. Ma Zita napja van.
Adventi Borszalon és Zé Feszt
2019-10-20 21:11:33
Adventi Borszalon és  Zé Feszt

Adventi Borszalon és Zé Feszt

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin második alkalommal rendezi meg  Pécsett az Adventi Borszalont, amelyen számos hazai és külföldi pincészet borait ízlelhetik meg  a hegy levének kedvelői a borászathoz  kapcsolódó gasztronómiai termékekkel egyetemben.

A pécsi adventi időszak egyik legjelentősebb  eseményének ígérkezik ebben az esztendőben ismét a Littke Palace Látogatóközpontban  megrendezésre kerülő Adventi Borszalon és Zé Feszt. A rendezvénnyel egy időben adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.  A  harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak.


Az Adventi Borszalont az elmúlt esztendőben rendezte meg első alkalommal az egyetlen regionális, országos és közép-európai kitekintésű magyar gasztronómiai és bormagazin, akkor hatvan kiállító vett rajta részt, s 450 vendég kóstolta végig a hegy levét. Idén közel 100 kiállító jelezte részvételét, akik elsősorban a régió borvidékeiről  érkeznek,  pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatok kiváló nedűit kínálják majd, de  megjelennek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Montenegróból és  Romániából is.


A  jeles esemény részeként rendezik meg a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták - zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz - termelőinek találkozóját is, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.

Utoljára frissítve: 2019-10-20 21:14:53

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>