PÉCSI HÍRHATÁR - Vizes VB:Úszás-Két újabb ezüst

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2019.01.19.
 Szombat
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 07. 30. 14:32     


Vizes VB:Úszás-Két újabb ezüst
Lassan lezárul a medencés úszás programsorozata a Duna Arénában.

A Duna Arénában lassan lezárul a medencés úszás programsorozata.


Öt versenyszámban 10 magyar versenyző állt rajthoz a selejtezőkön. Kezdésként női 50 méteres gyorsúszásban Molnár Flóra ugrik majd a medencébe az utolsó előtti, kilencedik futamban az egyes pályán. Az ötödik futamot 26.59-cel az uruguayi Remersaro nyerte a jordániai Dora Al Bakr és a makaói On Kei Lei előtt. Megyünk a hatodik előfutamra, itt a fél-afrikai Chelius győz 25.73-mal, megelőzve a bolíviai Torrezt és a hongkongi Hang Ju Sze-t. 25.44 a következő győztes idő, Mimosa Jallow nyert a svájci Ugolkovát és a cseh Kolarovát előzi. A dán Pernille Blume 24.32-vel nyer a nyolcadik futamot, bejön mögé az ausztrál Campbell és az egyiptomi Osman a dobogóra. Jön Flóra futama, 24.53-mal a holland Kromowidjojo nyer, a kanadai Toro és a kínai Zsu előtt, Flóra a kilencedik 25.61-gyel, svéd Sarah Sjöströmé az utolsó futam 24.09-cal, az amerikai Manuel a második, a francia Santamans pedig a harmadik. Molnár Flóra nem jut az elődöntőbe, a 28. helyen fejezi be a világbajnokságot ebben a számban.

A férfi 50 méteres hátúszás selejtezője következik hét futammal. Ezek közül az ötödikben láthatunk két magyart, Balog Gábort és Bohus Richárdot. Ricsi a hatos, Gabi a hetes pályára került abban a futamban. A harmadik futamba kapcsolódunk be, 26.27-tel a lett Feldbergs nyert, a barbadosi Curtis a második és az algériai Benbara lett a harmadik. A negyedik futam győztese a kanadai Acevedo 25.16-tal, az egyiptomi Samy a második, és a paraguayi Hockin a harmadik. Jön a két magyar futama, Itt a francia Camille Lacourt nyer 24.58-cal, honfitársa, Jeremy Stravius a második, az orosz Taraszevics a harmadik Bohus Ricsi 24.93-mal negyedik, Balog Gabi a kilencedik 25.56-tal. A japán Koga 24.54-gyel nyeri a hatodik futamot a kínai Hszu és a fehérorosz Sankovich előtt, az utolsót pedig az amerikai Grevers nyeri 24.78-cal, az izraeli Kopeljev a második, a másik amerikai, Justin Ress a harmadik. Bohus Ricsi kilencedik idővel elődöntős, Balog Gábor a huszonhetedikkel már nem.
A női 50 méteres mellúszás selejtezője következik Sztankovics Annával a mezőnyben. Hat futamot rendeznek, Anna a negyedik futamban a nullás pályán úszik majd, azonnal be is kapcsolódunk abba a futamba. A svéd Jennie Johansson nyeri 30.40-nel ezt a futamot a litván Meilutyte a második, az orosz Ivanejeva pedig a harmadik. Ancsi a kilencedik 31.94-gyel. Az ötödik futamot 29.99-cel az orosz Jefimova nyeri az olasz Castiglioni és az ausztrál Hansen előtt. Jön az utolsó futam győztese az amerikai Lily King 29.76-tal, megelőzve a szintén amerikai Meilit és a finn Laukkanent. Sztankovics Anna összesítésben nem került az elődöntőbe, a huszonhetedik helyen zárt.

A vegyes csapatok 4x100 méteres gyorsúszó váltóversenye következik, melyben a Kozma Dominik, Németh Nándor, Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsanna összetételű magyar csapat is rajthoz áll. A hármas pályán lesznek majd a mieink. A második futamot az olaszok nyerik, a japánok a második helyen, az oroszok pedig a harmadikon. A franciák visszaléptek a mi futamunkból, ők nem indulnak. Kozma Dominik nálunk közben elindult, első helyen adja át a váltót Nándinak. Közben már Jakabos Zsuzsi ugrik elsőként a medencébe, mögöttünk a hollandok. Akik az utolsó váltásnál átveszik a vezetést, mi a második, Kanada a harmadik helyen áll. 3:23.89-cel végül nyernek a hollandok, Kanada a második, a magyar váltó pedig a harmadik. Ez azt jelenti, hogy 3:25.45-tel, a negyedik idővel a csapatunk döntőt úszik majd ebben a számban.

A délelőtti programzáró szám a férfi 1500 méteres gyorsúszás selejtezője lesz, amelynek második futamában ugrik majd medencébe Rasovszky Kristóf, akit már láthattunk nyílt vízen, Balatonfüreden. Rajta kívül még Kalmár Ákos indul ebben a számban, a hatos és a hetes pályára kerültek a srácok. Az első futamot a vietnami Nguyen nyerte 15:29.90-nel, a tajpeji Huang lett a második és az indonéz Priwara zárt a harmadik helyen. Elkezdődött közben a mieink futama, a magyar srácok stabilan a harmadik-negyedik helyen haladnak. 750 méternél a koreai Park vezet, a salvadori Acosta a második és a svéd Johansson a harmadik, a magyarok közül Kalmár van előrébb, ő a negyedik, Rasovszky az ötödik. Érdekesség, hogy Kalmár Ákos sapkája leesett róla 200 méterrel a vége előtt, a sorrend az élen változatlan. Park meg fogja nyerni a futamot 14:59.44-gyel, Acosta és Johansson előtt, 15:23.87-tel Rasovszky az ötödik, Kalmár Ákos 15:23.96-tal a hetedik. Valószínűleg egyik fiú sem jut majd a döntőbe.

A lengyel Wojdak nyeri a harmadik futamot 1457.39, az ausztrál Horton a második, az egyiptomi Akaram pedig a harmadik helyen zár. Egy futam maradt hátra ebből a selejtezőből, ezt az ukrán Mihajlo Romancsuk nyeri 14:44.11-gyel, a két olasz, Gregorio Paltrinieri és Gabriele Detti végzett a második és harmadik helyen. Összesítésben Rasovszky Kristóf huszonnegyedik, Kalmár Ákos a huszonhatodik helyen fejezi be a férfi 1500 méteres gyorsúszást, így ők szombaton nem úsznak a döntőben.
 
A versenynap délutánján összesen öt számban úszott magyar versenyző elődöntőt, illetve döntőt. Hármat emelnék ki ezek közül, sorrendben Hosszú Katinka kezd majd a női 200 méteres hátúszás döntőjében, aztán férfi 100 méteres pillangóúszásban döntőzik Milák Kristóf és Cseh László, valamint női 800 méteres gyorsúszásban Kapás Boglárka lesz érdekelt. Szintén döntőzik a 4x100-as vegyes összetételű gyorsúszó váltónk, Bohus Richárd pedig férfi 50 méteres hátúszásban teljesít majd egy elődöntőt.
A női 50 méteres pillangóúszás döntője magyar induló nélkül zajlott. Az egyes pályán úszott a belga Kimberly Buys. a kettesen a holland Ranomi Kromowidjojo, a hármason a francia Melanie Henique, a négyesre került a svéd Sarah Sjöström, az ötösön az amerikai Kelsi Worrell, a hatoson a kanadai Penny Oleksiak úszik, a hetesen a német Aliena Schmidtke, a nyolcason pedig az egyiptomi Farida Osman. 24.60-nal Sjöström lesz a világbajnok, Kromowidjo az ezüstérmes, Osman pedig 25.39-es új egyéni csúccsal szerez érmet Egyiptomnak, egy bronzot.

A férfi 50 méteres gyorsúszás döntőjében az egyes pályára került a lengyel Pawel Juraszek. A kettesen a görög Kristian Kolomejev, a hármason a brit Benjamin Proud, a négyesen az amerikai Caleb Dressel, az ötösön úszik az orosz Vlagyimir Morozov, a hatoson a brazil Bruno Fratus, a hetesen a finn Ari Pekka Liukkonen, a nyolcason pedig a brazil Cesar Cielo Filho. A futamot Dressel nyeri 21.15-tel, Fratus lett a második, Proud a harmadik.

A női 200 méteres hátúszás döntőjében az egyes pályára került a magyar Hosszú Katinka. A kettesen úszik az amerikai Regan Smith, a hármason honfitársa, Kathleen Baker, a négyesen az ausztrál Emily Seebohm, az ötösön a kanadai Kylie Masse, a hatoson az orosz Darija Usztyinova, a hetesen az ausztrál Kaylee McKeown és a nyolcason a kanadai Hilary Caldwell. 50 méternél Baker Seebohm, Hosszú a sorrend, 100 méternél feljön Katka a második helyre, 150-nél már vezet, végül a második helyre jön Seebohm mögé, aki 2:05.68-cal nyerte a futamot, Katinka ideje 2:05.85. Az amerikai Bakeré a bronzérem.

A nőit 50 méteres mellúszás első elődöntőjét az orosz Jefimova nyer 29.73-mal, az amerikai Meili a második, a litván Ruta Meilutyte a harmadik helyen végez a futamban. A második futam egayes pályájára került az olasz Martina Carraro, a ketessen aaz orosz Natalia Ivanejeva, a hármason a svéd Jennie Johansson, a négyesen az amerikai Lily Kinga, az ötösön az ausztrál Jessica Hansen, a hatoson az olasz Arianna Castiglioni, a hetesen az izlandi Hrafnildur Luthersdottir, a nyolcason a kanadai Rachel Nicol. 29.60-nal Lily King nyer, az olasz Arianna Castiglioni a második Jennie Johansson pedig a harmadik.

A férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjében a hármas pályán úszik Milák Kristóf, a hetesen pedig Cseh László. Az egyesen a kínai Zsu Hao Li, a kettesen, a francia Mehdy Metella, Kristóf másik oldalán a négyesen Caleb Dressel, az ötösön a brit James Guy, a hatoson a szingapúri Joseph Schooling és a nyolcason az ausztrál Grant Irvine. Caeleb Dressel nyeri a futamot 49.86-tal! KIT ÉRDEKEL? Milák Kristóf ugyanis új junior világcsúccsal ezüstérmes 50.62-vel! Schooling és James Guy holtversenyben bronzérmes! Cseh Laci ideje 50.92, ezzel csak ötödik!

A női 50 méteres gyorsúszásban elődöntőket rendeztek. Az elsőbe került a holland Tamara van Vliet, a kínai Hsziang Liu, a kanadai Michelle Toro, a dán Pernille Blume, az amerikai Simone Manuel, a francia Anna Santamans, az ausztrál Shayna Jack és a japán Rikako Ikee. Blume nyerte a futamot 24.05-tel, Manuel a második, Santamans a harmadik. A következő elődöntőt Sarah Sjöström nyeri 23.67-es világcsúccsal, a holland Kromowidjojo a második az ausztrál Bronte Campbell pedig a harmadik.

A férfi 50 méteres hátúszás két elődöntőjének részt vevője Bohus Richárd, akit a második futamba osztottak be. Az elsőbe került a brazil Guilherme Guido, a fehérorosz Pavel Szankovics, az izraeli Jonatan Kopeljev, a francia Camille Lacourt, az amerikai Matt Grevers, az orosz Grigorij Taraszevics, a dél-koreai Jung Jun Von és az indonéz Gede Siman Sudartawa. Lacourt nyeri a futamot 24.30-cal, Grevers a második, Szankovics a harmadik.

