. Ma Ervin napja van.
Abszolút színház a Harmadikban
2017-03-28 20:18:47
Abszolút színház a Harmadikban

Abszolút színház a Harmadikban

Scallabouche Társulat különleges előadását fogadja Pécsett a Harmadik Színház, H@Hamlet érkezik a virtuális világból.

A társulat művészi hitvallása,  célja egyfajta abszolút színház, amelynek keretében spontán, elsöprő erejű előadásokat hoznak létre. Ezek a való élet örömeit és veszélyeit idézik meg a színpadon, bármilyen felkavaró legyen is az. Ennek jegyében született meg H@Hamlet című előadásuk is, ami egyetlen alkalommal, március 29-én este lesz látható a Pécsi Harmadik Színházban.

Nem Shakespeare klasszikus műve elevenedik meg a színpadon. A színészeknek Elek Ferencnek, Hámori Gabriellának, Szalontay Tündének és Chován Gábornak - Hamletként, Ophéliaként, Gertrúdként, Claudiusként - a hamleti dilemmához hasonló helyzeteket kellett keresniük a saját életükben. A próbák során ezeket  az élethelyzeteket dolgozták föl improvizációs helyzetgyakorlatokként. Ezekből épült fel a 70 perces, modern Hamlet előadás, s az így született szövegeket Garai Judit dramaturg fésülte össze. A rendező, Alexis Latham szándéka mindezzel az volt, hogy személyessé tegye az előadást, s maivá. Ez a Hamlet egy szobában éli az életét, egy virtuális világban, ahová menekül.

Az alkotók szándéka szerint a darab egyaránt foglalkozik az élet és a halál mezsgyéjének, a halál elfogadásának és megmagyarázhatatlanságának, az élet élvezetének, vagy épp az egyén szenvedéseivel, mint a generációk közötti feszültségekkel, a szülő-gyerek viszonnyal, a virtuális és a való világ ütköztetésével, a kommunikációval, a szabadság mibenlétével és az utópia-építéssel.

A H@Hamlet előadás a Scallabouche Társulat identitás-trilógiájának záró darabja, az első kettőt 2014-ben mutatták be Magánélet és Semleges nemek címen.

Utoljára frissítve: 2017-03-28 21:19:49

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>