. Ma Andrea napja van.
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
2024-02-13 21:14:44
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek

A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek

A Pécsi Ítélőtáblán jogerős ítélet született annak a két  vádlottnak az ügyében, akik 2022. februárja és májusa között jelentős mennyiségű kábítószert értékesítettek.

A tényállás szerint az  elsőrendű vádlott telefonon, vagy valamilyen alkalmazáson keresztül üzenetet hagyott a másodrendű vádlottnak, hogy milyen mennyiségű kábítószerre és mikor van szüksége. A másodrendű vádlott - az eljárás során ismeretlenül maradt személytől  -megvásárolta a kért kábítószert, majd személyesen vitte el a társának. Ezt követően az elsőrendű vádlott a vevői részére a kábítószert értékesítette.  A fenti időszakban az elsőrendű vádlott a kábítószerek értékesítéséből 295.000, míg a másodrendű vádlott 370.000 forint bevételre tett szert.

A nyomozók egy útellenőrzés során  2022. májusában igazoltatták az elsőrendű vádlottat. Az autójában és a házkutatás során a lakóhelyén talált kábítószert lefoglalta, amelynek hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 130 százaléka volt.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 8 év fegyházra, 8 év közügyektől eltiltásra és 300.000 Ft pénzbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban a szabadságvesztés-büntetés háromnegyed részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A másodrendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, megszüntetett továbbá egy korábban garázdaság vétsége miatt alkalmazott próbára bocsátást és így a vádlottat halmazati büntetésül 7 év fegyházra, 7 év közügyektől eltiltásra és 150.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban a büntetés kétharmad részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.  Ezen felül a vádlottakkal szemben 295.000 Ft, illetve 370.000 Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott büntetést 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottal szemben kiszabott büntetést 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra enyhítette, ezen felül mellőzte a pénzbüntetés kiszabását.

Az ítélet jogerős.

Utoljára frissítve: 2024-02-13 21:15:11

További híreink
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Emberkereskedők kerültek a rács mögé
Jogerős ítélet született az emberkereskedelemmel foglalkozó család ügyében.
2024-01-24 21:31:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>