. Ma Zita napja van.
Argentína-Svájc 1:0
2014-07-02 19:43:11
Argentína-Svájc 1:0

Argentína-Svájc 1:0

A világbajnokság huszadik játéknapjának nagy kérdése nem más volt, mint hogy Lionel Messi mellett képes-e valaki "labdába rúgni", gólt szerezni az argentin csapatban.


Ugyanakkor arra is kíváncsiak voltunk, hogy itt véget ér-e vagy esetleg folytatódik a legendás edző, Ottmar Hitzfeld búcsúelőadása.  Ez egyébként azt jelentette volna, hogy Argentína kiesik, ami óriási meglepetés lenne, ugyanis a Nemzeti Sportnál dolgozó kollégák túlnyomó többsége minimum az elődöntőbe várja a csapatot. Ahhoz, hogy ez realizálódjék, nyernie kellett volna Alejandro Sabella együttesének. A győztes receptet némiképp módosítva, a mester egy helyen változtatott a csatársorban a legutóbbi kezdőcsapathoz képest, Agüero ezúttal nem játszott, Lavezzi kapott lehetőséget a helyén. A svájciaknál Hitzfeld mester valószínűleg megtalálta az ideális kezdőcsapatát, hiszen nem változtatott semmit azon az alakulaton, amely Hondurast tömte ki három góllal és küldte haza. Ha legalább úgy játszanak, mint Algéria, akkor ez a svájci gárda sok fejfájást okozhat még Argentínának. Annak a csapatnak, amely most bizonyíthatta a világ számára, hogy nemcsak a negyeddöntőben, hanem a torna későbbi szakaszában is megérdemelt helye van, sőt, a világbajnoki címre is esélyes. Ehhez persze, mint említettem csak Messi jó játéka kevés volt, a szurkolók abban bíztak, hogy végre nemcsak egy ember teljesít jól, hanem az egész válogatott. Na, majd meglátjuk!

 

Az argentin kezdőcsapat: Romero, Zabaleta, Federico Fernández, Garay, Rojo, Gago, Mascherano, Di María, Lavezzi, Messi, Higuaín Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella

A svájci kezdőcsapat: Benaglio, Lichtsteiner, Djourou, Schär, Ricardo Rodriguez, Behrami, Inler, Xhaka, Shaqiri, Mehmedi, Drmic Szövetségi kapitány: Ottmar Hitzfeld

Játékvezető: Jonas Eriksson (Svédország)

Nézőszám: 63255 fő

 

1. perc: A szokásos, világoskék-fehér mezében játszó argentin válogatott kezdi a találkozót, a svájciak tiszta pirosban játszanak majd!

 

13. perc: Messi kap labdát a baloldalon, majd becselezi magát a tizenhatosra és lő, Benaglio azonban megfogja a bal alsó felé tartó labdát!

 

27. perc: Shaqiri bolondítja meg Rojót, majd visszagurítja Mehmedinek, aki tizenhárom méterről célozza meg a bal alsót, Romerónak kell védenie! A kipattanót Lichtsteiner küldi kapura, Romero ezt is fogja!

 

36. perc: Esemény a pályán! Xhaka teszteli Lavezzi mezének szakítószilárdságát, ezt a tesztüzemet azonban nem nézi jó szemmel a bíró, jön is a sárga!

 

39. perc: Hát ez elképesztő! Shaqiri középről ugratja ki a baloldalon nyargaló Drmicet, aki már csak a kapussal áll szemben, de ezt nem tudja kihasználni, mert gyakorlatilag hazaadja Romerónak! Mit is keres ez a Svájc világbajnokságon?

 

45. perc: Vége az első félidőnek! Nagy a taktikai csata, kevés az igalom és a helyzet, ami meg adódik, azt nem használják ki. Továbbra is maximum kétemberes ez az argentin csapat, Messi elöl, Romero meg a kapuban parádézik, ha dolga akad. A svájciak ugyanazt teszik, amit tegnap Algéria, így ők is becsülettel tartják magukat. A gond ott van, hogy támadásban egy helyzetet leszámítva nem tudnak mit kezdeni a labdával. Egyébként unalmas ez a találkozó, amit semmi nem jelez jobban, mint a stadionban, a félidő végét jelző sípszó után hallott füttyszó, kifütyülték a csapatokat. Unatkoznak a szurkolók. Én is. Szünet!

 

Nem cseréltek a szakvezetők a szünetben, reméljük izgalmasabb második félidőt látunk majd! Svájc folytatja kezdőrúgással a játékot!

 

51. perc: Shaqiri jön a labdával a baloldalon, középre teszi, de Drmic tizenkét méterről kilövi a Nemzetközi Úrállomásra a kasztit!

 

59. perc: Szép argentin akció végén Rojo tüzel tíz méterről, a kapusnak nagyot vetődve kell védenie!

 

62. perc: Higuaín kap balról egy labdát középen a fejére, amit a kapura továbbít, Benaglio ezt is kiszedi a léc alól!

 

66. perc: Cserél Svájc, Xhaka fejezi be a meccset, Gelson Fernández érkezik a helyére!

 

73. perc: Di Maríát földre kényszeríti Gelson Fernández, ezzel pedig a svájci előcsal magának egy sárgát a bíró zsebéből!

 

74. perc: Cserél Argentína! Ezequiel Lavezzi eddig ragozhatta a semmit a pályán, lejöhet, Rodrigo Palacio játszik majd a helyén!

 

75. perc: Volt értelme a cserének! Messi kanyarítja be balról a labdát, középen Palacio fejel a rövid alsó felé, centikkel ment mellé!

 

82. perc: Újabb svájci csere! Drmic számára véget ért az összecsapás, Seferovic érkezik a helyére!

 

90. perc: Rojo nem játszhat, ha továbblépnek az argentinok, mert Ricardo Rodríguezt löki fel, amivel kiérdemelte a sárgát! Még ebben a percben véget ér a második félidő, a hetedik meccsen a hatodik hosszabbítás következik! Vagyis csak egy olyan meccs zajlott le, ahol nem volt hosszabbítás, a franciák a rendes játékidőben döntötték el saját csatájukat!

 

A hosszabbítás:

 

105. perc: Rojo megsérül, cserélnie kell az argentin csapatnak! José María Basanta pótolja védőtársát! Továbbra is meddő mezőnyjáték folyik! Siralmas meccs, egyik csapat sem érdemel továbbjutást, valamelyik mégis ott lesz a negyeddöntőben!

 

106. perc: Utoljára cserél a meccsen Argentína! Gago már nem folytatja, Lucas Biglia viszont igen!

 

109. perc: Di María lő 21 méterről ballal, a sistergős bombát Benagliónak kellett a lécre ütnie, ahonnan a labda kivágódott!

 

111. perc: Svájc is utoljára cserél ma! Mehmedi ballag le a pályáról, Dzsemaili érkezik a helyére!

 

118. perc: Vezetnek az Argentinok! Nagyon közel a továbbjutás! Labdát szerez az argentin védelem a saját térfelén, középen Messit ugratják ki, aki észreveszi, hogy a jobboldalon Di María robog, le is teszi neki, a Real Madrid csatára meg kilövi a bal alsót, gyilkos erővel, a tizenegyes ponttal egy vonalból! Csak behúzzák az argentinok!

 

120. perc: Shaqiri jobboldali beadását Dzsemaili fejeli négy méterről a kapufára, a kipattanót lábbal próbálja bekotorni, de a labda mellé megy! Hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki!

 

123. perc: Garaytól kap szeretetcsomagot Shaqiri az argentin tizenhatos előtt, az elkövető ezzel kiharcol magának egy sárga lapot! A szabadrúgást a sértett végzi el, de csak a sorfalig jut a lövés!

 

Ezzel vége is a meccsnek, melyen egyik csapat sem érdemelt továbbjutást, viszont a hosszabbításban Svájc fáradt el jobban, az ebből adódó védekezési hibát pedig könyörtelenül kihasználta az argentin csapat. Ezzel a vereséggel az is biztossá vált, hogy véget ért ma Ottmar Hitzfeld csodálatos pályafutása, melyet azzal zárt, hogy a Svájc válogatottját a legjobb tizenhat csapat közé vezette. Argentína tehát továbbjutott, igaz ezt gyatra játékkal tette. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a játékvezető kedélyes svéd turistaként viselkedett a pályán, akkor bátran kimondhatjuk, hogy a mai nap első találkozója nem ütötte meg a magas világbajnoki színvonalat.

(Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2014-07-02 19:49:57

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>