. Ma Jolán napja van.
Adventi Borszalon és Zé Feszt
2019-10-20 21:11:33
Adventi Borszalon és  Zé Feszt

Adventi Borszalon és Zé Feszt

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin második alkalommal rendezi meg  Pécsett az Adventi Borszalont, amelyen számos hazai és külföldi pincészet borait ízlelhetik meg  a hegy levének kedvelői a borászathoz  kapcsolódó gasztronómiai termékekkel egyetemben.

A pécsi adventi időszak egyik legjelentősebb  eseményének ígérkezik ebben az esztendőben ismét a Littke Palace Látogatóközpontban  megrendezésre kerülő Adventi Borszalon és Zé Feszt. A rendezvénnyel egy időben adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.  A  harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak.


Az Adventi Borszalont az elmúlt esztendőben rendezte meg első alkalommal az egyetlen regionális, országos és közép-európai kitekintésű magyar gasztronómiai és bormagazin, akkor hatvan kiállító vett rajta részt, s 450 vendég kóstolta végig a hegy levét. Idén közel 100 kiállító jelezte részvételét, akik elsősorban a régió borvidékeiről  érkeznek,  pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatok kiváló nedűit kínálják majd, de  megjelennek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Montenegróból és  Romániából is.


A  jeles esemény részeként rendezik meg a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták - zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz - termelőinek találkozóját is, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.

Utoljára frissítve: 2019-10-20 21:14:53

További híreink
Minden tizedik gyerek koraszülött
A Koraszülöttek Világnapja alkalmából családi programokat szervezett a Pécsi Tudományegyetem.
2019-11-18 21:21:34, Hírek, Környezetünk Bővebben
Messziről magasra
A pécsiség része a több nemzetűsége, amelynek fontos szereplője Európa első roma nemzetiségi, érettségit adó intézménye a Gandhi. November 19-én ismét nagyszabású koncer...
2019-11-17 22:26:51, Hírek, Környezetünk Bővebben
Erősödő Civil Közösségek pályázat újra
November 18-án (hétfő) 12 óráig pályázhatnak a dél-dunántúli régió - Baranya, Somogy és Tolna megye - civil szerveződései, közösségei az ECK2020 programba.
2019-11-16 21:02:53, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pécsi operajátszás 60. évfordulója alkalmából a Pécsi Nemzeti Színház Operagálát rendez.
Bővebben >>