. Ma Zita napja van.
A vörös bort ünneplik Villányban
2021-10-02 02:18:53
A vörös bort ünneplik  Villányban

A vörös bort ünneplik Villányban

A nyár zárásának és az ősz kezdetének ünnepi hétvégéjén a „Bor városában”, a Villányi Vörösbor Napokon a hegy levéé a főszerep.

Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényére Villányi Vörösbor Napokra a hét végén több ezer látogatót várnak a szervezők Villányba a Rendezvénytérre, a Pincesorra, a Diófás térre és a város több pontjára. Az immár 33. alkalommal megrendezett három napos nyár-záró és ősz-köszöntő rendezvénysorozat számos különleges programmal várja a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.
 
Az elmúlt évben a világjárvány Villányban is átírta a nagy múltú rendezvények sorsát. Egy  esztendő kihagyását követően az idei a nyári programsorozatok több napos zárása is egyben.

A háromnapos rendezvények sorában fellép a Villányi Fúvószenekar, a Rudan Joe Akusztik, a Republic zenekar, a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus, a pécsi Made in B hip-hip formáció, a Kelemen Kabátban popzenekar, a  Kowalsky meg a Vega, a  Bartók Béla Férfikar,az Oti Voice and BASS, a LivingRoom Akusztik, valamint a Konyha zenekar.

A Villányi Vadásztársaság trófeamustrát és vadpörkölt kóstolót tart, de lesz borbarangolás Szársomlyón, traktoros Ördögárok túra, a Borkirálynő és a Borkirály vezetésével pedig az ország leglátványosabb szüreti felvonulásának is részesei lehetnek a Villányba ellátogatók.

Mindemellett közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb vörös boraival a Rendezvénytérre, a legendás Pincesoron pedig a régió borai mellett ismét különlegességek várják a látogatókat, a környék legfinomabb rétese éppúgy megkóstolható, mint a szőlőmag lisztből készített házi csemege, vagy a borok mellé ajánlott kiváló házi sajtok.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>