PÉCSI HÍRHATÁR - Vizes VB:Hosszútávúszás-Férfiak és nők–25 km

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2018.10.17.
 Szerda
Ma Hedvig napja van.
Holnap Lukács napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 22. 10:55     


Vizes VB:Hosszútávúszás-Férfiak és nők–25 km
Lezárult a hosszútávúszó versenysorozat a balatonfüredi világbajnokságon.

Balatonfüreden lezárult a hosszútávúszó versenysorozat.


A férfiak és a nők is 25 kilométeres távot úsztak, magyarán a 2500 méter hosszú pályán tíz kört kellett megtenniük. Mindkét mezőnyben két magyar indulót fedezhettünk fel, a fiúknál Gyurta Gergely és Rasovszky Kristóf, a lányoknál pedig Olasz Anna és Sömenek Onon Kata szelte a Balaton hullámait.


Az indítást a szervezők fél órás csúsztatással oldották meg, először a fiúkat indították negyed kilenckor, majd a lányokat háromnegyed kilenckor, ez azt jelenti, hogy a lányok és a fiúk versenye között egy kör volt a különbség.


Az első öt körben a fiúknál ment a taktikázás, hiszen a táv nagyon hosszú, az nem működik, hogy valaki az élre áll és végig tolja a távot úgy, hogy végül győztesként beér. Az ötödik kör vége felé a francia Axel Reymond és az olasz Simone Ruffini állt az élre, ők ketten tempót váltottak és szétszakították a mezőnyt. Kettejük tempóját a legkevésbé Gyurta Gergő bírta, viszont a nagyobb baj az volt, hogy Rasovszky Kristóf az utolsó előtti körben utolért egy lánycsapatot, úgymond bekerült a darálóba, összevissza rugdosták, az egyik rúgás pedig olyan szerencsétlenre sikerült, hogy Kristófnak fel kellett adnia a versenyt.


Az utolsó körben a vezető francia már elfáradt, de nem annyira, hogy ne tudja megnyerni a versenyt, miután Ruffinit lerázta magáról Gyurta Gergő a Top 10-en kívülről kapaszkodott fel a hatodik helyre és ott fejezte be a versenyt. Az ezüstérmet Reymond mögött az olasz Matteo Furlan nyerte meg, aki kis híján megelőzte a franciát. A bronzérem az orosz Jevgenyij Dratcev nyakába került. Érdekesség, hogy a táv felénél, Reymonddal tempót váltó Ruffini végül a negyedik helyig csúszott vissza.

A lányoknál hasonló volt a forgatókönyv, a hatodik körig itt is minden induló egy bolyban haladt. Aztán a brazil Ana Marcela Cunha és a holland Sharon van Rouwendaal vette át a vezetést Miközben a két magyar lány fokozatosan szakadt le róluk. A hatodik körig vezető Aurélie Müller borzasztóan elfáradt, eltaktikázta magát, így ő is visszacsúszott. Olasz Anna a verseny második felében kissé összeszedte magát, az utolsó kört a negyedik helyen kezdte, ám a végére utolérte az olasz Martina Grimaldi és ha csak picivel is, de megelőzte.

A versenyt az utolsó kilométeren döntötte el a maga javára a brazil Cunha a holland Van Rouwendaallal szemben, hozzájuk pedig a szintén olasz Arianna Bridi csatlakozott, aki már egyiküket sem tudta megelőzni, így övé a bronzérem ezen a VB-n. A sokáig az élmezőnnyel haladó Sömenek Onon Kata legvégül a 12. helyre érkezett be.
(Haász Rudolf) 


További hírek

  Új tanév zenével fűszerezve
2018. 10. 16. 21:23 pecsi-hirhatar.hu
  Még van mit tenni...
2018. 10. 15. 21:32 pecsi-hirhatar.hu
  Okos megoldásokkal az okos térségért
2018. 10. 14. 17:59 pecsi-hirhatar.hu
  Groteszk, zavarba ejtő óriás szobrok
2018. 10. 13. 22:08 pecsi-hirhatar.hu
  Változások a munkanap áthelyezés miatt
2018. 10. 12. 02:20 pecsi-hirhatar.hu
  C1 – CSERDI - világon egyedül álló cigány élelmiszer logisztikai központ
2018. 10. 12. 02:01 pecsi-hirhatar.hu
  Új értelmet nyer a kettő az egyben
2018. 10. 11. 02:32 pecsi-hirhatar.hu
  Mecsek-rali MARB betétfutammal, változó helyszínekkel
2018. 10. 10. 03:00 pecsi-hirhatar.hu
  Konyha, étterem és új tantermek
2018. 10. 09. 22:20 pecsi-hirhatar.hu
  Élménykert és pihenő sziget
2018. 10. 08. 21:54 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport