. Ma Ervin napja van.
A cél korszerű és magasabb minőségű szociális ellátás
2023-05-17 20:54:54
A cél korszerű és magasabb minőségű szociális ellátás

A cél korszerű és magasabb minőségű szociális ellátás

Történetének meghatározó lépéséhez érkezett a pécsi Fogd A Kezem Alapítvány.

A fogyatékkal élők integrált támogatását (nappali ellátás, lakhatás, fejlesztő és akkreditált foglalkoztatás) végző alapítványra már 31 éve számíthatnak a pécsi fogyatékkal élők.
 Ebben az esztendőben több mint 320 millió forintos  pályázati támogatásból fejleszti szociális ellátását az alapítvány, amit elsősorban lakhatás támogatására fordítanak a támogató szolgálatot hoznak  létre és fejlesztik  a nappali ellátást.

 A Fogd a kezem Alapítvány Pécsett négy helyen nyújt szociális szolgáltatást értelmileg sérült felnőtteknek. Az intézmény 31 éves története során kiemelkedő fejlődési lehetőséget kínáltak már eddig is a különböző pályázatok, amelyeknek köszönhetően folyamatosan bővülhetett és bővül mind a mai napig az alapítvány által nyújtott szolgáltatások köre, ami egyre több ellátotthoz juthat el. Idén nagyszabású infrastrukturális beruházás valósul meg uniós támogatás felhasználásával

- A fogyatékkal élő embertársaink támogatása évtizedek óta szenvedélyünk. – mondja Tóth Péter, az alapítvány kuratóriumának elnöke. – Klienseinket igyekszünk minél magasabb színvonalon és minél többféle szolgáltatással támogatni. Azonban tevékenységeink sokfélesége miatt kinőttük jelenlegi telephelyeinket, az ellátás szakmai szempontjai is sokszínűbbé váltak, ezért nélkülözhetetlenné vált, hogy fejlesztéseket hajtsunk végre. Ehhez nyújt megfelelő alapot a  pályázaton elnyert támogatás, valamint a most induló beruházás.

A most induló projekt három központi célt valósít meg. Az alapítvány kliensei közül többen vannak, akik önálló életvitelre alkalmasak, és igénylik is ez a lehetőséget. A fejlesztés eredménye, hogy 4-6 fő számára megteremtődnek az önálló lakhatás feltételei, további 10-12 fő számára pedig egy másik egységben bentlakásos férőhelyeket alakítanak ki. A beruházás megvalósításánál kiemelt szempont a fenntarthatóság, ezzel egyben a lakhatási önköltség csökkentése is a leendő lakók számára, e mellet az önálló életvezetéshez szükséges kompetenciák fejlesztésére is sor kerül esetükben.

Az alapítvány szolgáltatási köre,  a kliensek földrajzi elérése is folyamatosan növekszik.  Ezt a problémát igyekszik orvosolni a támogató szolgálat létrehozása, ennek részeként egy akadálymentesített, 8+1 fő szállítására alkalmas kisbuszt vásárolnak. Mindezeken felül  fejlesztik és bővítik a nappali ellátást is, folyamatosan növelik az ebbe bevontak körét.

Pécs patacsi városrészében található Terápia és munkaotthon korszerűsítése (tankonyha átalakítása, energetikai felújtások, állagmegóvás) közvetlenül az épület költségeinek csökkentését, fenntarthatóságát szolgálja, közvetetten pedig lehetőséget nyújt magasabb színvonalú ellátás biztosítására, a szolgáltatások minőségi fejlesztésére.

 - A korszerű szociális ellátási elvek mentén szeretnénk az önálló életvezetés lehetőségét megteremteni azon gondozottainknak, akik alkalmasak erre, illetve tehermentesíteni a családokat azzal, hogy biztosítjuk ellátottjaink számára az emelt szintű szolgáltatásokat. A támogató szolgálat kialakítása, telephelyünk korszerűsítése és a lakhatási gondok enyhítése mind ezt a célt szolgálja. Az ingatlanokban az új férőhelyek 2023 őszétől elérhetők elsősorban értelmi sérült felnőttek részére – teszi mindehhez  hozzá a kuratórium elnöke.

Utoljára frissítve: 2023-05-17 20:56:18

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>