A második futam kettes pályájára került Bohus Ricsi. A jobboldalán, az egyesen úszik a lengyel Tomasz Plewka, a hármason a francia Jeremy Stravius, a négyesen a japány Junya Koga, az ötösön a kínai Jia Ju Hszu, a hatoson az amerikai Justin Ress, a hetesen megy majd a görög Aposztolosz Hrisztu, a nyolcason pedig a kanadai Javier Acevedo tempózik majd. Koga nyer 24.44-gyel, Hszu a második, Ress a harmadik, Ricsi pedig az ötödik 24.88-cal, összesítésben pedig a tízedik helyen zárja a világbajnokságot.

A női 800 méteres gyorsúszás döntőjében a hetes pályán Kapás Boglárka volt érdekelt, 250 méternél kapcsolódunk be a versenybe. Az amerikai Ledecky vezet a négyesen a kínai Li, és honfitársa, Leah Smith előtt. Bogi a hetedik helyen áll. Az egyesen megy kínai Ju Han Zsang, a kettesen az olasz Simone Quadarella, a hármason a kínai Bing Jie Li, a négyesen Ledecky, az ötösön Leah Smith, a hatoson a spanyol Mireia Belmonte, a hetesen Kapás Bogi, a nyolcason pedig Holly Hibbott. Közben 650-nél Ledecky és Li vezetik a mezőnyt, Bogi a hatodik hely környékén. Ledecky megnyeri a futamot 8:12.68-cal, Li az ezüstérmes, Smith a bronzérmes. Kapás Bogi az ötödik helyen végez 8:24.41-gyel.

A vegyes csapatok 4x100 méteres gyorsúszó váltóversenyének döntőjével zárjuk a mai napot a Duna Arénában. A magyar csapat a hatos pályára került Kozma Dominik, Bohus Richárd, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn összeállításban. Az egyesen Oroszország, a kettesen Olaszország, a hármason Kanada, a négyesen Hollandia, az ötösön az Amerikai Egyesült Államok, a hetesen Japán és a nyolcason Ausztrália csapata szeli majd a vizet. Dominik tehát kezd a mieinknél, a második helyen hozza az első váltáshoz a csapatot. Bohus Ricsi tartja a mieinket, mögöttünk az oroszok, előttünk Amerika. Jakabos Zsuzsi a harmadik helyen adja át a stafétát, Az amerikai csapat nyer 3:19.60-as világcsúccsal, Hollandia a második, Kanada a harmadik, a magyar csapat a hatodik helyen ér célba 3:25.02-es idővel.
(Haász Rudolf)


További hírek

  Csaknem kétmilliót csalt ki telefonon
2019. 01. 17. 23:21 pecsi-hirhatar.hu
  Nyilvános adatbázis
2019. 01. 16. 23:08 pecsi-hirhatar.hu
  Szimulációs bemutatót is tartottak
2019. 01. 15. 22:39 pecsi-hirhatar.hu
  Rács mögé került évekre
2019. 01. 14. 12:43 pecsi-hirhatar.hu
  Világklasszisok oktatják a jövő zenészeit
2019. 01. 13. 22:52 pecsi-hirhatar.hu
  Magyarországi Német Önkormányzatok Napja immár huszonharmadszor
2019. 01. 13. 22:19 pecsi-hirhatar.hu
  Ahol a mesék életre kelnek
2019. 01. 11. 02:17 pecsi-hirhatar.hu
  Az európai polgárok aktív szerepet vállalnának
2019. 01. 10. 02:18 pecsi-hirhatar.hu
  Európa Kulturális Fővárosai - Plovdiv és Matera
2019. 01. 09. 02:39 pecsi-hirhatar.hu
  Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019. 01. 08. 20:53 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport