PÉCSI HÍRHATÁR - Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Görögország 7:5

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 28. 10:36     


Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Görögország 7:5
„Bármi áron, de nyerni kell!” Így fogalmazott Varga Dénes, a magyar férfi vízilabda válogatott kitűnő játékosa, amikor a Görögország elleni világbajnoki elődöntőről kérdezték.

Mint Varga Dénes, a magyar férfi vízilabda válogatott kitűnő játékosafogalmazott, bármi áron, de nyerni kell.


Nagyon sokan vagyunk ebben az országban, akik egyetértenek ezzel a kijelentéssel, sőt, könnyű meccsnek tartják a most következőt. Ne tegyék! A görögök ugyanis a negyeddöntőben eltakarították az útjukból a spanyol csapatot, amelyet azon a találkozón sokkal esélyesebbnek tartottak szakértők a győzelemre. Minden gól, minden jó védekezés, labdaszerzés, Nagy Viktor védései kellettek a győzelemhez. Na, meg persze tempó! Ugyanis a görögök nagyon szeretik úgymond elcsalni a vízilabdát, lassítani a játékot. Ez ellen gyorsasággal lehet védekezni és persze örök igazság, hogy pontos védekezés lehet a győzelem alapja.


Az ország most hatványozottan a csapat mögött állt, izgatottan vártuk az újabb győzelmet és ezzel a döntőbe jutást, ahol majd a szerb-horvát csata győztese várhat ránk! Nézzük akkor!


Első félidő
1. negyed:
Egy kivételt leszámítva (1997 Világkupa) soha nem vertek meg minket a görögök világversenyen, 20 éve a Világkupában a produkáltak egy 6:0-ás rohanást 20 perc alatt, a vége 4:8 lett a mi szempontunkból. Reméljük, hogy ez a 20 éves sorozat nem ma szakad meg! Fehérben játszik majd a görög válogatott, kékben a magyar csapat. Kezdődik! A mienk a labda, támadhatunk!

Emberelőnybe kerülünk, Delakasz megy ki, Flegkasz véd a görög kapuban, de most nem kell, mert a védelem blokkol előtte. Aztán viszont visszaszerezzük, centerben víz alá viszi a labdát Hárai. Geniduniasz a másik oldalon megszerzi a görög vezetés, 1:0. Messziről lőtt! Közben emberelőny nálunk, Erdélyi Balázs ki is használja, nem sokat szórakozik, 1:1! Ezt most Flegkasz nem védhette! Kolombosznak nem jó a passz, megint a magyar csapaté a labda. Zalánki dob egy kapufát, majd a görögök emberelőnybe kerülnek. Kolombosz megint nem tud mit kezdeni a helyzetével, le is marad, de Varga nem kapkod. Viszont a görögöké a labda megint, időkérés! Vlahopulosztól elvesszük, mehetünk előre! Zalánkinak lőni kell, fölé is megy, újra az ellenfél támad! Elpasszolják emberelőnyben, 2 perc van az órán még!

Hóóóóóóóóóóóóó! HOSNYÁNSZKY HÁTTAL A KAPUNAK MILYEN GÓLT CSAVAR!!! ANYÁD!!! 2:1! Nagy Viktor közben véd egyet! Manhercznek lőni kellett, védett Flegkasz de a kidobás nem jó, elúszik a labda mellett a társa. Emberelőnybe kerülünk, időkérés! Manhercz lövését megint Flegkasz védi! Még Geniduniasz próbálkozik valamivel, de nem sikerül neki, vége az első negyednek! 2:1!


2. negyed:
Erdélyi szerez labdát a ráúszásnál, kontrát fújnak a bírók, ez sem tartott sajnos sokáig.  Görög előny, Funtulisz középről be is lövi, 2:2! Emberelőnybe kerülünk, Erdélyi lövése a kapusban köt ki, megint védekezünk. Mellé dobják az akciót. Újabb magyar előny, Flegkasz védi Török lövését, De Vámosét már nem tudja! 3:2 úgy, hogy kiegészültek a görögök! Vezetünk megint! Kiállítás, kettős előnyben a görögök, Geniduniasz belövi az újabb görög gólt, 3:3 az állás!

Nagy Viktor fejjel védett volna, de bepattant róla! Pech! Manhercz lő egyet de fölé pattan a labda. Aztán Geniduniasz bedobja a negyedik görög gólt messziről. Változatosság kedvéért Erdélyi távoli lövése megy fölé, majd görög támadóhiba. Megkaptuk, de Varga Dénes a kapufára ejt és már megint a görögöké. Páros kiállítás Zalánki megy ki nálunk. Vlahopulosz lövése megpattan, Hosnyánszkyé meg fölé megy, görög időkérés! 3:4! Görög szabálytalanság, jöhetünk! Gór-Nagy Miklós góljával már 4:4 az állás, Miki beerőszakolta messziről!

Görög előny következik, de mellé is megy a lövés meg fölé is! Így lehet lőni! Magyar időkérés! Manhercz az időkérés után beteszi Hárainak, aki becsavarja az ötödiket! 5:4 ide! Fantasztikus elődöntő! Vége az első félidőnek!


Második félidő
3. negyed:
Manhercz szerez labdát a ráúszásnál, sokáig járatjuk, aztán jön a rossz lövés, védekeznünk kell, megy Nagy Viktornak védeni! Fújnak egy kontrát a bírók, megint a görögök támadnak. Funtulisz kapufát talál messziről, emberelőnybe kerülünk! Időkérés!

VÁMOS KÖZÉPRŐL!!! ÓRIÁSI BOMBA!!! 6:4! Kettő ide az előny! Ez most nagyon sokat ér! 5 perc még a szünetig! Vlahopulosz kapufát talál. Legyen az ő bajuk! Török lövése támadásban fölé megy, már Delakasz hozza. Nagy Viktor védi a görög center csavarását, aztán Geniduniasz lő kapufát. Jó ez! Emberelőny, Delakasz megy ki másodszor! A labda meg a kapufára, Zalánki kezéből! Török lövését is védi Flegkasz, szöglet! Aztán Varga Dénes próbálkozik, ez is görög védés és már az övék! 2 perc! Kiállítás, időkérés! Decker Ádám megy ki! Kapufa az időkérés után! Vámos kezéről ment oda!

Magyar emberelőny következik, Erdélyi lövését megint védik, ez az előny kissé döcögött most! Geniduniasz lövés, Nagy védés, vége a harmadik negyednek! 6:4-es magyar előny!


4. negyed:
Jöhet az utolsó negyed, 8 percre a döntőtől a fiúk! A görögöké a labda, páros kiállítás, Funtulisz és Vámos megy ki! Manhercz labdát szerez, elpasszolták! HOSNYÁNSZKY!!!! Középről, nagyon messziről megint! 7:4! Húúúúúú, de eltalálta! Görög támadás! Vlahopulosz kapufát talál, a labda Nagy Viktoré. Lejár a támadóidőnk, már csak hat perc! Nagy Viktor közben szögletre üt egy labdát, támadunk, de kontrát fújnak. A harmadik negyedben nem dobtak gólt a görögök és most is csak Nagyot találják! De görög előny következik, ez nem zavarja Nagy Viktort, ő véd! Zalánki csúnyán eldobja támadásban, már csak 4 perc! Időt kérünk, mert labdát szereztünk. Gólt viszont most nem dobtunk, védekezni kell!

Görög előny, Decker Attila megy ki. Märcz Tamás rklamálásért sárgát kap, a görögök meg agyvérzést, mert ezzel sem tudtak élni. Két és fél perc, kontrát kapunk meg egy labdát! Kiállítás, Hárai dob egy kapufát, aztán kapják a görögök a labdát. De már csak egy perc, máris nálunk a labda! Égetjük az órát! Vámos lövését fogja Flegkasz az utolsó percben! Kit érdekel? Görög időkérés! Kit érdekel? Geniduniasz mellé doba, ez már sokkal érdekesebb. Nagy Viktor véd a végén még egy lövést! Ezt már nem nyerik meg a görögök! Még egy lövés, Funtuliszé beakad, legyen neki lúd, ha kövér! A végeredmény Magyarország-Görögország 7:5!

A döntő egyik résztvevője tehát a magyar férfi vízilabda válogatott, amely kiváló védekezéssel, gyönyörű gólokkal verte a görög csapatot és abszolút megérdemelten került a fináléba. Szombaton este fél kilenckor az ellenfél vagy a horvát, vagy a szerb csapat lesz. Valószínűleg a 12000 férőhelyes Duna Arénában tartják majd a döntőt, erről pénteken születik meg a végleges döntés! Szombaton tehát reméljük, hogy be tudunk számolni egy aranyéremről. Folytatás következik akkor.
(Haász Rudolf)


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport