Penny Oleksiak és Jurij Kisil nyakába akasztották.

Ezzel  lezárult az úszóversenyek negyedik napja a Duna Arénában, amelyen csak egy ezüstérem és néhány döntős helyezés termett a magyaroknak. Hogy holnap mi jut? Ez majd a következő tudósításból derül ki, legkésőbb csütörtökön este!  
(Haász Rudolf)


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport