PÉCSI HÍRHATÁR - Zenekar és közönsége a menekült gyermekekért

PÉCSI HÍRHATÁR
   
 2022.12.02.
 Péntek
Ma Melinda napja van.
Holnap Ferenc napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2022. 06. 01. 20:17     


Zenekar és közönsége a menekült gyermekekért
A Pannon Filharmonikusok kettő májusi koncertjének bevételét ajánlotta fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak az Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeinek támogatására.

Kettő májusi koncertjének bevételét ajánlotta fel a Pannon Filharmonikusok a különböző korú menekült gyermekek, csecsemők speciális igényeinek megfelelő feltételek megteremtésére, kifejezetten a menekült családok számára.

A  drámai háborús helyzet önmagában segítségért kiált, de a zenekar azzal, hogy a Nemzetközi Gyermeknaphoz kapcsolódóan adta át a közönség által Budapesten a Müpában és Pécsen a Kodály Központban jegyvásárlással felhalmozott összeget a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, még inkább rá akarja irányítani a figyelmet  a folyamatos adomáyngyűjtés és a segítségnyújtás fontosságára.

A Pannon Filharmonikusok márciusában tárgyi adománygyűjtést kezdeményezett az ukrán háborús menekültek részére a Katolikus Karitász pécsi szervezetével együttműködve a ZSÖK Nkft. támogatásával. Két májusi koncertjének bevételéből pedig az Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeit támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz eljuttatott pénzadománnyal.

Jelenleg az ukrán családok helyzetének megoldását tartják a különböző segítő szervezetek legfontosabb feladatuknak, legyen az a megélhetéshez szükséges legalapvetőbb tárgyi feltételek megteremtése, vagy ami a legnehezebb, a pszichés traumák oldása. A Máltai Szeretetszolgálat szakemberei is erre a célra használják fel a felajánlott egymillió forintot, az adományról szóló plakettet, amit annak Dél-Dunántúli Regionális Központjában Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a szervezet regionális ügyvezetőjének, Jónás Gergelynek adott át.

„Zenekarunk működésének nem csupán egyik fontos elvi alapvetése, de tevékenységének valós, konkrét, kézzel fogható eleme is a társadalmi felelősségvállalás – természetesen a zenei értékek megőrzésén túl. Valljuk, hogy egy olyan szervezettől, amely tevékenységével tömegekre tud hatást gyakorolni - legyen akár egy zenekar, de bármely művészeti társulat -, elvárható, hogy közjót szolgáló szerepet is felvállaljon. A Pannon Filharmonikusok évek alatt megteremtett pozíciója egyben kijelöli a társadalmi  felelősségét is. Fontosnak tartjuk, hogy különböző nemes ügyek mellé álljunk, azok üzenetét eljuttassuk közönségünkhöz, és erre hívjunk fel másokat is.” – idézte fel Horváth Zsolt igazgató egy korábbi nyilatkozatát.

A társadalmi felelősségvállalás akár egyéni, akár céges, vállalati módjainak eszköztára bővül, kultúrája, hosszú távú tervezése szerencsére ma már hazánkban is egyre nagyobb teret hódit. Tragikus módon vannak azonban olyan helyzetek, amikor azonnali döntéseket kell hozni, konkrét tettekre van szükség, ahogy mondani szokták, „azonnal bele kell állni”.

Május 6-án a Müpában, május 7-én a Kodály Központban gyűlt össze nagyszámú közönség a pécsiek Napfényes tavasz című hangversenyére, volt aki kifejezetten az adománygyűjtésről szóló felhívásra. Az esteken Johannes Brahms, Robert Schumann és Clara Schumann művei csendültek fel, az est szólista művésze Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész volt, közreműködött a Dobos László és Vass András állandó karmester vezette Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus, Bogányi Tibor vezető karmester vezényelt.

Aki támogatni szeretné a fenti, sajnos feltehetően hosszú távú, tevékenységet, az alábbi számlaszámra utalt összeggel teheti meg:
A számlaszám: 11784009-20211130
Név: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Dunántúli Régió
A közleménybe ezt kell írni: Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekei részére


További hírek

  Gospel karácsony a Kodály Központban
2022. 12. 01. 19:42 pecsi-hirhatar.hu
  A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része
2022. 11. 30. 14:04 pecsi-hirhatar.hu
  Boros Bronzvasárnap
2022. 11. 29. 08:52 pecsi-hirhatar.hu
  A család a legfontosabb
2022. 11. 28. 11:51 pecsi-hirhatar.hu
  Villányi Franc ünnep hetedszer
2022. 11. 26. 09:20 pecsi-hirhatar.hu
  Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
2022. 11. 25. 01:34 pecsi-hirhatar.hu
  Baranyai méz jár a véradásért
2022. 11. 24. 01:33 pecsi-hirhatar.hu
  Cipős doboz, tele ajándékkal és szeretettel
2022. 11. 23. 16:09 pecsi-hirhatar.hu
  Sport és Szabadidőpark épül Zengővárkonyban
2022. 11. 22. 16:11 pecsi-hirhatar.hu
  Churchill és Garbo
2022. 11. 19. 08:47 pecsi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport