PÉCSI HÍRHATÁR - Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Oroszország 14:5

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 26. 09:33     


Vizes VB:Férfi vízilabda-Magyarország-Oroszország 14:5
Magyarország-Oroszország negyeddöntőt rendeztek a férfiaknál vízilabdában.

Tizenhárom legény maradt talpon a vidéken, ha vízilabdában éremben reménykedünk, már csak a fiúknak lehet szurkolni, akik  Oroszország ellen szállnak vízbe.


Az oroszokat előzetesen senki nem várta a nyolc közé, ami főleg azért meglepetés, mert a spanyolok elleni nyolcaddöntőben az oroszok néggyel is vezettek, végül csak eggyel, 11:10-re nyertek. Fizikálisan nagyon erősek, egyszerű vízilabdát játszanak, de ha a magyar válogatott odateszi magát és nem idegeskedik, ahogy tegnap a lányok, akkor ez az orosz csapat nem jelenthet gondot. A felvezetőt azzal a meglepetéssel zárom, hogy a görögök simán, 12:7-re verték Montenegrót, győzelem esetén a hellénekkel játszunk az elődöntőben csütörtökön. Szokás szerint a közönségen semmi nem fog múlni, ahogy rajtam sem, mindenről beszámolok, ami a történik! Csak ne kelljen a végén szomorkodni!


Első félidő
1. negyed:
Kékben az oroszok játszanak, fehérben a magyar csapat, abszolút telt ház figyeli a Margitszigeten ahogy az oroszok hozzák el sajnos a labdát, lehet védekezni. Jóé is csináljuk, centerben labdát szerzünk, emberelőnybe kerülünk. Hosnyánszky be is pattintja jobbról a magyar vezető gólt! Ez az gyerekek! 1:0 ide! Merkulov válaszol egy lövéssel, de szerencsére mellé megy! Marad az oroszoknál, kiállítás! Jó a blokk védekezésben, jöhetünk! Hárai Pufi blokkolt. Erdélyi is megpróbált egy lövést balról, de fölé ment. Nagy Viktor bemutatja az első védést, de támadásban lejár az időnk. Másfél perc telt el. Merkulov lövését megint blokkoljuk, Varga Dénes megindul az orosz kapu felé és bedobja az újabb gólt rendezetlen védelem ellen, messziről.

Orosz időkérés! Emberelőnybe kerülnek, fölé pattintják a labdát. Török Béla már támadásban villog, azonban elromlik a lámája, a kapusba tüzel. Sepeljev megpróbálta meglepni nagy Viktort, aki retinával védett, majd Manhercz Krisztián szerzi a harmadik magyar gólt, messziről lövi ki a bal alsót!  3:0! Két perc van hátra, megkapjuk a labdát, kontrát fújtak! Hosnyánszky bedobja a negyediket középről! Azaz gyerekek! 4:0! Éreztetjük az oroszokkal, hogy semmi esélyük! Merkulov dob egy kapufát közben, köszi szépen! Kiállítás, 53 másodperc van hátra a negyedből, időt kérünk! Időkérés után Vámos Marci is gólt lő! Ott az ötödik a jobbszélről! 5:0 ide! Kiállítás, 20 másodperc. Nagy Viktor véd! Vége az első negyednek! 5:0 ide!


2. negyed:
Elhozzák az oroszok a labdát de jól védekezünk! Már támadunk is. Betesszük centerbe Mezei Tominak, nem fújnak semmit, az oroszoké a labda! Egy lövés messziről, Nagy Viktor véd! Hoppá! Mekkora gólt lő 5 méterről Varga Dénes! A hatodikat, balról! 6:0! Hát, ez eddig álomszerű! Közben egy újabb orosz kapufa aztán emberelőny. Ivan Nagajev jobbról, cimbalomszögből kihasználja az előnyt, megdobják az első orosz gólt! 6:1! Aztán Hosnyánszky egy csavarással válaszol, de nem jó a kísérlet! Nagy Viktor védekezésben megint labdát szerez, emberelőny, magyar időkérés! Vámos teszi be húzásra ezt követően, de nem jó a passz, a védekezés és Nagy Viktor teljesítménye annál jobb, szöglet, kiállítás, orosz időkérés! Megjáratják az oroszok, de Nagy Viktor felől járathatják, ameddig akarják, ő úgyis véd. Ez a mi labdánk! Vámos Marci be is küldi a becserélt Kornyejev kapujába a hetediket! Ahogy illik, 7:1!  A védekezés, kapusteljesítmény továbbra is elképesztő, védés után emberelőnyt kapunk! Aztán labdát szereznek az oroszok és kapnak egy emberelőnyt ők is! Mezei védekezik szenzációsan, aztán Varga Dénes lő óriási gólt megint! 8:1! Itt a vége az első félidőnek, lejárt a második nyolc perc!


Második félidő
3. negyed:
Na, végre! Megvan a labda a ráúszásnál, támadunk, méghozzá emberelőnyben! Hárai Pufi centerben fejezi be az akciót, góllal! 9:1 az állás! A mieink nem fáradnak, az oroszok igen. Közben Nagy Viktor labdát szerez és kapunk egy emberelőnyt. Ha már megkaptuk Manhercz miért ne lője be balról? Meg is teszi, 10:1 ide! Támadnak az oroszok és hosszas labdabirtoklás után Bugaljcsuk megszerzi csapata második gólját, szépítenek, 10:2! Aztán jól védekeznek, de Nagy Viktor is kiüt egy orosz lövést. Aztán Varga Dénes labdát szerez, mehetünk előre! Dumi próbálkozik egy lövéssel, de most csak kapufát talál, közben Gór-Nagy Miklós kipontozódik és időt kérnek az oroszok! Bugaljcsuk még egy gólt szerez cimbalomszögből, balról, újabb szépítés, 10:3.! Erdélyi lövését blokkolják, rossz az orosz passz, Decker visszaszerzi a labdát. Aztán Hárainak betesszük megint centerbe, most nem kapunk semmit. 1:50 van hátra, orosz emberelőny, Zalánki megy ki. Nyikita Gyerevjankin beerőszakolja jobbról a negyedik orosz gólt, aztán viszont emberelőnyt kapunk, amit Hosnyánszky gólra vált! 11:4 az állás! Az utolsó percben járunk, kontrát fújnak az oroszoknál, Hosnyánszky lő messziről támadásban, Kornyejev véd. A végén még Nagy Viktor megszerzi a labdát és vége is a harmadik negyednek!


4. negyed:
Az oroszok elhozzák a labdát a ráúszásnál, legyen meg ez az örömük. Aztán mellé dobják, jöhetünk! Vámod lőtt egy kapufát, még Pécsen is hallottuk a csattanást! Aztán viszont jó a blokk, megvan megint a labda. Török Béla lövését védi Kornyejev, aztán megkapja Mezei centerben, kiállítás, gól! Varga Dénes! 12:4! Az oroszok is kapnak egy előnyt, Liszunov ki is használja centerből, 12:5! Még öt percet ki kell bírni. Ebben segít egy emberelőny, Meg manhercz, aki balról bepattintja a helyzetét! 13:5 az állás! Sepeljev ejtése közben Nagy Viktoré, hogy aztán Zalánki hasba lője vele Kornyejevet. Az az orosz lövés fölé megy, három és fél perc a végéig. Decker Ádám kap egy labdát aztán lő, de véd a kapus, orosz emberelőny, időkérés! Nagajev kapufát talál, pedig járatták rendesen a labdát. Aztán Hosnyánszky megmutatja, hogyan kell középről gólt lőni, megvan a tizennegyedik gólunk. 14:5 az állás! Orosz emberelőny, Török Béla kipontozódik. Nagy Viktor véd, másfél perc, jöhetünk! Orosz védés, kiállítás, emberhátrány, magyar labdaszerzés! Nem kell sietni, gyerekek! Annyira nem kell, hogy megszerzi a kapus. Nagy Viktornak van még egy védése a meccs végére, megszólal a duda, vége a meccsnek! 14:5 a vége!

A magyar férfi vízilabda válogatott tehát fantasztikus, lehengerlő játékkal verte az oroszokat, egy másodpercig sem volt kérdéses, nem forgott veszélyben az elődöntőbe jutás. A védekezésünk továbbra is tökéletes, a támadójátékunkra sem lehet panasz. Ez az eredmény azt jelenti, hogy jöhetnek a görögök csütörtökön az elődöntőben, az oroszokra pedig Montenegró vár majd az ötödik helyért vívandó első csatájukban. Én csütörtökön is figyelem majd, mi történik az uszodában.  
(Haász Rudolf)


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport