. Ma Ervin napja van.
Amerikában képzik az építészeket
2018-08-15 23:04:58
Amerikában képzik az építészeket

Amerikában képzik az építészeket

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki és Informatikai Kara – együttműködve a Metropolitan State University (MSU) Denverrel – 2013 óta tart minor képzést az Egyesült Államokban.


Az elmúlt három évben duplájára nőtt a képzésben résztvevők száma, az 5 év alatt közel 80 hallgatót tanítottak a pécsi oktatók az amerikai egyetemen építészeti témákban. A MSU hallgatói számára felajánlott Építészet minor képzés hat kurzusból áll, a bevezető tantárgyaktól kezdve az építészeti tervezésen át az építészeti digitális előadásig különböző témák kerülnek terítékre. Valamennyi kurzust a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának oktatói tartják. A tantervet a pécsi professzorokkal együttműködve alakították ki, majd akkreditálták az amerikai felsőoktatási rendszerben.
 
A kurzusok keretében a hallgatók átfogó képet kapnak az építészet összetettségéről, kulturális örökségeiről és szépségéről,  valamint  kiválasztják a témán belül az érdeklődési területüket. E mellett képet kapnak az átfogó tervezési folyamatról építési koncepció megszületésétől a kész terven át egészen a dokumentációig. A hallgatók megtanulják az építész szakmában alkalmazható hagyományos és a kortárs prezentációs technikákat is.


A program egyik célja, hogy a résztvevők  képessé váljanak arra, hogy képesek legyek menedzselni saját szakmai életútjukat és kreatívan használják a különböző médiumokat és alkalmazásokat.

 

A program amerikai koordinátora is magyar származású, dr. Balogh Zsuzsa építőmérnök.

Utoljára frissítve: 2018-08-15 23:05:52

További híreink
Varieték hangulata a Zsolnay Negyed Éjszakáján
Exkluzív éjszakai tárlatvezetések, tűzshow, gyerekprogramok, slam poetry, koncertek, bűvész és akrobata előadások várják az érdeklődőket Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2023-09-15 02:18:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A SzínHáz borai: Rozé ‘22 és a Summa Merlot
Folytatódik a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése.
2023-05-26 22:58:29, Hírek, Fókuszban Bővebben
Energiatudatosság és a mesterséges intelligencia
Az energiatudatosság és a mesterséges intelligencia lesz a XVI. Pollack Expo fókuszában.
2023-04-12 02:22:41, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>