. Ma Mátyás napja van.
Adventi Borszalon és Zé Feszt
2019-10-20 21:11:33
Adventi Borszalon és  Zé Feszt

Adventi Borszalon és Zé Feszt

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin második alkalommal rendezi meg  Pécsett az Adventi Borszalont, amelyen számos hazai és külföldi pincészet borait ízlelhetik meg  a hegy levének kedvelői a borászathoz  kapcsolódó gasztronómiai termékekkel egyetemben.

A pécsi adventi időszak egyik legjelentősebb  eseményének ígérkezik ebben az esztendőben ismét a Littke Palace Látogatóközpontban  megrendezésre kerülő Adventi Borszalon és Zé Feszt. A rendezvénnyel egy időben adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.  A  harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak.


Az Adventi Borszalont az elmúlt esztendőben rendezte meg első alkalommal az egyetlen regionális, országos és közép-európai kitekintésű magyar gasztronómiai és bormagazin, akkor hatvan kiállító vett rajta részt, s 450 vendég kóstolta végig a hegy levét. Idén közel 100 kiállító jelezte részvételét, akik elsősorban a régió borvidékeiről  érkeznek,  pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatok kiváló nedűit kínálják majd, de  megjelennek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Montenegróból és  Romániából is.


A  jeles esemény részeként rendezik meg a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták - zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz - termelőinek találkozóját is, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.

Utoljára frissítve: 2019-10-20 21:14:53

További híreink
Jövőre a kerékpárosok városa lehet Pécs
A domborzati viszonyok mellett főleg a hiányzó infrastruktúra az oka, hogy Pécs nem volt a kerékpáros közlekedés fellegvára.
2020-02-22 20:26:51, Hírek, Környezetünk Bővebben
Hogyan tervezz egyedi fényképes telefontokot?
Unod már a telet? Csempésznél egy kis tavaszt az öltözködésedbe, de még kicsit borús az idő egy virágos felsőhöz? Fejezd ki magad egy egyedi, fényképes telefontokkal!
2020-02-22 19:52:11, Hírek, Környezetünk Bővebben
Miről ismerhető fel egy jó minőségű kutyaeledel?
Lehetsz akár kezdő vagy gyakorló kutyatartó, a kedvencednek való ideális étel kiválasztása mindig kihívás.
2020-02-22 19:42:30, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Ezer mosoly a Beteg Gyermekekért Alapítvány egy közel 800 ezer forint értékű orvosi eszköz megvásárlásához ...
Bővebben >>