. Ma Taksony napja van.
A vörös bort ünneplik Villányban
2021-10-02 02:18:53
A vörös bort ünneplik  Villányban

A vörös bort ünneplik Villányban

A nyár zárásának és az ősz kezdetének ünnepi hétvégéjén a „Bor városában”, a Villányi Vörösbor Napokon a hegy levéé a főszerep.

Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényére Villányi Vörösbor Napokra a hét végén több ezer látogatót várnak a szervezők Villányba a Rendezvénytérre, a Pincesorra, a Diófás térre és a város több pontjára. Az immár 33. alkalommal megrendezett három napos nyár-záró és ősz-köszöntő rendezvénysorozat számos különleges programmal várja a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.
 
Az elmúlt évben a világjárvány Villányban is átírta a nagy múltú rendezvények sorsát. Egy  esztendő kihagyását követően az idei a nyári programsorozatok több napos zárása is egyben.

A háromnapos rendezvények sorában fellép a Villányi Fúvószenekar, a Rudan Joe Akusztik, a Republic zenekar, a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus, a pécsi Made in B hip-hip formáció, a Kelemen Kabátban popzenekar, a  Kowalsky meg a Vega, a  Bartók Béla Férfikar,az Oti Voice and BASS, a LivingRoom Akusztik, valamint a Konyha zenekar.

A Villányi Vadásztársaság trófeamustrát és vadpörkölt kóstolót tart, de lesz borbarangolás Szársomlyón, traktoros Ördögárok túra, a Borkirálynő és a Borkirály vezetésével pedig az ország leglátványosabb szüreti felvonulásának is részesei lehetnek a Villányba ellátogatók.

Mindemellett közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb vörös boraival a Rendezvénytérre, a legendás Pincesoron pedig a régió borai mellett ismét különlegességek várják a látogatókat, a környék legfinomabb rétese éppúgy megkóstolható, mint a szőlőmag lisztből készített házi csemege, vagy a borok mellé ajánlott kiváló házi sajtok.

További híreink
Önvallomás a kitartásról
Jótékonysági előadás a Lénárd Kata Emlékalap támogatására, a befolyt összeget pályázati úton osztja ki a Pécsi Közösségi Alapítvány.
2021-11-29 02:44:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Advent - a várakozás időszaka
Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával.
2021-11-28 21:54:39, Hírek, Környezetünk Bővebben
Megújult élőhelyek a Mohácsi-szigeten
Újra birtokba vehették a vízimadarak a Mohácsi-sziget élőhelyeit.
2021-11-25 16:17:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlé...
Bővebben >>