. Ma Zita napja van.
A BBC kapta a PTE Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíját
2019-12-16 21:03:48
A BBC kapta a PTE Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíját

A BBC kapta a PTE Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíját

PTE Pécsi Felsőoktatásért  Sajtódíj történetében először egy nemzetközi sajtóorgánumnak, nevezetesen a BBC-nek - British Broadcasting Corporation -, s annak Közép-európai tudósítója, Nick Thorpe vehette át.


A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa 2000 óta minden esztendőben a Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíjjal ismeri el egy-egy olyan sajtóorgánum, vagy média munkatársának tevékenységét, amellyel hozzájárult az intézmény hírnevének öregbítéséhez.


A hagyományokhoz híven az Adventi Sajtószalonon hirdették ki az idei Pécsi Felsőoktatásért Sajtódíj nyertesét, amit a PTE Szenátusának döntése értelmében a BBC érdemelt ki. Ebben jelentős szerepe volt a népszerű brit médiabirodalom Közép-európai tudósítójának, Nick Thorpe-nak, aki rendszeresen beszámolt az egyetem folyó kutatásokról, kiemelten a Szigetvárnál folyó régészeti munkálatokról, ezzel öregbítve nemzetközi szinten is Magyarország első egyetemének hírnevét.


Nick Thorpe a díj átvételét követően magyar nyelven mondott köszönetet  az elismerésért. E mellett szólt arról is, az újságíró feladata, hogy kérdéseket tegyen fel, s arra megkeresse a válaszokat. Mindezt a tények felkutatásával, azok megismerésével tegye. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a legtöbb esetben sokkal több a kérdés, mint az azokra kapott válasz.  Azonban soha nem szabad abbahagyni, újra és újra fel kell tenni a megválaszolatlan kérdéseket, mert egyszer a válasz is megérkezik rájuk. (fotó: Csortos Szabolcs)

Utoljára frissítve: 2019-12-16 21:04:26

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>