. Ma Ervin napja van.
A sikeres vizsga munkahelyet jelent
2017-10-31 01:09:16
A sikeres vizsga munkahelyet jelent

A sikeres vizsga munkahelyet jelent

A CNC gépkelezelő és mechanikus szerelő szakmákban indít speciális tanfolyamot Pécsett az egyik gépgyártő cég.

 

-Az általunk gyártott csúcstechnológiát képviselő termékek valódi szakmai kihívást jelentenek, ami folyamatos fejlődést és megújulást igényel mindenkitől – hangsúlyozza Salamonné Maráczi Erika,  a Hauni Hungaria Kft. képzési vezetője. - Nem csak a műszaki háttér és a körülmények megteremtésével, hanem tanfolyamok szervezésével, tréningekkel is segítjük munkatársaink fejlődését, a külpiaci  elvárásokhoz igazodva nyelvtanulási lehetőséget is nyújtunk.


Kitért arra is,  leendő munkavállalóitól és jelenlegi munkatársaitól mindezek fejébe minőségi munkát várel, a magas színvonalú teljesítményt pedig versenyképes bérezéssel ismerik el. E mellett az is fontos szempontként szerepel,hogy  dolgozóik alkalmassá váljanak arra, hogy szükség esetén más munkakörben is megállják a helyüket, ami jobb kereseti lehetőséget is jelent.


A CNC gépkezelő képzésre tanfolyamonként 4-8 jelentkezőt várnak, többek között olyanokét, akik gyakorlattal, de forgácsoló szakmával nem rendelkeznek; vagy már letették a szakmunkás-vizsgát, de gyakorlattal nem rendelkező pályakezdők. E mellett azokét a szakmunkásokét is, akiknek ugyan van valamekkora gyakorlatuk, de valamilyen  ok miatt hosszabb ideig más területen dolgoztak. A felvételi elbeszélgetésen elsősorban a matematikai ismeretek, az alap gépészelméletek kerülnek terítékre, valamint arra kérdeznek rá, miért  szeretnének a cégnél dolgozni, egy próbamunka azonban .plusz pontot jelent.


A képzés első részében nyolc hetes alapozásra  kerü sor a tanműhelyben, amit házi vizsga követ, csak ezután  kezdődik meg a gyakorlati képzés a termelésben. A résztvevők többek között fémipari ismereteket, mérést, szakrajzot, tűrések illesztését, szakmai számítást, forgácsolási technikákat és CNC alapokat tanulnak. Az oktatást lezáró sikeres vizsga a  feltétele annak, hogy alkalmazzák őket.


A mechanikus szerelők hat hetes „újra tanulást”  előtérbe helyező képzésének elsődleges célja, hogy minél hamarabb megkezdhessék a tényleges munkát gépszerelőként.  A jelentkezők az első négy hétben nem a már megszerzett ismereteiket elevenítik fel, majd a legrátermettebbek komoly feladatokat kapnak.


 A képzések  év végéig tartanak, négy hetente új csapattal.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>