. Ma Ervin napja van.
A véletlenek ajándéka
2012-09-03 12:21:23
A véletlenek ajándéka

A véletlenek ajándéka

A véletlenek szerencsés találkozásának  köszönheti Heinemann István, hogy  nem mindennapi módon ünnepelhette meg a Város Napján átvett kitüntetését.  Két évtizeden át a Rotaryban végzett humanitárius tevékenységét Pécs Város Humanitárius Díjával ismerte el a város.

 

A ma működő Club újjáalakulásában két jelentős tényező játszott szerepet. Egyrészt az, hogy RC Leoben egyik Pécsről elszármazott tagjának dr. Heinemann Zoltánnak a kezdeményezése, Heinemann István aktív közreműködésével, szervező munkájával elkezdte a Rotary Club szervezését, másrészt az ami a polgár város lakóit mindig is jellemezte a fogadó kézség a hagyományok megőrzése az értékteremtés iránt megnyilvánuló igény. A pécsi klubot  több mint két évtizede huszonöten alapították, a titkári feladatot Heinemann István látta el.

 

S most ismét az alapítókkal ünnepelhetett, ugyanis az RC Leoben pécsi látogatása pont erre az időpontra esett.

 

- Nagy szervezőnek tartom magam, de azt nem gondoltam volna, hogy a leobeni Rotary Club látogatása pont erre az időszakra esik – mondja Heinemann István. – A véletlenek ajándéka ez, s nagyon jó, hogy együtt ünnepelhetünk, s az alapító klub tagjai ott lehettek a díj átadásán a színházban.

 

Leoben város képviseltében Leopold Pilsner városi tanácsos is tagja volt a küldöttségnek. Mint mondja, a város polgármestere, Matthias  Konrad üdvözletét is hozta, aki nagyon fontosnak tartja a két Rotary Club közötti kapcsolatot. Kitért arra is, az eltelt húsz év sikereire építve szeretnék a jövőben is tovább folytatni az együttműködést, amely a kölcsönös párbeszédre épül. Leoben ipari, egyetemi város, amely sok lehetőséget rejt magában. A Rotary Club tagja többek között az egyetem rektora is.

 

A Pécs-Normandia LIONS Club, mint Pécs Megyei Jogú város 2008. évi első Humanitárius Díjának díjazottja 2009-ben megalapította a Humanitárius Vándorserleget abból a célból, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki a város, a civilek, valamint a civil szervezetek között. A vándorserleg, mint a „stafétabot” az alapító okirattal együtt „körbejár”, mindig a következő évi városi díjazott kapja meg, s őrizheti egy esztendőn keresztül. A vándorserleget első ízben a Pécsi Rotary Club vehette át 2009-ben, idén pedig annak egyik alapítójához, Heinemann Istvánhoz került.

Utoljára frissítve: 2012-09-03 12:38:50

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>