. Ma Ervin napja van.
Adomány a koraszülött mentőknek
2017-10-22 02:34:13
Adomány a koraszülött mentőknek

Adomány a koraszülött mentőknek

Az évente négyezer koraszülött csecsemőt és beteg újszülöttet szállító mentőautók több mint kétszázezer kilométert tesznek meg, gyakran mostoha időjárási viszonyok között.


Idén másodszor adományozott gumiabroncsokat a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány és társzervezeteinek  az Abroncs Kereskedőház. Tavasszal minőségi nyári abroncsokat, most  pedig téli gumikat. A két felajánlás megközelíti a 2 millió forintot.


- A biztonságos téli közlekedés fontos feltétele, hogy megfelelő minőségű téli abroncsokkal legyen felszerelve a jármű – hangsúlyozza mondta Babicz László, a cég ügyvezetője.  - Az alapítvány vezetőitől  megkeresésünkre azt az információt kaptuk, hogy hat mentőautójuk téli gumijai már cserére érettek, ezért döntöttünk úgy, hogy ismét segítséget nyújtunk  nekik.


A koraszülött, újszülött mentés 15 éve indult Magyarországon. Az ország több mint 80 százalékát lefedő - mentéssel és szállítással foglalkozó - regionális alapítványok munkáját tíz éve a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány fogja össze. A mostani felajánlás révén új abroncsok kerülhetnek a miskolci, nyíregyházi, a pécsi, a szegedi, a veszprémi és a zalaegerszegi térségben szolgálatot teljesítő mentőautókra.


- Magyarországon a gyermekek 8,4 százaléka koraszülött – emelte ki dr. Szabó Éva kuratóriumi alelnök, a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány és a Perinatalis Intenzív Centrum vezetője.  - A babák szállítása speciális felkészültséget és felszerelést igénylő feladat, ahol fontos szerepe van a mentőautók műszaki állapotának is, így természetesen a gumiknak is. A társalapítványaink mentőautói a nap 24 órájában, az év 365 napján biztosítják a koraszülöttek és újszülöttek speciális mentését, szállítását. Kollégáink évente több mint 200 ezer kilométert utaznak és 4 ezer koraszülött csecsemőt és beteg újszülöttet szállítanak, gyakran olyan utakon, amelyeken a téli közlekedés bizony sokszor nagy nehézséget okoz, fokozottan igénybe veszik a mentőautókat.

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>