. Ma Zita napja van.
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
2024-02-13 21:14:44
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek

A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek

A Pécsi Ítélőtáblán jogerős ítélet született annak a két  vádlottnak az ügyében, akik 2022. februárja és májusa között jelentős mennyiségű kábítószert értékesítettek.

A tényállás szerint az  elsőrendű vádlott telefonon, vagy valamilyen alkalmazáson keresztül üzenetet hagyott a másodrendű vádlottnak, hogy milyen mennyiségű kábítószerre és mikor van szüksége. A másodrendű vádlott - az eljárás során ismeretlenül maradt személytől  -megvásárolta a kért kábítószert, majd személyesen vitte el a társának. Ezt követően az elsőrendű vádlott a vevői részére a kábítószert értékesítette.  A fenti időszakban az elsőrendű vádlott a kábítószerek értékesítéséből 295.000, míg a másodrendű vádlott 370.000 forint bevételre tett szert.

A nyomozók egy útellenőrzés során  2022. májusában igazoltatták az elsőrendű vádlottat. Az autójában és a házkutatás során a lakóhelyén talált kábítószert lefoglalta, amelynek hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 130 százaléka volt.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék az elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 8 év fegyházra, 8 év közügyektől eltiltásra és 300.000 Ft pénzbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban a szabadságvesztés-büntetés háromnegyed részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A másodrendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, megszüntetett továbbá egy korábban garázdaság vétsége miatt alkalmazott próbára bocsátást és így a vádlottat halmazati büntetésül 7 év fegyházra, 7 év közügyektől eltiltásra és 150.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban a büntetés kétharmad részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.  Ezen felül a vádlottakkal szemben 295.000 Ft, illetve 370.000 Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott büntetést 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottal szemben kiszabott büntetést 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra enyhítette, ezen felül mellőzte a pénzbüntetés kiszabását.

Az ítélet jogerős.

Utoljára frissítve: 2024-02-13 21:15:11

További híreink
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Emberkereskedők kerültek a rács mögé
Jogerős ítélet született az emberkereskedelemmel foglalkozó család ügyében.
2024-01-24 21:31:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>